2020. július 16. | csütörtök | Valter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Videóval! Véres jelenetek a klipforgatáson 
Kapcsolatok
Farkas-Jenser Balázs

Farkas-Jenser Balázs először beszél erről: "Nagyon izgalmas volt látni, hogy..."

Több, mint fél év telt el azóta, hogy Farkas-Jenser Balázzsal és zenekarával találkozhattunk a Megasztár 6. szériájának színpadán, de a pörgés nem állt meg a banda háza táján azóta sem, a fiúk gőzerővel dolgoznak, és rengeteg meglepetéssel készülnek az idei évre is. Balázst kérdeztük arról, mi történt vele a Megasztár óta és vajon milyen terveket szövöget zenekarával a jövőre vonatkozóan...

Egy ilyen volumenű tehetségkutató műsor minden bizonnyal rengeteg változást hozott számodra mind a magánéletedben, mind szakmailag. Hogyan élted meg a hirtelen jött népszerűséget? Milyen módon tudod kamatoztatni a műsor által nyert széleskörű ismeretséget, mint magánember és mint zenész?
A hitelen jött ismertségre a Megasztár alatt folyamatosan készültem, igyekeztem a verseny folyamán mindig élénken figyelni magamat, hogy ne hagyjam, hogy túlságosan nagy hatást gyakoroljon rám: fontosnak éreztem, hogy minden körülmények között önmagam maradhassak, megőrizzem ugyanazt a látásmódot, ami a verseny előtt jellemzett engem. Ugyanakkor, a versenyben nagyon sokat kellett képviselnem a saját véleményemet és az akaratomat, ez rengeteg önállóságra tanított, és úgy érzem, a verseny után egy sokkal határozottabb és nyugodtabb ember lettem.
A műsor által keletkezett ismertség azóta is annyira sok utat nyit meg, hogy visszatekintve is csak egyetérteni tudtam azzal a döntéssel, hogy elinduljak a versenyen. Persze, a másik legértékesebb hozadéka az volt, hogy az emberek szeretete annyira élénken sugárzik felénk, hogy azóta is rengeteg lendületet tudok meríteni abból a nehéz időkben és ezeknek az embereknek a szeretetét mindenképpen viszonoznom kell azzal, hogy a tőlem telhető legkeményebben dolgozom a céljaimért.

A zenekaroddal több éve dolgoztok együtt és a közös munka a Megasztár után is folytatódik...
Igen, a most már több mint 2,5 éve tartó együttműködés a maga nehézségeivel és boldog pillanataival együtt is meghatározó élmény az életemben: szerintem minden zenész szívéhez az áll a legközelebb, hogy barátokkal küzdhessen azért, amit a legfontosabbnak tart: zenét adni az embereknek, minél többet, minél szebbet... Így hát folyamatosan dolgozunk, első lemezünk munkálatai már folynak, ami persze rengeteg műhelymunka: dal alapokat mutatunk egymásnak, ötletelünk, mindenki hozzáadja a magáét, és persze a stúdiózás...Szóval, van pezsgés.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 


Októberben jelent meg bemutatkozó dalotok "Nézz rám" címmel. Milyen volt a közönség fogadtatása?
Nagyon izgalmas volt látni a rajongók reakcióját arra, hogy úgy döntöttünk: az első klipben egy kicsit jobban bemutatjuk a zenekart is. Az emberek nagyon megkedvelték őket! Nagyon jó volt a rajongóktól látni beigazolódni a gondolatot, hogy igenis fontos, hogy zenekarként mozogjunk, látszódjunk, zenéljünk. És hogy mindezek után újabb és újabb rajongói weboldalak, fórumok alakultak, csodás érzés volt.

Az ünnepek alatt szerveztetek egy ún. "jótékonysági turnét". Mit jelent ez pontosan?
A Magyar Vöröskereszt szervezésében részt vettünk egy szigetszentmiklósi rendezvényen, ahol hátrányos helyzetű gyerekeknek szerveztek ajándékosztást, és mi voltunk a „ráadás meglepetés”: látnotok kellett volna, hogyan tombolták végig a koncertet! Hihetetlen energia van bennük... A koncert után volt alkalmunk személyesen is találkozni, beszélgetni, fotózkodni kicsit a gyerekekkel, akik alig akartak hazaengedni bennünket, nagyon jó érzés volt!
Következő állomásunk a Fóti Gyermekotthon lesz, ahol egy kicsit közvetlenebb, személyesebb ún. unplugged koncertet adunk a gyerekeknek.
Nagyon szeretünk segíteni másokon és nem csak az ünnepek tájékán: szerintem ez a legközvetlenebb módja, hogy lelket önthessünk olyan emberekbe, akik máskülönben nem juthatnának el élő koncertekre. Ráadásul, itt tényleg mi tudjuk „célba vinni” az ajándékot, mi vagyunk egyben az ajándékozó és a kézbesítő is.


Mik a főbb terveitek a zenekarral az idei évre vonatkozóan? 
Elsődleges célunk ebben az évben minél többet koncertezni. Nagyon hiszek abban, hogy ha élőben hallanak minket az emberek, akkor tudnak igazán erős kötődést kialakítani a zenekarral, akkor tudja őket beszippantani az, ami a színpadon történik, úgyhogy erre nagyon nagy hangsúlyt fektetünk.
Szintén nagyon hangsúlyos feladatunk a lemezünk kiadása: minden lehetséges követ megmozgatunk, hogy minél hamarabb készen tudjunk lenni vele, és tényleg úgy érzem, nagyon izgalmas, lendületes anyag lesz! És persze, élénk kapcsolatban maradni a közönségünkkel! Egyrészt nagyon nagy élmény, másrészről fontos is, hogy sok visszajelzés jöjjön azoktól az emberektől, akik szeretnek bennünket, mint zenészeket. A visszacsatolás elengedhetetlen, mindig meg kell hallgatni a véleményeket, érzéseket, élményeket azzal kapcsolatban, amit csinálsz.

Közösségi rajongói oldalatokon egy meglehetősen különleges játékra hívtátok fel a figyelmet...
A zenekari képeket nézegetve vettük észre, hogy nahát, mindenkiről van már ugrós kép, csak rólam nincs. Így hát gondoltuk, hogy csinálunk egy játékot, hogy rólam is legyen: egy rajongót kisorsolunk, hogy ő mondja meg, honnan ugorjak le (és remélem, nem a Citadellát kéri...), arról fogunk elkattintani képet. Némi kis pluszként egy teázásra is meginvitáltuk a nyertest. A sorsolás eredményét a nemrég indult zenekari videoblogunk entry-jeként adtuk a rajongók tudtára, ahogy egy nagyon kedves szír gyros-os barátunk húz egy nevet... 

- zene.hu -

[2013.02.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Ladinek...

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még