Alensa: 35% TopVue termékekre
2020. október 1. | csütörtök | Malvin nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koós Réka kétségbeesetten hívta anyukáját...
Kapcsolatok
Vermes Tímea
Sasvári Sándor
Mahó Andrea
Koós Réka
Miller Zoltán
Csengeri Attila
Nagy Sándor

Nagy siker volt a Musical Fesztivál - jöhet a folytatás

Fantasztikusra sikeredett a Musical Fesztivál eseménysorozat első koncertje, amit november 8-án a Papp László Sportarénában mutattak be. A koncert teljesen új, eddig sosem hallott hangszerelésben keltette életre a musical irodalom legszebb dalait.

A tehetséges énekesek, zenészek, táncosok méltó hangulatot varázsoltak a publikumnak. A fénytechnika és hangtechnika az egész est folyamán  szuper volt. Elsőként a Jézus Krisztus szupersztár nyitánya csendült fel egyedi hangszerelésben Dinyés Dániel karmester zenei vezetésével és a Coincidance táncosaival, Gyulai Júlia koreográfiájával.

Szárnyaltak a művészek, szárnyalt a közönség. A musical-dalok népszerűsége behálózta a teret. Csengeri Attila Fény év távolságot, átéléssel, odaadással, fantasztikusan énekelte. A Sakk című musical női duettjét, Mahó Andrea és Koós Réka, tökéletes eleganciával, és kiválóan adták elő. Nagy Sándor fantasztikus hangja és színpadi jelenléte a Hair-I got Life dal  lazaságát, és jókedvét sugározta a térbe. Anna Karenina duettjét pedig Vermes Tímea és Sasvári Sándor énekelte átéléssel és szerelemmel, majd Miller Zoltán maradandó élményt nyújtott a már jól ismert Vronszkij halála című lassú dallal és  könnyeket csalt  az érzékeny lelkű hölgyek szemébe.

A hangulat maradt a szerelemnél, ki is énekelhette volna szebben az Aranycsapat ismert dalát, a Más lesz a holnapot, mint Mahó Andrea, Csengeri Attila, Miller Zoltán és Nagy Sándor megtörték rövid időre a mély érzelmeket és Rómeó és Júlia legismertebb számát, a Lehetsz Király című dallal pezsdítették fel a publikumot. A siker itt sem maradt el, a közönség együtt énekelt a fellépőkkel és helyenként táncra is perdültek.
A Nyomorultak című musical rövidke blokkja következett. Koós Réka Álmodtam egy álmot és Sasvári Sándor Vidd haza című dala érintette meg a szíveket, tökéletesen tapintható volt a megbánás, a vezeklés és a megtisztulás.

Megfagyott a levegő

Koós Réka hangja és a New York  fokozta az est hangulatát, majd Mahó Andrea kalauzolt el minket Argentinába, Evita, Miért kell, hogy sírj Argentina ? - énekelte a művésznő, a tőle már megszokott eleganciával. A gyönyörű hangú operaénekesnő, Vermes Tímea előadásában az Operaház fantomjából a Music of the night tökéletesen szólt. Az est egyik kiemelt fénypontja Az Operaház Fantomjának Fantom-Christine duettje volt. Mahó Andrea és Miller Zoltán szó szerint befagyasztották a levegőt. Frenetikus volt!

Jézus Krisztus Szupersztár, Mária Magdolna dalát Vermes Tímea énekelte megbánással, majd  Mahó Andrea, Nagy Sándor és Csengeri Attila következett a Minden nagyon jól van című dallal és valóban jól volt, nagyon jól. Sasvári Sándor, előadásában elhangzó Getshemane fájdalmas is katartikus élményt nyújtott.

Az érzelmek, élmények fokozódtak: Miss Saigon Szóló szaxofonja Vermes Tímeával és Sasvári Sándorral, akik nem sok szemet hagytak szárazon. Miller Zoltán és Csengeri Attila énekelte a Nagyot nőtt az árnyék című dalt, hogy hogyan? elmesélhetik azok, akik ott voltak, energikusan, odaadással, fantasztikusan.

A fináléhoz közeledve felpörgették a dalokat a hölgyek nyugtatták Nagy Sándort, hogy nem fog „Belehalni”(Grease) majd mindenki a Csupa csodát énekelte. Az fellépők, zenészek, táncosok áthangolódtak a fináléra, a Fame című dallal búcsúzta, majd rögzítették a közönségbe , hogy az Élet „CSUPA CSODA”!

Szép volt, nagyon szép. Várjuk a folytatást.

Fotó: Musical Galéria

[2014.11.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kreatív, ügyeskezű gitáros kerestetik zenekar [2020.09.15.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük! Neoton koncert volt a Skanzenben - képekkel
A Szentendrei Skanzen rendkívül...

Képes beszámoló - La Mancha lovagja a Budapesti Operettszínház színpadán
Szeptember...

Elisabeth musical - élménybeszámoló képekkel
Maszkabálról jött a hír - Képes beszámoló Fenyő Miklós koncertjéről
Ünnepi rockopera-gála a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
beszámolók még
Otthoni játékok