15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. április 11. | vasárnap | Leó, Szaniszló nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kóbor János elismerte: "Én nem akarok a Misivel vitatkozni"
Mihály Tamás bevallotta: "tréfásan írtam"
Rossz hírt közölt az Omega menedzsere
Kóbor Jánost koncert végén lepték meg - videó
Felcsúton szólt az Omega Oratórium - fotó
Ünnepel az Omega tagja - 68 éves lett
Balesetet szenvedett a legendás magyar zenész
Találkozz Kóbor Jánossal! 
Kapcsolatok
Omega
Benkő László
Szomor György
Koós Réka
Fésűs Nelly
Lux Ádám
ExperiDance Production (Experidance tánctársulat)
Kapcsolódó események
Gyöngyhajú lány balladája
[2016. március 19.
szombat 19:00]

Omega musical, Győrben is

Az első, vad szerelem történetét meséi el 21 ikonikus Omega-slágerben a Gyöngyhajú lány balladája című musical, amelynek dunántúli ősbemutatója lesz március 19-én az Audi Arénában. Táncosok, színészek elevenítik fel a balatoni mese és mondavilágot.

A belvárosi Látogatóközpontban tartottak sajtótájékoztatót az első Omega dalokra épülő ExperiDance musicalről, amely kilép a társulat komortzónájából. Ezt már Vona Tibor a táncszínház alapító-ügyvezető igazgatója mondta el, aki hozzátette: nem volt kérdés, hogy a Győrbe legyen az ősbemutató, hiszen a társulat ezer szállal kötődik Győrhöz: rendszeres vendégei a Győri Táncfesztiválnak és jó a kapcsolatuk a Győri Balettel is.

Az igazgató a társulatról megdöbbentő számadatokat is elmondott, mely szerint 16 éve alatt közel 2 millióan nézték meg a produkcióikat, 2016-ban pedig 220 fellépésük van lekötve hazai és nemzetközi színpadokon.

A sajtótájékoztatón jelen volt Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező, aki az ExperiDance kérésére alkotta meg a szövegkönyvet és a jeleneteket, amelyek kifejezetten az Omega zenekarnak, az ő legendás dalaikra íródott. A történetről szólva elmondta, hogy a balatoni mondavilág elevenedik meg majd a színpadon a tánc és a látvány nyelvén. Az első vad szerelem történetét dolgozza fel, amely Krisztát, a 18 éves lányt a balatoni éjszakában kergeti hogy feldolgozza a lelki kínokat. Különös pártfogója lesz egy férfi, aki Trombitás Frédiként emlegeti magát. Ő segíti át a Balaton csodavilágát segítségül hívva a lányt a felnőtté válás nehézségén és rejtelmein. A szülők hiába kerestetik lányukat két meglehetősen csetlő-botló biztonsági őrrel, kettejük házassági váltása miatt nincs meg az összefogás. Ám az éjszakát követő új nappal talán a szerelemnek és a szerelmeseknek is felvirrad az új lehetőség.

Az Omega együttes legendás tagja Benkő László elmondta, mindenkit örömmel töltött el, amikor kiderült, milyen előadás született meg a dalokból. Előttük is folyamatos kérdés volt már régóta, hogy egy-egy koncert vagy lemez után hogy élnek tovább a felcsendülő nóták? Ez a musical választ ad a tétova találgatásoknak, hiszen ösztönszerűen, lélekből jövően kapcsolódnak össze. Az érzelmekre hatnak a tánccal és a látvánnyal. – Talán egy teljesen új műfaj születik a közös munkából – emelte ki a már életében ikonná vált zenész.

A Gyöngyhajú lány balladájában az ExperiDance táncosai mellett olyan színészek formálják meg a karaktereket, mint Fésüs Nelly, Koós Réka , Szomor György, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter és Gergely Róbert, hogy csak az igazán ismert neveket említsük.

– Havassy Anna Katalin –

[2016.02.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még