Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. szeptember 19. | kedd | Vilhelmina nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Antal Timi: Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen (Csík zenekar)
Gyorshír! X-Faktor: Stone kiesett, Szabó Dávid bekerült a 4 közé
Oláh Gergő: Nagy utazás (Presser Gábor)
Oláh Gergő: The Other Side (Bruno Mars & Cee Lo Green)
Szabó Dávid: Livin' La Vida Loca (Ricky Martin)
X-faktor - Antal Timi: Crazy in Love (Beyonce)
X-faktor - Csobot Adél: The Loco-motion (Kylie Minogue)
X-Faktor - Csobot Adél: Például Te (Toldy Mária)
X-Faktor - Stone: Send Me an Angel (Scorpions)
X-Faktor - Stone: Mindenki valakié (Charlie)
X-Faktor - Szabó Dávid: Hogyan tudnék élni nélküled? (Demjén Ferenc)
Kapcsolatok
Antal Tímea
Csobot Adél
Kovács László "Stone"
Oláh Gergő (X-faktor)
Szabó Dávid

X-Faktor: Szabó Dávid továbblépett, Stone befejezte

Egyre éleződik a verseny, ma este ugyanis már a legjobb négy közé jutás a tét az X-Faktor nyolcadik élő showjában! Ahogy legutóbb, az énekeseknek úgy most is már két produkcióval kell készülniük, hogy meggyőzzék saját és persze a konkurens mentorokat arról, érdemes tovább juttatni őket a kilencedik döntőbe is.

 De ne szaladjunk ennyire előre…

Egy héttel ezelőtt a közvélemény által talán leginkább várt párbajra került sor az X-Faktor 2012 színpadán: Stone és Zámbó Krisztián mérte össze tudását, és tehetségét a mentorok előtt. Ugyan Krisztián eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta – néhai édesapja slágerével -, de a mentorokat ez már nem győzte meg arról, hogy ennél tovább is versenyben tartsák. Stone ugyanakkor ezzel már harmadik párbajgyőzelmét tudhatja maga mögött, kérdés, még egyet képes lenne-e túlélni a legerősebb énekesek között.

A kérdésre hamarosan választ kaphatunk, amint minden előadó elénekelte vernydalait!

Elsőként Geszti Péter mentoráltja, Oláh Gergő lépett színpadra. A fiú hétfőn ünnepelte 24. születésnapját, és ez alkalomból egykori zenekara, a Pikk Dáma tagjai is meglátogatták, hogy személyesen köszöntsék fel őt.

Az érzékeny, és rendkívüli tehetséggel megáldott énekes eddig még nem kezdte a showt, de most mindent beleadott, hogy felpörgesse a hangulatot a stúdióban és a tévéképernyők előtt is.

Nyomj egy tetsziket, ha kedveled Gergőt.

  
„Tele vagy zenével, és ez a zene ki is jön belőled” – fogalmazott Nagy Feró a produkció után, hozzátéve, hogy egyszer nagy sztár lesz Gergő, egyet kér tőle: őt is vegyen be a bulijába. Keresztes Ildikó szerint azonban visszafogott volt Gergő, neki ez most nem jött be annyira. Ezt érezte Malek Miklós is, azt mondta: „valahogy most nem jött át annyira”.

Csobot Adél a héten rajongóival találkozott, ezúttal egy téli forgatagban, ahová stylistjával karöltve ment. A fiatal énekesnőnek nagyon kellett a járókelők biztatása, hiszen az ő kedvességükből és szeretetükből tud építkezni minden egyes műsor alkalmával.

Adél a mai adásra Toldi Mária, Malek Miklós édesanyjának egykori slágerével készült, és ebben a dalban valósággal lubickolt! „Fruskaságod teljes tudatával jössz ki a színpadra, van benned valami, amitől a régi korok dalai jól állnak neked” – értékelte Geszti Péter, akinek mégis néhol kicsit „sok volt” Adél.

