2020. május 25. | hétfő | Orbán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Cry Free a Pecsa Caféban
Cry Free a Pecsa Music Caféban 
Cry Free és a Queen Rocks összefogott
Évzáró Cry Free hétvége két nagykoncerttel
In Memoriam Day - Segélykoncert
Ismét egy színpadon Ken Hensley és a Cry Free 
Kalifornia Halásztelekre költözik
Scholtz Attila 25 éve van a pályán - nagy bulira készül a Cry Free-vel
˝Purple Zeppelin Jam˝, avagy a klasszikus rock ünnepe
Kapcsolatok
Cry Free (Deep Purple Cover Band)
Reckless Roses
Kapcsolódó események
Cry Free koncert
[2012. október 26.
péntek 19:00]

Európai turnén a Cry Free - az első állomás Budapest

A 2012-es év egy fontos Deep Purple jubileumot hozott magával, amiről a világ minden pontján megemlékeznek a rockrajongók, és amely évforduló mellett a Cry Free sem mehet el szó nélkül.

Negyvenedik születésnapját ünnepli a "Machine Head" lemez, amely a legsikeresebbnek tartott Deep Purple alkotás, már csak azért is, mert az emblematikus "Smoke On The Water" című dal ezen az albumon található. A szintén rajta fellelhető "Highway Star", "Lazy" és "Space Trucking" című szerzemények is 40 éve folyamatosan a Deep Purple koncertek alappillérei, és a Cry Free bulik szereplői is lassan 17 éve. A jubileum apropóján azonban a legendás LP komplett tracklistája életre kel majd a korabeli bónusz "When A Blind Man Cries"- zal kiegészítve.

Szintén 40 éves a másik korszakalkotó Purple lemez, a minden idők legjelentősebb koncertalbumának is kikiáltott "Made In Japan", amely a Machine Head eleve nívós zeneanyagát még magasabb szintre emelte az élő változatokkal. A Cry Free a két lemez ütős egyvelegével készül a próbateremben, és alig várja a pénteki bemutatót (Pecsa Cafe), illetve az azt követő hazai és nemzetközi "Machine Head 40" turnéállomásokat.

Bár a 4 országon átívelő nemzetközi turné németországi koncertjeit logisztikai okokból el kellett csúsztatni a jövő év elejére, a jubileumi műsor így is felcsendül az osztrák fővárosban, Bécsben, és a Genfi-tó partján található Montreux-ben, Svájcban is, ahol a Deep Purple 40 évvel ezelőtt elkészítette a korszalkotó nagylemezt. A magyar fiúk a Smoke On The Water előadásával zenében mesélhetik el mindazokat az élményeket, amik a Deep Purple tagjait pontosan itt érték, pontosan 40 évvel ezelőtt, hiszen a világ talán legismertebb rocknótája szövegében éppen a brit ikonok nem akármilyen montreux-i kalandjairól számol be.

Az ősbemutatóra azonban hazánkban kerül sor, a budapesti Pecsa Cafe színpadán, 2012. október 26-án, pénteken. Persze a "szülinapos" dalokon felül a Deep Purple későbbi korszakainak kedvelői is megtalálják majd a számításukat, és ezen az estén a 80-as/90-es évek fordulójának zenei világából is érkezik egy igazi csemege a vendégzenekar jóvoltából. A Reckless Roses - Guns n' Roses tribute fogja ui. felfűteni a hangulatot a Petőfi Csarnok söröző/étterem egységében, és bár hazánk "kitermelt" már pár sikeres Guns tribute-ot, ezeknek a srácoknak tényleg van keresnivalójuk a porondon.

A Cry Free legutóbb július közepén lépett fel a Pecsa Caféban, amikor a pár nappal korábban elhunyt kollegájuk és barátjuk, a DP billentyűs Jon Lord emléke előtt tisztelegtek. A szomorú apropó alkalmából akkor közel 200 rockrajongó jelent meg, teljesen megtöltve a Cafét, őket most pénteken visszavárja a zenekar, hogy ezúttal egy sokkal vidámabb aktualitás kapcsán egy óriásit bulizhassanak is együtt a dögös Purple nótákra.

- Cry Free Sajtóanyag -

[2012.10.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok