2022. május 16. | hétfő | Mózes, Botond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Mobilmánia
Zeffer András
Vikidál Gyula

Zeffer András: "Az Aréna koncertünk több szempontból is különleges"

Vikidál 70, Zeffer 60, Mobilmánia 10 - Életműkoncert kavalkád az Arénában. Vikidál Gyula és Zeffer András kétrészes előadással ajándékozza meg a közönséget 2018.január 6-án a Budapest Arénában.

- Januárban az Arénában Vikidál Gyulával életmű koncertet adnak. Hogyan tekint vissza az elmúlt évtizedekre?

Az elmúlt 40 év részemről nagyon szerencsés időszak volt szakmailag. Azt hiszem én minden olyan dolgot átéltem és elértem, amit egy magyar rockzenész kívánhat magának. A  P.Mobilban eltöltött közel 16 év sokat jelentett számomra, rengeteg koncert és csodálatos élmények vettek ott körül. Az ezt követő több mint 20 év alatt a TRB , RB, valamint a 2008-ban megalakult Mobilmánia még ennél is többet adott nekem. Megismerhettem és azóta is rengeteget alkothatok Horváth Attilával, aki Magyarország legnagyobb szövegíró zsenije, aki nem csak szerzőtársam, de barátom is. Dalokat írhattam és koncertezhettem Vikidál Gyuszival, akit szintén nevezhetek barátomnak is nem csak kollégámnak. A Mobilmániában eltöltött közös 10 évünkkel, az ő 50, az én 40 éves szakmai múltunkkal, Január 06-án belevágunk egy ünnepi koncertbe, a Papp László Budapest Sportarénában. Gyuszi 70, én 60, a Mobilmánia 10 éves jubileumi éve lesz, a 2018. Azt hiszem sok álmunk valóra vált ezalatt a hosszú időszak alatt. A legfontosabb mindannyiunk számára a közönségünk, akik évtizedeken keresztül tenyerükön hordoztak minket és hálás szeretetükkel támogatnak a mai napig. Na értük, nekik csinálom- Mivel készülnek a koncertre? Mit láthat és hallhat majd a közönség?

Az Aréna koncertünk több szempontból is különleges, egy egyszeri és megismételhetetlen koncert lesz. Rendhagyó módon két részből fog állni, közben egy szünettel. Az első részben Vikidál Gyuszi 25 éves színházi szerepeiből és musical darabjaiból válogatott össze, továbbá az MHV, P.Box, Dinamit zenekarainak nagy slágerei lesznek hallhatóak. A második felvonásban én rukkolok elő az elmúlt 40 évem alatt létezett zenekaraim dalaival. Itt hallhatók lesznek a P.Mobil időszakunk nagy slágerei, valamint a TRB és RockBand zenekaraim dalai. Tunyogi Péter zenésztársunkról különleges módon emlékezünk meg, a TRB teljes műsorát az ő hangjával hallhatja –és szinkronban láthatja a kivetítőn- majd a közönség, mi pedig (Závodi-Kékesi-Donászy és jómagam) élőben kísérjük. Tunyó a Magyar rockszakma egyik kiválósága volt. Vele 24 éven keresztül alkottunk együtt, nagyon hiányzik.

 Vikidál Gyuszi a Mobilmánia dalokban és a P.Mobil dalokban végig a színpadon lesz velünk. Ez a rész maximálisan a Magyar Rock legszebb időszakaiba vezet. Műsoron lesz a Honfoglalás Rock szvit, melynek zeneszerzői közül Vikidál Gyula és Kékesi Bajnok László is a Mobilmánia tagjai. A szimfonikus átiratot egy barátommal közösen írtuk 1994-ben. Az Arénában az Art Anzix Szimfonikus zenekarral együtt adjuk elő. Terveink szerint egy gyerekkórus is szerepel az est folyamán több dalban is. A színpadi látványosságról és hangzásról több mint 100 technikus kollégánk fog gondoskodni. Hatalmas hangtechnikát építünk fel. A közel 100 csatornás hangkeverő pultnál régi barátom és társam a Mobilmánia hűséges hangmérnöke, most is Liszkai Józsi lesz. Így garancia lesz arra, hogy mindenki remekül fogja magát érezni. A fény és Led falak érdekes elhelyezésével, kialakításával szeretnénk különleges látványt létrehozni. Ami még nekem is meglepetésként fog hatni, hogy régi kedves barátom Groholy Tibi felajánlotta, hogy nagyméretű lézer technikát is bevet ezen a koncerten, amire már szövi a terveket. Nagyon nagy ünnepre készülünk január 6-ára, vízkereszt napján az Arénában. A közönség számtalan helyen kap lehetőséget arra, hogy velünk énekelje a régi dalainkat, de nem csak a múltat szeretnénk megidézni, mert a Mobilmánia mai felállása egy igen energikus, mai hard rock zenét játszó csapat, akikkel a napokban megjelenő 4. stúdióalbumunkról is bemutatunk jópárat.

