Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 20. | szombat | Fábián, Sebestyén nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Presser Gábor Rúzsa Magdi koncertek országszerte - jegyek itt
Rúzsa Magdi az Arénában lép fel - jegyek itt
Top10 magyar nyelvű dal 2014-ben
Hallgasd meg Rúzsa Magdi újdonságát - íme a Tejút
Magyar előadók top10 dala 2014-ben
Rúzsa Magdi "Erről én még nem igazán tudok nyilatkozni!"
Rúzsa Magdi reagált
Rúzsa Magditól ez fura: kutyák és lovak között készül?
A legkeresettebb magyar zenészek 2007-ben: A Belga és a Kispál is benne van az első tízben?
Boban, Palya, Rúzsa extra előadás
Rúzsa Magdi békére vágyik
Rúzsa Magdi: "Nagyon köszönöm"
Top10 magyar dal 2015-ben
Képgalériák
Ruzsa Magdi Aréna koncert
Kapcsolatok
Boban Markovic Orchestra (Boban Markovic Orkestar)
Hoffer Péter
Kovács Barnabás
Madarász Gábor
Presser Gábor
Rúzsa Magdi
Sántha Gábor
Závodi Gábor

Rúzsa Magdi kétszer is teltháznak énekelt

Elképesztően nagy sikerrel, két nap alatt összesen tizennyolcezer néző előtt tartotta dupla teltházas Aréna-koncertjét múlt héten Rúzsa Magdi. A világsztárok előadását felelevenítő produkciók nem csupán a nézőszám tekintetében voltak figyelemre méltóak, a koncertek szakmai nívója is költséges nyugati show-kat idéztek a nézők elé – koncerten jártunk.

Több, mint tíz év telt el azóta, hogy a visszahúzódó vajdasági lány belépett a Megasztár ajtaján. Bár az ország pillanatok alatt a szívébe zárta, akkor még nem tudhattuk, mekkora tehetség rejlik pontosan az elbűvölő hang mögött. Az adottság aztán hivatástudattal párosult és lépésről lépésre követhettük, ahogyan a fiatal lányból igazi díva, a jó énekesből professzionális előadó, a tehetségkutatóból pedig virágzó karrier válik. 
Mindemellett – ahogyan egyébként a koncerten vendégeskedő Presser Gábor is megjegyezte – Magdi ugyanaz az ember maradt, aki tíz éve volt; ugyanazzal az őszinteséggel és tisztelettel szólítja meg közönségét, mint ahogyan zenésztársaihoz is viszonyul a színpadon. Mára a szakma elitjével koncertezik, és közös munkájuknak köszönhetően igazán világszínvonalú produkciót nyújt közönségének.

Öröm volt ez az este. Nem csak nekünk, nézőknek, hanem a színpadon állóknak is. Talán ez az, ami leginkább motivál egy közönséget. Lélekemelő pillanatoknak lehettünk tanúi: együtt sírtunk és nevettünk, közösen buliztunk, vagy éppen mélyültünk el egy-egy komolyabb hangvételű dal közben. Érzelmekben márpedig nem volt hiány. A könnyes Presser-Magdi duettől kezdve, szláv dalokon át egészen a Highway to Hell-ig minden igényt kielégítő koncertet élhetett át a közönség.

A már-már klasszikusnak számító Aprócska blues, Szerelem, vagy Április mellett elhangzottak olyan egyedülálló dalok is, mint például a Presser Gáborral közös duett, az Angyal mellettem, melyet lélegzetvisszafojtva hallgatott a közönség. (Ez a produkció egyébként egy koncertsorozat keretein belül, azonos címmel az ország különböző pontjain megtekinthető) Szintén exkluzív élményt nyújtott a balkáni zenevilág egyik sztárcsapataként jegyzett Boban Marković Orkestarral közös produkció is, amely valódi szláv hangulatával varázsolta el az érdeklődőket.

A vártnál is nagyobb sikert aratott a Bubamara című dal, melyet korábban a Macskajaj filmzenéjeként ismerhetett meg a közönség. Önmagában is elképesztő élmény egy tizenhárom tagú zenekart hallgatni, különösen, ha ilyen egyedülálló énekhanggal párosulnak a – mi fülünk számára egyébként kicsit szokatlan – szólamok. Mindenesetre ez volt a koncertnek az egyik olyan momentuma, amikor lett volna kedvünk belecsúszni egy hajnalig tartó bulizásba a zenészekkel.

Az este legfelemelőbb pillanata mégis minden kétséget kizáróan az volt, amikor Rúzsa Magdi a közönség soraiban sétálva énekelte a Most élsz dalt, miközben meg-megállt egy pillanatra, hogy kedvesen rámosolyogjon az emberekre. Igazán őszinte pillanatok voltak ezek, amire – különösen az Arénában – nem nagyon számított a közönség, éppen ezért meghatott csend lett úrrá a teremben.

Ha már a zenészeknél tartunk, hadd emeljem ki a Magdi „kísérőzenekarának” szerepét betöltő csapatot - még ha szerencsére nem is illik rájuk igazán ez a jelző, hiszen a színpadon egytől-egyig olyan világszínvonalú zenészek álltak, akiknek neve évtizedek óta jegyzett a szakma élén. Závodi Gábor, Madarász Gábor, Sántha Gábor, Kovács Barnabás és Hoffer Péter  voltaképpen stúdióminőségben hozták ki a maximumot hangszereikből. Tökéletes összhangban dolgoztak egymással éppúgy, mint Magdival, legyen szó tomboló rockról, vagy lírai pillanatokról; pregnáns játékuk tökéletesen egészítette ki az egyébként is szuggesztív előadást. Azt hiszem, bátran nevezhetjük „összművészeti alkotásnak” azt, amit a színpadi kollektíva létrehozott.  

Úgy gondolom, a legtöbben egyetértünk akkor, ha azt mondom, maradtunk volna még. Hallgattuk volna még a fájdalmakat, amiket nem mondunk ki, az örömöket, amiket csak egy pillanatnak élünk meg; de mindenekelőtt hallgattuk volna még ezt a hangot.

Jó pár beszélgetésnek voltam fültanúja a kijáratig. A közönség egybehangzó véleményének tűnik, hogy a kiemelkedő szakmai siker mellett a produkció legnagyobb eredménye mégis az, hogy közösen élhettünk át valamit, ami olyan energiákat adott át, amik egy időre tökéletes érzelmi feltöltődést nyújtanak számunkra. Bízunk benne, hogy Rúzsa Magdi és a zenekar ugyanezeket az energiákat vitte haza!

– Fülöp Dóra –

[2016.03.12.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
Szórakoztató zene - party/mulatós műfaj zenekar [2018.01.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még
koncert.lap.hu