Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. április 12. | hétfő | Gyula nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Szenes Iván
Kovács Kati
Apostol
Wolf Kati

Merj álmodni Magyarország! - hazai kedvencek éneklik Szenes Iván slágereit

Merj álmodni Magyarország! - ezzel a címmel jelent meg az új lemez, melyen Szenes Iván slágereit olyan előadók éneklik, mint az Apostol, Kovács Kati, Zséda, Voith Ági, Mészáros János Elek, Wolf Kati és Törőcsik Mari.

 

Az idei március 15-ét a Szenes rajongók már a „Merj álmodni Magyarország” című új albummal köszönthetik. Szenes Iván minden idők legjátszottabb magyar szerzője, olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint az „Úgy szeretném meghálálni”, a „Jöjjön ki Óbudára”, az „Egy Duna parti Csónakházban”, a “Szervusz Budapest!“  vagy épp az „Ott fogsz majd sírni, ahol senki se lát”. Ezek a dalok is szerepelnek a mostani korongon, olyan slágerek mellett, melyek Szenes Iván Magyarországhoz való szentimentális  kötődését is mutatják.

-Édesapám művészi hitvallása az volt, hogy ő egy a tízmillió magyar közül egy kicsit több verselési készséggel és zenei érzékkel megáldva. Ezt tartotta a sikere titkának, hogy ennyire azonosulni tudott a közönségével. És talán legnagyobb öröme az volt, hogy Magyarország is ugyanennyire azonosulni tudott vele, hisz a magyar nép tette őt az ország legjátszottabb szerzőjévé. – mondta el a dalszerző lánya, Szenes Andrea, a Merj álmodni Magyarország! kiadvány megálmodója.

A címadó dalt a korongon az Apostol együttes előadásában hallhatjuk, és a legnagyobb érdekessége talán az, hogy Szenes Iván lányával, Andreával közösen szerezte.

-Az ezredfordulóra írtuk ezt a számot.- árulta el Andrea. - Én akkoriban a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöke voltam, és sokat foglalkoztatott a kérdés, hogy mit érzünk a millenniumon, a mi magyar álmunk merre visz bennünket. Különleges alkalom volt átélni az ezredfordulót. Ekkor találtam ki azt a szövegrészt, hogy „Merj álmodni Magyarország!”, amihez apukám tette hozzá, hogy „Dobd már el a fanyar orcád“.

Szenes Iván sok olyan dalt írt élete során, mely magyar tájakhoz kötődik, szerette Magyarországot és a magyar nyelvet. Legfőképpen pedig a nyolcadik kerületet, és a Rezső teret, ahol élt és alkotott 11 éves korától haláláig. A tér Szenes Iván személyének köszönhetően a magyar kultúrtörténet része lett, halála óta itt rendezik meg évről évre a Szenes Iván Emlékkoncerteket, melyet mindig tízezrek érdeklődése kísér.

-Ez a dal most születik meg igazán, nagyon aktuális. Mindig úgy tartottam, hogy Magyarország agyhatalom, számos tudósunk, alkotónk lett világhírű. Mostanában sokszor éreztem úgy, hogy kicsit merészebb terveimnél fanyarul reagál a világ, és a barátaimnál is ezt látom. Pedig fontos, hogy ebben a csodaszép országban érezze mindenki személy szerint, hogy nekik lehetnek álmaik és ők személy szerint valóra tudják váltani azokat korra, nemre és minden egyébre való tekintet nélkül. És szeretném, ha ez minden nap eszünkbe jutna, ezért szóljon ez a sláger. – fűzte hozzá Szenes Andrea.

A Merj álmodni Magyarország! albumon látszik, hogy Szenes Iván bölcsességgel, humorral, alázattal és szerelemmel szerette ezt az országot. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a legismertebb a slágerek a legnépszerűbb művészek tolmácsolásában hallhatóak.

Merj álmodni, Magyarország - CD tracklista

[2016.02.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még