Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 6. | hétfő | Vilmos, Bíborka nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jön a karácsony! Adj Orfeum-élményt ajándékba!
A Nagy Duett 2014: Csepregi Éva és Joshi Bharat búcsúzott - nézd vissza a produkciókat
Drága Éva, Isten éltessen! Csepregi Éva ma ünnepli születésnapját
Retro magyar dalok top 10 - íme az október 20-ai lista
Csepregi Éva: ˝Jó beletartozni ebbe a nagyszerű csapatba.˝
Régi pesti estek az Orfeumban - jegyek itt
Zene.hu Top50 magyar szerelmes dal - 2014.03.06
Képgalériák
Csepregi Éva
Kapcsolatok
Csepregi Éva
Czomba Imre
Galambos Zoltán
Hajós Dévényi Kristóf
Heatlie Dávid
Honyecz Ferenc
Neoton Família Sztárjai
Pásztor László
Szulák Andrea
The Unbending Trees

"Próbáltam felkészülni."- interjú Csepregi Évával

Csepregi Éva népszerűsége évek óta töretlen, a vezető magyar énekesnők között szerepel szinte mióta csak mikrofont fogott. Színes egyéniség, sokoldalú előadó, aki 2014-ben sem pihen. A naptár már most zsúfolt, de a lendülete, mosolya mindig a jól megszokott: valódi és hamisíthatatlan!

– A legaktuálisabb most talán A Nagy Duett volt,, amelyben Joshi Barath volt a a párja. Bár korán kiestek, de mégis, milyen volt együtt dolgozni vele?
– Joshi jó barátnak bizonyult. Egy igazi zenerajongót ismerhettem meg benne. Szinte mindent tud a Beatlesről, nagyszerű zenei ízlése van. A duett műfaj nem könnyű, de ezt tapasztaltam már az elmúlt harminc évben a Neotonban is. Joshi kedves, bölcs, nagytudású ember, kellemes társaság. Remélem, hogy a produkciónk szórakoztató volt!

– Maradjunk is akkor még egy kicsit a televíziónál. Nem sok már egy kicsit a zenei adásokból? Megütik azt a mércét, amellyel a zenei ízlést nevelni lehet?
– Kétségtelen, hogy egyre több a szórakoztató zenei műsor, vetélkedők, zenei csatornák. Nem hiszem, hogy az én tisztem megítélni, hogy sok, vagy kevés. Régen panaszkodtunk, hogy nincs lehetőségünk megmutatkozni. Most több a lehetőség. Ilyen az élet, hol több, hol kevesebb. Az embereket biztosan érdekli, hiszen szórakoztató, de nem hiszem, hogy kifejezetten a zenei nevelésre irányul a dolog.

– A swingben is otthonra lelt. Honnan jött az ötlet, hogy kalandozást tegyen ebben a műfajban is? És egyáltalán hogy érzi magát a swing-színpadon?
Hajós Dévényi Kristóf, Honyecz Feri, az Unbending Trees tagjai és Pásztor Laci ötlete volt, hogy a Neoton dalokat „swingesítsük”. Nagyszerű gondolat. Fantasztikus hangszerelések születtek, amelyeket főleg Czomba Imre, Galambos Zoli, és Honyecz Feri készített. A lemezen rengeteg zenész közreműködött. A dalok így alkalmat adtak szépséges hangszerszólókra, szórakoztató megmutatkozásokra. A slágerek megint bizonyítottak, mások lettek, megszépültek egy másik műfaj számára.

– Nem volt nehéz a jól bevált, begyakorolt dalokat „máshogy” elénekelni?
– Próbáltam felkészülni. Micheller Myrtillel gyakoroltunk. Ő egy nagyszerű jazz énekes, sok tanáccsal látott el. Egyébként Szulák Andi véleményét is kikértem, hiszen ebben a műfajban ő is nagyon sikeres. Azt mondta, legyek csak önmagam, ahogy én érzem, úgy énekeljek. Azt hiszem így is lett. Az új hangszerelések hozták az érzést, és egészen más stílusban kezdtem énekelni. Épp egy éve volt egy koncertem a Syma Csarnokban,. Azóta minden hónapban egyszer fellépek a budapesti Orfeumban a Neoton swinggel, egy quartett  kíséretében. Olyan nagyszerű zenészek alkotják a csapatot, mint Cséry Zoltán, Honyecz Ferenc, Kottler Ákos és Nagy Norbi.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat.

