2020. július 5. | vasárnap | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Vidovszky László
Dr. Batta András
Eötvös Péter
Gémesi Géza
Jeney Zoltán
Kovács László karmester
Magyar Rádió Szimfónikus zenekara (MR Szimfonikusok)
Sári József
Serei Zsolt
Tihanyi László
Vajda Gergely
Kapcsolódó események
Új Magyar Zenei Fórum Zeneszerzőverseny 2013
[2013. szeptember 26.
csütörtök 19:00]

 Rekordszámú nevezés a zeneszerzőversenyen

Immár harmadik alkalommal rendezik meg idén az Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) zeneszerzőversenyt, amelyre az eddigi megmérettetések közül ezúttal érkezett a legtöbb pályamű. A szervezők – a Budapest Music Center és a Művészetek Palotája – az idei versenyt Ligeti György emlékének szentelték, születésének 90. évfordulója alkalmából.

 A hazai és határon túl élő negyven év alatti fiatal magyar szerzők számára meghirdetett verseny történetének eddigi legnagyobb számú jelentkezése érkezett be idén: összesen 39 pályamunka. Ebből 20 kamaradarab, 19 nagyzenekari mű. A nyertesek kiválasztása két fordulóban – elődöntő és döntő – történik. Az elődöntőben zárt ülésen, kategóriánként külön zsűri szelektálja a beadott pályamunkákat, amelyek maximum egyharmadát ítélheti továbbjutásra érdemesnek.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat. 


A kamaradarabokat Gémesi Géza zeneszerző, karmester, Pilz János hegedűművész és Serei Zsolt zeneszerző, karmester, egyetemi tanár bírálja el. A nagyzenekari műveket Kovács László karmester, a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Tihanyi László zeneszerző, karmester, egyetemi tanár és Vidovszky László zeneszerző, egyetemi tanár értékeli. Az előzetes válogatásból a döntő zsűrije – Eötvös Péter zeneszerző, karmester, Jeney Zoltán zeneszerző, professor emeritus, Batta András, az LFZE rektora, Sári József zeneszerző, egyetemi tanár és Vajda Gergely karmester, zeneszerző – választja ki azt a 4-4 művet, amely nyilvános koncert keretében kerül bemutatásra. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjkiosztóra az utolsó versenydarab elhangzását követően kerül sor.

A döntős darabokat idén az MR Szimfonikusok szólaltatják meg. A verseny összdíjazása több mint hárommillió forint, amelyet idén is a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ajánlott fel. A verseny további költségét a szervezők vállalták magukra.

Újdonság, hogy ebben az évben két estén át élvezhetjük a fiatal zeneszerzők munkáit. A kamaradarabok szeptember 25-én a nemrég megnyílt Budapest Music Centerben, míg a nagyzenekari művek szeptember 26-án a Művészetek Palotájában csendülnek fel.

- Sajtóanyag -
Fotó: mupa.hu

[2013.09.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még
Otthoni játékok