2020. szeptember 19. | szombat | Vilhelmina nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Anima Sound System
Prieger Zsolt

"Már nagyon várjuk április 15-ét!" - Interjú Prieger Zsolttal, az Anima Sound Systemből

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő, eklektikus stílusú, leginkább elektronikus világzenét játszó Anima Sound System először szabja új műsorát egy rendezvényhelyszínre. Remeknek ígérkező koncert, ajánljuk,

Az Orfeumban április 15-én indul útjára az Anima Night Session-koncertsorozat.

Interjú a zenekar egyik alapítójával, Prieger Zsolttal arról, hogyan fér meg egy műsorban Katona Klári és Rihanna…

— Családi „vállalkozás” családias közegben. Több tízezreket megmozgató fesztiválok állandó fellépői vagytok. Mi vonz benneteket, hogy az Orfeum intim környezetébe ültessétek át az Anima Sound System eklektikus stílusát?
— Az Anima Sound System imádja a kihívásokat, a nagy váltásokat, az új stílusokban való megmerítkezést, így ez a meghívás is nemcsak egy kedves gesztus a számunkra, hanem egy újabb játékos feladat, amit nagy kedvvel oldunk meg.

— Az Anima Night Session-sorozat, amelyben egy másik arcotokat mutatjátok meg, miben tér el a korábbi koncertjeitektől?
— Mivel január végén nagy sikerrel mutattuk be a Művészetek Palotájában az akusztik Anima-műsort, sok vendégzenésszel, nem új a dolog a számunkra, meg a zenekar 20 éves sztorija alatt rengeteg intim számot, szerelemes dalt komponáltunk, amik tökéletesek lesznek az Orfeum közegébe. Ráadásul a MüPa tapasztalatai azt mutatják, hogy az Animát kedvelő régi generációk is szívesebben jönnek el egy ilyen helyre, mint egy nyári, sártengeres fesztiválra.

— Lányod, Fanni 2008 óta a formáció énekesnője. Milyen érzés, amikor a saját sokszínűségedet látod megelevenedni a gyermekedben, aki Rihannától Katona Kláriig bárkit, félreismerhetetlenül egyedi módon szólaltat meg?
— Fanni leginkább saját maga, egy hihetetlenül tehetséges előadó, akinek képességein néha én is meglepődöm. Valóban imád másoktól előadni, azt saját magán átszűrni. Nagyon megy ez neki, most meg alkalma is lesz rá, hogy ebben lubickoljon.

— Tapasztalatod szerint miben különbözik a külföldi és a magyar közönség?
— A közönséget mindenhol tiszteled, ebből kell kiindulnod, a többi már csak ráadás. Persze, hogy más volt Szocsiban játszani egy orosz filmfesztiválon, mint mondjuk a Pireneusokban vagy Dublinban, de az Orfeum közönsége már ismerős számunkra „előző életünkből”, hiszen több hasonló helyen játszottunk már Münchentől Párizsig, igaz, sehova se készítettünk még speciális, csak a helynek szóló műsort.

— Mitől tudtok ennyi év után is frissek és érdekesek maradni annak ellenére, hogy közben nem ültök fel az éppen aktuális trendekre?
— Ez az életünk, s nem valami munka, ami el kell végezni. Komolyan vesszük, de nincsen bennünk görcs és megfelelési kényszer, így szabadon tudunk alkotni. Legújabb, Gravity and Grace című lemezünk is nagyon hamar, s elég könnyedén készült el, mert nagyon szeretünk dalokat írni, sőt, egyfolytában ezt tesszük, a felvevő mindig velünk van, mert a dal bármikor megérkezhet.

— Az új műsorotokról elmondhatjuk, hogy modern gondolkodású, régebben fiataloknak és a minőségi, nosztalgikus dalokat is szerető fiatal fiataloknak egyaránt szól?
— Jó a megfogalmazás, de leginkább mindenkinek szól, és persze van benne nosztalgia is, de ha a Vigyél el, Csinálj gyereket, vagy éppen a legújabb Wonder, illetve Crossroads című dalainkra gondolsz, azok is tele vannak nosztalgiával, intimitással, úgyhogy minden körbejár animás módon, még ebben a speciális Orfeum-műsorban is. Már nagyon várjuk április 15-ét!

Jegyek iTT az Orfeum Club programjaira.

Aigner Ivan 

[2015.04.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kreatív, ügyeskezű gitáros kerestetik zenekar [2020.09.15.]
zeneszerzés szolgáltatás [2020.08.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ünnepi rockopera-gála a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Az államalapítás...

Best of Geszti - képekben
Nagyszabású best of koncertet adott Geszti Péter a Margitszigeti...

Metálkarácsony augusztusban - képekkel 
Találkozások - képes beszámoló a Palotakoncert  2020-ról
beszámolók még