– Ha már többféle színpad: a színház sem ismeretlen ön számára, számos darabban játszott már, prózában is. A Szép nyári nap cím musical jó ideje aktuális. Milyen a légkör, milyen az Operett Színház művészeivel együtt dolgozni?
– Az Operett Színház már harmadik évada játssza a „Szép Nyári Nap” című Neoton musicalt. Isteni darab, tele van humorral, jókedvvel, de néha könnyezik is az ember. Az Operett művészei szeretettel fogadtak. Még a mai napig is, ha bemegyek, mindenki rám mosolyog, mindenkinek van hozzám egy kedves szava. Nagyon jól érzem magam ezek között a remek művészek között.–Térjünk át a fő profilra, a szóló dalokra és a Neotonra. Még mindig töretlen a varázs. Mi a titok? Mert hogy a dalok örökzöldek, ez tény…
– A Neoton slágerek még mindig hódítanak. Sok koncertünk van, évről évre több. Már most tele a naptár. Hogy mi a titok, nehéz lenne megfejteni. Talán az, hogy annak idején elhatároztuk, hogy a magyar közönség számunkra a legfontosabb, még akkor is, ha  külföldön is sikereket értünk el. A dalaink, a szövegeink, a vokálunk, a kitartásunk. Ezek mind-mind hozzátartoznak a sikerhez. A számok rólunk szóltak, és szólnak még mindig. Itthon minden lemezünk arany, platina lett, ami azt jelenti, hogy rengetegen vették, szerették a Neotont. Sokat koncerteztünk, szinte nem is volt olyan magyar banda, aki többet koncertezett nálunk. Hatalmas, kiterjedt levelezésünk volt, személyes kapcsolat a közönséggel. Szerintem ez is fontos pont volt abban, hogy közelebb kerüljünk a közönségünkhöz. Ma szintén sokat foglalkozunk azokkal, akik szinte minden alkalmat megragadnak, hogy megnézzék a koncertünket. Ám kétségtelen, hogy kevesebb idő jut egymásra most, mint régen. Sokszor a nagy rohanásban, lelkiismeret furdalások közepette hagyom ott az autogram kérőket, ha mennem kell. Ebben a felállásban már több, mint öt éve játszunk. A Lukács házaspár már szinte tagnak számít, minden nótát ismernek. A fiam, Dávid, üde színfolt, és nekem egy ajándék, hogy részese lehet a sikerünknek. Beilleszkedett a bandába, mindenki szereti, és jó showt csinál. Vannak olyanok, akik Dávid miatt jönnek a koncertre. Egyébként van együttese is, a GETFree, ahol nemcsak dobol, hanem énekel is, és a barátnőjével, Emesével együtt egy másik csapatban is benne van, ez pedig a Suburband.

– Jó is hogy említi a fiát… Egy édesanyának kell ennél nagyobb öröm, mint a közös zenélés? Titkon reménykedett ebben, mondjuk akkor, amikor a karján ringatta?
– Nem gondoltam volna, amikor őt dajkáltam, hogy egyszer még a Neotonban együtt játszunk majd. Apukája, Bob Heatlie is dobos volt eredetileg, meg szaxofonon játszott. Ezért gondoltam, hogy a dobnál kellene kezdeni a zenélést. Egészen kicsi volt - hat éves - amikor elkezdett dobolni. Most már zongorázgat is, hangmérnöknek készül, de mindene a színpad és a zene.

– Tavaly egyáltalán jutott ideje pihenésre, feltöltődésre a sok elfoglaltság mellett?
– A múlt év nyarán Horvátországban nyaraltunk és voltunk Montenegróban. Csodás volt. Régen voltam 10 napig távol. Most csak rövidebb időnk lesz a kikapcsolódásra. Szeretek Dávidékkal együtt nyaralni, remélem ebben az évben is látjuk még a tengert! Hogy 2014 miről szól? Nagy Duett, Hal a tortán, fellépések, koncertek. Így telik az én életem, még mindig

– Havassy Anna Katalin –

[2014.03.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......beszámolók még