2024. május 24. | péntek | Eszter, Eliza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nagy Dávid: "Nem haltam meg"
Képgalériák
Nagy Dávid és zenekara
Kapcsolatok
Nagy Dávid

Valódi szívrobbanás volt Nagy Dávid lemezbemutató koncertjén

Nagy Dávid különleges személyiség a magyar rock zenei életben. Persze tehetséges gitáros, remek frontember, de nem ebben rejlik a valódi ereje. Lemezbemutató koncertjén számomra egyértelműen kiderült, hogy mit is képvisel ő igazából.  

Aki a Dürer Kertben járt péntek este, akár be is tévedhetett Nagy Dávid első szólóalbumának lemezbemutató koncertjére. Dávidot - annak ellenére, hogy régóta ismert arca a rockzenei életnek - frontemberként még nem sokszor láthatta a közönség. A legtöbben a Pokolgép egykori gitárosaként emlékezhetnek rá, hiszen tíz éven keresztül gitározott a zenekarban, de 2011-ben végül kivált.  Az utána következő időszakot leginkább az útkeresés jellemezte.

Megjárta Amerikát, energiáit pedig a Kényes Foltok nevű formációra fordította, ahol már frontemberként állt a színpadon. Nem sokkal később, 2013-ban, gitárosként részt vett a Helland zenekar megalapításában, de egy év után ki is szállt. A Kényes Foltokból eközben lassan elfogyott az erő, de Dávidból nem. Új álmokat szőtt, és tavalyelőtt megalapította első önálló zenekarát, amiben két fiatal, tehetséges zenész fiút, Piller Alexet (dobos) és Tengely Viktort (basszusgitár) választott maga mellé tagnak. A koncertjüket látva, kétség sem fér hozzá, hogy jó döntés volt. Nagyon tehetséges zenész mindkét fiú, kizárólag a színpadi kommunikációjukból érzékelhető, hogy nincs még évtizedes rutinjuk a színpadon. A játékukban viszont nem lehetett kifogást találni.

Bár egyelőre még csekély Nagy Dávid új bandájának rajongótábora - ami egy friss zenekarnál természetes -, várhatóan a közönség létszáma, rövid idő alatt rendesen megduzzad majd. Minden esélyük megvan arra, hogy a széles tömeg is megismerje és megszeresse dalaikat. A zenéjük ugyanis energikus, dallamos és pörgős, pontosan olyan amilyet a legkeményebb rockerek mellett, a populárisabb zenéket favorizálók is egyaránt könnyen megszerethetnek. A dalszövegek amellett, hogy frappánsak, megérintik a lelket és elgondolkodtatnak. Igazság szerint nem találtam benne egyetlen olyan sort sem, amit nem odaillőnek, vagy izzadságszagúnak éreztem volna.A koncert vége felé közeledve persze előkerült az akusztikus gitár is, és ahogy elkezdték játszani a Szélcsend című dalukat mindent megértettem. Figyeltem Dávid arcát, ahogy énekelt, felemelő volt látni azt az őszinte lelkesedést egy két gyerekes apuka szemeiben, amit a korral egyre inkább képesek elfelejteni az emberek. Jó látni egy olyan férfit, aki bátran mer lépni, és akár az egész életét is kockáztatni. Erre csak olyan ember képes, aki hisz önmagában, hisz abban, hogy jó úton jár, hisz a zenész társaiban és képes minden korábbi kudarc ellenére hinni az álmaiban, és ha kell új életet álmodni. A legtöbb ember, mire felnő, már nem mer hinni az álmaiban és inkább biztonsági játékosként, kényelmesen, de nagyrészt boldogtalanul éli le az egész életét. Dávidról messziről látszik, hogy ő nem ilyen, és pont ez az, amitől igazán különleges.

Dávid színpadi jelenléte is nagyon szerethető. Rengeteg energiát ad a közönségnek, kitölti a rendelkezésére álló (egyelőre nem túl nagy) teret. Folyamatosan kommunikál a dalok közben is a közönséggel, rengeteg energiát ad és folyamatosan fent tartja a figyelmet. A közönség számára mindig jó érzés, ha a frontember kicsit bevonja az embereket egy-egy személyesebb hangvételű storyba. Ad egyfajta plusz intimitást a koncert hangulatához. Személyesebbé, ember közelibbé varázsolja magát a zenei élményt is.
 

Képek a koncertről

 

Én nagyon szeretem mikor egy énekes ilyen eszközökkel is kommunikál a közönséggel, mégis most kicsit soknak éreztem, mert rendre megakasztotta a buli dinamikáját. Persze ezen könnyen felül tudtam emelkedni, mert ettől függetlenül jó volt hallgatni egy – egy dal születését, hogy milyen élmények, gondolatok, érzések hívták életre. Ráadásul Dávid vicces volt, érdekes és végig fent tudta tartani a figyelmem, annak ellenére, hogy nem ismertem még a dalait és most láttam először élőben. Pontosan ezért gondolom azt, hogy Nagy Dávid nagyon is méltó arra, hogy országszerte ismertté váljon önálló zenekarával is.

Suri Andi

[2017.05.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még