Keresztes Ildikó egy díva reinkarnációjához hasonlította a lányt kiemelve, hogy ahol nem énekelt olyan jól, ott nagyon jól eljátszotta a dalt. Nagy Feró szerint kiválóan énekelt Adél, egyet kért tőle: „arra vigyázzál, hogy primadonna legyél és ne subrette”.

Keretek között

Kijelenthetjük, hogy Stone a 2012-es X-Faktor párbajhőse. Keresztes Ildikó két másik versenyzőjét is kiejtette már, ráadásul saját mentora egyszer már hazaküldte őt. Túllépve mindezen Stone mégis mindig a legnagyobb magabiztossággal lép színpadra, nyilván érzi a nézők szeretetét.

Az éltes énekes ezúttal Charlie Mindenki Valakié című dalát énekelte, amit Malek Miklós jó dalválasztásnak talált. Nagy Feró rosszat nem akart mondani, mert saját bevallása szerint szereti Stone-t, nem is mondott. Geszti Péter azt kedveli Stone-ban, hogy az önértékelése rendben van. Ugyanakkor azt kritikaként, és elismerésként is említette, hogy saját keretei közül nem hajlandó kilépni.

A héten volt a Rómeó és Júlia 500. előadása az Operettszínházban. Szabó Dávidnak abban a kitüntetésben volt része, hogy visszahívták az alkalomra, játssza el újra Mercutio szerepét. A színházban Mercutiot játszotta, az X-Faktor színpadán pedig Ricky Martint. Az utánzás jól sikerült, a csípőkörzések is jól mentek, az énektudást meg inkább hagyjuk. Beszéljen helyettem a zsűri!

„Nagyon a színpadra teremtett az Úristen téged, tetszett amit csináltál” – mondta Nagy Feró, Keresztes Ildikó pedig kiemelte, hogy az éneklésre még mindig jobban oda kellene figyelnie. Malek Miklós szerint is jól sikerült a produkció, erősebben adta elő, mint eddig bármit.

Lájk, ha érdekel az X-faktor.

 
Antal Timi Oláh Gergő mellett az X-Faktor másik nagy esélyese. Nem csak a közönség szereti, de a zsűri is csak dicshimnuszokban képes nyilatkozni róla. Megmutatta már magát dívaként, popsztárként és most élő zenekar tagjaként, népdalt énekelve mutatkozik be. A népzene az élete Timinek, de eddig ezt nem bizonyíthatta. Itt volt az ideje!

„Érdekes volt, szép is volt, tiszta volt, kedves volt…” - és még sorolhatta volna Geszti Péter, de nem tette, inkább átadta a szót Keresztes Ildikónak. Az énekes színésznő az „egyszerű” és az „eszköztelen” jelzőkkel dicsérte a produkciót, azt azért hozzátette: még mindig szeretne picivel több szenvedélyt látni, és akkor tökéletes lesz. Nagy Feró nem hiányolta a szenvedélyt, szerinte Timi bebizonyította, hogy ennek a dalnak van helye az X-Faktor színpadán.

Újrahangolva

Élőzenével zárult az előző, és élőzenével indult a második kör. A zenekar mellett azonban ezúttal Oláh Gergő állt a színpadon, aki a Nagy Utazás című slágert adta elő. Csodálatosan – ahogy Keresztes Ildikó fogalmazott. Nagy Feró viszont az elején bizonytalanságokat érzett, a végére viszont szerinte nagyon elkapta a szívét. Malek Miklós fele-felének érezte, az elején szerinte sem állt össze a produkció, de mint mondta: amikor improvizált, megérkezett Gergő szíve.

Primadonnasága után pophercegnőként tért vissza a második körben Csobot Adél. A „fruska” ezúttal Kylie Minogue Locomotion című klasszikusát énekelte, amit – akárcsak az előző szerzeményt – szintén mintha neki írtak volna. Nagy Feró is úgy érezte, hogy nagyon jól állt Adélnak ez a dal, Keresztes Ildikó viszont felhívta a lány figyelmét, hogy amint elkezd „figyelni” éneklés közben, leenged a dal, persze aztán „megérkezik Adélka – mindenével együtt”. Geszti Péternek viszont egyre kevésbé érdekes a lány. Most érezte azt, hogy „elfogyott a dolog”, szeretne több tartalmat látni.

