Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. május 25. | szombat | Orbán nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Dés László
Gymes
Szabó Balázs Bandája

Ghymes és Szabó Balázs Bandája a Könyvszalonon

Írók, olvasók, könyvek, egy nap alatt megírt és eljátszott dráma: száznál több program lesz a 16.Győri Könyvszalon hét végi rendezvényén.

A könyvbarátok ünnepének nevezte Fekete Dávid alpolgármester a 16. Győri Könyvszalont. Az alkotókkal és műveikkel való találkozás nem csupán a dedikálásra, hanem a gondolatcserére is méltó, közvetlen alkalmat teremt, tette hozzá. Felhívta a figyelmet a 85 éves a magyar hangosfilm című konferenciára, s arra a kötetre, mely az 1931-től 1944-ig terjedő időszak hangosfilmjeinek a plakátjait mutatja be hat, komoly kutatásokra alapozott tanulmánnyal kiegészítve.

Horváth Sándor Domonkos, a megyei könyvtár igazgatója először az alkotói díj kitüntetett szerzőjét, Dragomán Györgyöt méltatta. Úgy fogalmazott, hogy az élő magyar írók közül Dragomán György könyveit olvassák a legtöbben a világon. A külföldön is nagy szakmai visszhangot keltett ,művéből, A fehér királyból film is készült.

A szerző, a József Attila-díjas író, műfordító pénteken délelőtt 11 órakor a megnyitó ünnepségen veheti át a díjat. A rendezvényen közreműködik Dés László Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, s Dés András jazz-zenész is.

A könyvtárigazgató utalt arra, hogy ötven kiadó kínálja könyveit a szalon rendezvényein. Az egykor sátras ünnepet az idén is egy társművészet otthona, a színház fogadta be, de lesznek találkozók, könyvismertetések, beszélgetések a megyei könyvtárban is.

Tavaly először rendezték meg a drámaírók versenyét, a Kortárs játékot. Az idei esemény részleteiről Forgács Péter, a színház igazgatója számolt be. Három  drámaíró – Garaczi László, Pozsgai Zsolt, Zalán Tibor – vállalkozott arra, hogy a  Kisalföld írásainak címei közül  pénteken kisorsolt témára másnapra ötszereplős drámát ír. Szombaton este hétkor pedig Bagó Bertalan, Háda János és Szücs Gábor rendezésében, győri színészek közreműködésével  már a nézők is láthatják a darabokat.

A nagyszínpad más rendezvényeket is befogad, fellép a Ghymes együttes,  rendhagyó módon, akusztikus koncertet ad Szabó Balázs Bandája, s tapsolhatunk a Budapest Bár által énekelt slágereknek is.

Fotó: O. Jakócs Péter

[2016.11.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hangosítás/felvétel hangosítás/cucc [2019.05.24.]
Prémium minőségű Tibeti Kefírgomba egyéb [2019.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
cdbolt.lap.hu

Nagyot ütött a Pokolgép koncert a Trackben - képekben
Harminchárom év metál a színpadon...

Bemutatták a Carouselt a Budapesti Operettszínházban - képek a premierről
Április 26-án...

Rúzsa Magdi csillagként ragyogott a Budapest Parkban
Megnéztük Toto Cutugno koncertjét a Tüskecsarnokban - képekben
Képekben! Így készül a Carousel - Liliom a Budapesti Operettszínházban
Séta a dinoszauruszokkal - Képek a látványos előadásról
beszámolók még