Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 21. | vasárnap | Ágnes nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A héten megjelenik Feke Pál új albuma 
Bemutatták a Veled, Uram előadást - képekben, vedd meg a jegyedet itt
Feke Pál nyilatkozott a ciki sztoriról: "Annyira nem volt vicces" 
Feke Pál:"Büszkeség, hogy egy ilyen csapattal dolgozhatunk" - jegyek a Blues Brothers előadásaira
Feke Pali osztatlan sikere
Folytatjuk! Jön a következő zenészportré: Király L. Norbert sem visel tovább álarcot
Magyar Broadway legjobbjai
Megérkezett a The Blues Brothers - jegyek itt Feke Pál és Serbán Attila közös koncertjére
Zene.hu legnépszerűbb musicalszínész: Vastag Csaba a 8 között - zajlik a Vastag T. - Szomor párharc 
Képgalériák
Paul&Hód lemezbemutató
Kapcsolatok
Feke Pál

Bemutatta új lemezét Feke Pál - képekben Paul&Hód

A Feke Pál vezette Paul&Hód nevű új formáció november 24-én tartotta meg “Az első harapás” c. lemezének bemutató koncertjét a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Ott voltunk.

"Sokat dolgoztunk Sebestyén Áron zenész barátommal legújabb nagylemezemen, amely eredményeként egy igazán különleges, mély érzésű album jött létre. Az egyszerre lírai és modern hangzásvilágú lemez és a rá épülő koncert fontos szerepet játszik az életemben.” - mondta Feke Pál, Junior Prima és Artisjus díjas színész-énekes, aki annak idején a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a szívének oly’ kedves Zenegér szerepében mutatkozott be a Diótörő és az Egérkirályban, nem hiába választotta hát lemezbemutatójának helyszínéül a teátrumot.

Biztosra vettem ugyan, hogy a koncert jó és minőségi lesz, ehhez kétségem sem fért, de az első néhány percben talán pontosan attól tartottam, hogy nagyon az lesz. Túl profi, túl steril. Feke Pali a színpadból kiemelkedve érkezett meg, az album borítóján is rajta lévő sapkában, öltönyben, fehér tornacsukában, nagyon kitalálva. Márpedig Paliban a hangja, énektudása mellett talán a legmegkapóbb, az a személyisége. A kedvessége, embersége, jó kedélye, közvetlensége. 

Szereted a musicalaket? Csatlakozz!

 
Tartottam tőle, hogy a körítéstől ez háttérbe fog szorulni. Félelmem szerencsére hamar elillant. Nagyjából onnantól kezdve, hogy az első számokat követően levette fejéről a sapkát, kielemezte saját megjelenését, és nekiállt mesélni, beszélgetni a közönséggel, teljesen feloldódott a légkör. Megkaptuk Feke Palit, akit ismerünk.

“Az albumon olyan dalokat hallhatnak tőlem, amelyeket korábban nem énekeltem. Egyaránt helyet kaptak kiváló magyar zenészek szerzeményei és új, saját dalok is. Egy férfi-nő közti kapcsolat olyan sokféle lehet. A lemez ezt megmutatva tart tükröt mindannyiunk elé és szól emberi viszonyokról, szerelemről, csalódásról, szenvedélyről.”

A legtöbb lemezbemutató koncert nem igazán meri vállalni, hogy valódi lemezbemutató legyen, és az előadott számok csak egy bizonyos részét hozza a debütáló albumról, inkább visszanyúl a régebben kiadott, bejáratott dalokhoz, slágerekhez, azokhoz a szerzeményekhez, amik már beváltak. A Paul&Hód azonban sorra felvonultatta a korong nótáit, belecsempészve egy-egy olyan alkotást is, ami bár felvételre nem került, felmerült lehetőségként. Így az Illés Good-bye Londonját.
Az este vendége az István, a király jubileumi előadásából Réka szerepében megismert Herczeg Flóra volt. Először a lemezen is hallható Ákos dalt, a Végre című szerzeményt énekelték el duettben Feke Palival, majd az Autó egy szerpentinen következett a Quimbytől az énekesnő bohókás prezentálásban. Herczeg Flóra felkonferálásakor pedig nem véletlenül kapott hangsúlyt, hogy a leányzó egri...

“Az elmúlt néhány évben a zene és a színház mellett életem fontos részévé vált a borászat is. Évekkel ezelőtt a színház hozta Egert, Eger a barátságot, a barátság pedig a borászat és a borászok igazi világát. Az egyik "könnyesre nevetős" este Ráki Csabával és Ipacs Gézával "szabadította" rám a hódot, ezt a kedves figurát, akivel örök szövetséget kötöttem.”


További fotókért kattints!

Az említett, ominózus estéről Feke Pali szeretett volna két szám között hosszasabban mesélni, ám szavai -kétértelműségüknél fogva- nagy derültséget okoztak a közönség soraiban, innentől pedig lavina indult el. Bármit mondott, csak olaj volt a tűzre. Természetesen -a helyzetet felismerve- kissé ráerősített a jókedvet teremtő, “túl a barátságon”.-felhangra, ám a hangulat felülkerekedett rajta, és mikor szeretett volna komolyabban pár szót ejteni a Paul&Hód termékcsaládról, “aki kézbe veszi ezt a prémium terméket...” hangzatú felvezetéssel, már régen mindegy volt. A publikum hangos nevetésbe és tapsolásba kezdett, az énekes pedig magát megadva, derűsen intett a bandának, hogy inkább folytassák a zenélést. 

 A Paul&Hód egy remekül működő, kifinomult formáció. Dzsesszes, klasszikus, elegáns, ízléses. Frontember lévén Feke Pál áll ugyan a középpontban, de minden alkalmat megragad, hogy zenésztársaiba karoljon, és teret biztosítson nekik. A billentyűknél Sebestyén Áron, a gitárnál Komjáti Áron, a basszusgitárnál és bőgőnél György Attila, a trombitánál Csapó Krisztián, a csellónál Gál Béla, a dobok mögött pedig Szabó Tamás foglal helyet.

A koncert végén egy István, a király egyveleggel örvendeztették meg a nagyérdeműt, fejet hajtva a rockopera és a Szörényi-Bródy szerzőpáros munkássága előtt, és kifejezve Feke Pali örömét és háláját azért, amit István király szerepe révén elért a Társulatnak köszönhetően. A lemezbemutatót végül stílusosan az album utolsó dala zárta, majd pár perccel később az énekes már dedikálta is az első, helyszínen vásárolt példányokat a színház büféjénél.

“A CD és a bor „Az első harapás” néven, a Paul&Hód termékcsalád két bevezető tagjaként hamarosan elérhető lesz exkluzív díszdobozban együtt, valamint külön-külön is.”

Az album december 1-étől megvásárolható a nagyobb lemezboltokban!

Olvass tovább:
 A legnépszerűbb musicalszínész: íme a legjobb 4 - zajlik a döntő

- Szabó Remus - 

Lájk, ha kedveled Palit.

[2012.11.27.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még