Stone és mentora, Keresztes Ildikó hatalmas hibát vétett: ismét angol dalt választottak. Pedig ezzel egyszer már megjárták, hiszen Stone – akármilyen jól énekelte technikailag a Scorpions Send Me An Angel című slágerét – angol kiejtése csapnivaló. Ezt Geszti Péter is kiemelte, szerinte darabos volt, elveszett a varázslat a kiejtése miatt. Malek Miklós jó választásnak találta a dalt, „nem volt ez rossz egyáltalán” – mint fogalmazott. Nagy Ferónak tetszik Stone egyszerűsége, ahogy csak kiáll és énekel, és bár nincs „tüzijáték”, neki ez így ahogy van, elég.

Vissza a pophoz! – akár ez is lehetett volna Antal Timi második előadásának mottója. Bár voltak szép pillanatok és magaslatok a mixben, amit énekelt, hamis hangokkal is bőven tűzdelt volt az egyveleg. Keresztes Ildikóra a frászt hozta, a dal közepéig egyáltalán nem tetszett neki. Erőtlennek találta, a hangja sem tetszett neki, de a szám második felében megnyugodott, ott már tetszett neki. Nagy Feró viszont nem érezte ugyanezt, azt mondta: szépen fel volt építve a produkció. Geszti Keresztessel értett egyet, nem érezte, hogy szinkronban lenne Timi a dallal.

Keresztes Ildikó szerint Szabó Dávid lírában a legerősebb. Egyetért ezzel mentora, Geszti Péter is, ezért most Magyarország egyik legszebb dalával, Demjén Ferenc Hogyan Tudnék Élni Nélküled című slágerével készültek. „Ez úgy volt jó, ahogy volt, popsztáros volt” – Malek Miklós szerint, Keresztes Ildikónak viszont az eleje nem tetszett. „Félve indult, döcögősen, de aztán megjött a szenvedély” – fogalmazott. Nagy Ferónak ugyanakkor tetszett az elejétől a végéig, és felhívta a figyelmet, hogy Dávid a popirodalom legnehezebb dalát énekelte.

Csak egy maradhat…

Mindkét körben megmutatták magukat a versenyzők, így nem maradt más hátra, mint megtudni, ki az a két előadó, aki a legkevesebb szavazatot kapta a közönségtől. Amíg ez kiderül, még egy közös dalt adnak elő az X-Faktor legjobbjai. Őket követően pedig az est sztárfellépője, a 2010-es X-Faktor hatodik helyezettje – de talán egyik legnagyobb nyertese - Wolf Kati lép színpadra legújabb slágerével.

Csodálatos színpadképpel megalapozott előadását követően azonban tényleg nem maradt más, mint a nézői szavazatok eredményének ismertetése. Másodperceken belül kiderül, ki az a három énekes, aki párbaj nélkül jut tovább a kilencedik élő showba, és ki az a kettő, akinek még egyszer bizonyítania kell a mentorok előtt.

A szavazás ebben a pillanatban lezárult. A közönség voksai alapján biztonsággal tovább versenyezhet Csobot Adél, Antal Timi és Oláh Gergő.

Stone ismét párbajozik.

Párbajozni fog Szabó Dávid és Stone. A párbajt Stone kezdi a Pokolgép Hol Van a Szó című dalával. Másodikként bizonyíthat Szabó Dávid.

Keresztes Ildikó könnyeivel küszködve mondta el, mekkora rajongója Szabó Dávidnak, akit popsztáralkatnak tart, akiért rajongani lehet. Voltak csodálatos pillanatai, és kevésbé szépek is – mint fogalmazott. Stone szorgalmát és ambícióját emelte ki, és azt, hogy eljutott idáig. Természetesen nem saját énekesét küldte haza.