Többen kérdezték, hogy kik a támogatóink.  Én csak azt tudtam erre válaszolni, hogy a hozzánk mindig hűséges magyar közönségünk. Azt gondolom, hogy ők most is velünk lesznek ezen a jubileumi koncerten, hiszen mi nekik szeretnénk mindezt bemutatni.

 

- 2007-ben legyőzte a leukémiát, azóta is hatalmas lendülettel alkot. Hogyan sikerült túllendülnie ezen a nehéz időszakon?
Amikor 2006 júliusában kiderült, hogy leukémiás vagyok, akkor a kórházban 4 napot jósoltak nekem a hátralévő életemből.Engem mindig az ment meg mindentől, hogy tudok előre tekinteni még az ilyen helyzetből is. Biztosra veszem, hogy a lehetetlenből is tuti van kiút. Volt és mindig van célom, amit el kell érni, és amit elkezdek, azt pedig be kell fejezni. Hitem, szerető családom és hűséges barátaim, rajongóim mindenen átsegítenek.

Számomra nincs lehetetlen feladat, bár azóta azért vigyáznom kell arra, hogy megtartsam a munka, a család, és a pihenés közti egyensúlyt. Meg kell, mondjam, ez a legnehezebb. 1 évig voltam kórházban, csontvelő átültetésen, őssejt transzplantáción estem át, teljestest besugárzásokat és több kemoterápiát is végig kellett szenvednem, több hónapig steril boxban lábadoztam. Végül is átlendültem a holtponton és azóta már több mint 10 kiadványt jelentettem meg. CD-ket, DVD-ket, könyvet írtam és most készült el a MOBILMÁNIA IV.-ik nagylemeze 14 új dallal. Megszámlálhatatlan sikeres koncerten vagyok túl.

- Nemrégiben elveszítette az édesapját. Mennyire volt közeli kapcsolatuk? Mi történt? Hogyan éli meg ezt az időszakot?
Sajnos édesapám nemrégen itt hagyott minket. Gyönyörű kort élt meg, 93 éves volt. Otthonában elesett és combnyaktörést kapott. Amilyen gyorsan tudtam bevittük a kórházba, de a műtét után még 24 órát sem élt, pedig korához képest makkegészségesnek volt mondható. A világ legokosabb embere volt, szeretete és bölcsessége határtalan volt. Kifejezetten bensőséges, szeretettel teli kapcsolatom volt vele.  Mérnökként is elfogadta, sőt, segítette könnyűzenei karrieremet. Lehetőségéhez képest mindenben támogatott. Még utolsó heteiben is emlegette Kékesi Bajnok Laci és Donászy Tibi kollégáimat, teljesen tisztán emlékezve, hogy mit is éltünk át együtt.

A kórházban szinte a kezeim között hunyta le a szemét. Halála után 5 órával már utaztunk Erdélybe és Szerbiába a Mobilmániával. Sokáig még fel sem tudtam fogni mi is történt. Hetekig még lélekben sem bírtam elbúcsúzni tőle, mert a koncertek, az utazások, a stúdiómunkák,  a zenekar vezetése minden időmet lekötötte. Mostanában sokat gondolok rá, hogy mennyire ritka és nagyszerű ember volt. Mindig velem lesz, már csak azért is, mert életünk egyik legnagyobb élményét is együtt éltük meg, hogy másfél évvel ezelőtt én nagypapa, ő pedig dédpapa lehetett……

[2017.11.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

The Trousers bulira indultunk, The Juice-ra őrjöngtünk, avagy izzott a funkrock!
Hihetetlen...

Sajnáljuk-e, hogy ez volt az utolsó Rómeó és Júlia a Budapest Sportarénában?
Április...

Delta koncert a Barba Negrában - képekkel
Dimash koncertje Prágában - élménybeszámoló
Ilyenek a rettenetes szülők? Remek kikapcsolódás vár a nézőkre!
Tíz szerep, öt színész, Hello Again
beszámolók még