Geszti Péter szerint Stone mindent megmutatott, amit tud, és szerinte a saját Faktorát megnyerte. Ugyanakkor azt gondolja, a határai eddig tartottak, többet nem várhatnak tőle. Dávidot ma este tartotta a legjobbnak, és úgy érzi, van még benne tartalék, Stone-t küldte haza.

Nagy Feró nem húzta sokáig, kimondta: „Stone, neked kell hazamenni”.

Malek Miklós kiemelte: mindkét versenyző nagyon jól teljesített a műsorban, és a párbajban is. Egyetértett Péterrel, ő is úgy vélte, Stone elért egy szintet, ami remek, de több fejlődést nem remélhetnek tőle. Ezzel szemben Dávid még fejlődhet, ezért ő is Stone-t küldte haza.

Továbbjutott tehát Szabó Dávid, aki egy hét múlva Csobot Adél, Antal Timi és Oláh Gergő mellett bizonyíthat újra. Mi akkor is jövünk folyamatosan frissülő beszámolónkkal, amit pénteken megelőzünk a Voice harmadik párbaj adásával. Tartsatok velünk jövő hétvégén is!

Görgess le, nézd vissza a produkciókat és értékeld azokat.

Szerinted megérdemelten esett ki Stone nyolcadikként? VOKS LENT!

- kiko -

[2012.12.01.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Antal Timi: Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen (Csík zenekar)
Antal Timi: Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen (Csík zenekar)

Antal Timi azt már megmutatta, hogy kincs...

Gyorshír! X-Faktor: Stone kiesett, Szabó Dávid bekerült a 4 közé
Gyorshír! X-Faktor: Stone kiesett, Szabó Dávid bekerült a 4 közé

A Stone és Szabó Dávid párbajozott,...

Oláh Gergő: Nagy utazás (Presser Gábor)
Oláh Gergő: Nagy utazás (Presser Gábor)

Dés László és Bereményi Géza csodálatos dalát, a Nagy...

Oláh Gergő: The Other Side (Bruno Mars & Cee Lo Green)
Oláh Gergő: The Other Side (Bruno Mars & Cee Lo Green)

A nyolcadik élő show-t Oláh Gergő indította...

Szabó Dávid:  Livin' La Vida Loca (Ricky Martin)
Szabó Dávid: Livin' La Vida Loca (Ricky Martin)

Szabó Dávid Ricky Martin Livin’ La Vida Loca című...

X-faktor - Antal Timi: Crazy in Love (Beyonce)
X-faktor - Antal Timi: Crazy in Love (Beyonce)

Beyonce Crazy in love-ja megbolondítva kicsit Gnarls Barkley...

X-faktor - Csobot Adél:  The Loco-motion (Kylie Minogue)
X-faktor - Csobot Adél: The Loco-motion (Kylie Minogue)

Kylie Minogue Loco-motion című slágerét...

X-Faktor - Csobot Adél: Például Te (Toldy Mária)
X-Faktor - Csobot Adél: Például Te (Toldy Mária)

Ezt a dalt eredetileg Toldy Mária, Malek Miklós...

X-Faktor - Stone:  Send Me an Angel (Scorpions)
X-Faktor - Stone: Send Me an Angel (Scorpions)

Stone a buli után megmutatta érzelmes oldalát is, mikor a...

X-Faktor - Stone: Mindenki valakié (Charlie)
X-Faktor - Stone: Mindenki valakié (Charlie)

Stone Charlie Mindenki valakié című slágerét adta elő....

X-Faktor - Szabó Dávid: Hogyan tudnék élni nélküled? (Demjén Ferenc)
X-Faktor - Szabó Dávid: Hogyan tudnék élni nélküled? (Demjén Ferenc)

A második kört Szabó Dávid...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
hitel kinal egyéb [2017.09.14.]
Elektromos orgona hangszer [2017.09.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Robbie Williams Budapesten - Hogy kerül a bokszkesztyű a focipályára?
Robbie Williams, a popzene...

Cserháti Zsuzsa emléke örökké él! 
Nemrég csoda történt az Esztergomi Várszínházban....

beszámolók még