2020. június 3. | szerda | Klotild nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Árnyék a szoba falán - a Quimby új dallal indítja a nyarat
Class & Roll Quimby módra - képek a különleges koncertről
Ingyen koncertjegyet szeretnél? Mutatjuk a részleteket!
Quimby a porondon - képekben
Cirque du Quimby - cirkusszal ünnepli a Quimby a 10 éves Dürer Kertet
Képgalériák
Quimby Family Tugedör
Kapcsolatok
Quimby

Befejeződött a Quimby Family Tugedör turnéja - képek a Barba Negrából

Szokásához híven a Quimby idén év elején is egy rendhagyó turnét hirdetett meg, melyben a nagy múltú együttes, a zenekar tagjainak egyéb formációival közösen adott koncertet. A turné utolsó állomásaként egy dupla bulit tartottak a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

Köztudott, hogy a Quimby mindig is szeret újat, merészet, néha kicsit megbotránkoztatót, de mindig elgondolkodtatót alkotni. Most sem volt ez másként. A Barba Negra Music Clubba meghirdetett két óra hosszú koncertjük igazán rendhagyónak bizonyult.

Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb alternatív rockot játszó bandája mellett ugyanis minden zenekari tag színpadra lépett a saját, kisebb bandájával is. Így fordulhatott elő, hogy egy este alatt, egyetlen színpadon sikerült fesztiválhangulatot teremteni.

A koncert nagyon érdekesen volt felépítve, mivel nem egymást követték a zenekarok, hanem gyakorlatilag a Quimby szövetébe beépülve szólaltak meg a dalok, a koncert folytonosságát és lüktetését fenntartva. Így fordulhatott elő, hogy közvetlenül néhány Quimby dal után, már szólt is a "Nem veszed észre" A Kutya Vacsorájától, majd újabb Quimby slágerek jöttek. Köztük például a "Nyina" is, ami az egyik személyes kedvencem. Nagyjából két-három számonként váltották egymást a bandák, természetesen Quimby nóták közé beépítve.

Érkeztek a vendégek

A Kutya Vacsoráján kívül szólt még az Aranyakkord, a jazzt képviselte Kárpáti Dódi Priváti Projekt nevű zenekara, de természetesen a magukat "progresszív, pszichedelikus, folk-rock-blues-ketrecrázás" műfajába soroló Marlboro Man és SZILÁRD formációja sem maradhatott ki a zenei forgatagból. Szilárd most egy kicsit lágyabb, érzelmesebb zenei világot mutatott a közönségnek, saját neve alatt futó zenekarában. A produkcióba vendég énekesnőket is hívtak Galambos Dorina, Kiss Flóra és Schoblocher Barbara személyében.

Nagyon érdekes volt számomra, hogy technikailag, hogyan tudták ezt az ötletet ilyen precízen kivitelezni. Egy teljes értékű Quimby koncert, különböző zenekarokkal kiegészülve, technikai szünet nélkül nagy feladat a teljes stábnak. Értelemszerűen mindenki a saját hangszerén játszott, így gyakorlatilag a színpad minden szegletében fel volt állítva valamilyen hangszer, az este folyamán fellépő huszonhárom zenész számára. Egyébként is nagyon szeretem, amikor változatosan szólaltatnak meg különböző hangszereket egy koncerten. Egyedivé teszi az egész este hangulatát, különleges zamatot ad a daloknak.  Külön nagy öröm volt számomra, hogy a dobok és a kongák mellett különféle ütős hangszerek is szerepet kaptak az estében, ami egyébként sem ritka egy Quimby koncerten.

A zenekar számára is izgalmas kihívás volt ez. Erről még a turné kezdetén nyilatkozott Kiss Tibi, a Quimby frontembere:

 „A legizgalmasabb az egészben, hogy meg kellett találnunk mindegyik formáció dramaturgiai helyét: kikísérleteztük, hogy ki alkalmasabb arra, hogy vigyen egy adott lírai pillért vagy éppen a varacskos sertés rockot, jazzes behúzást. Ezeken a koncerteken mindenki bemutathatja a saját oldalát és gyakran meglepő dolgok is előkerülnek, mint például amikor Faszi a mikrofonhoz lép és azt énekelteti a közönséggel, hogy „bunkó vagyok”. Együtt szélesebb az eszköztárunk és nagyobb belátást kapunk egymás zenei világába. Ezeken a koncerteken gyakran úgy váltják egymást a zenészek, hogy azt is nehéz követni éppen melyik formáció tűnik fel, a közönség nem győzi kapkodni a tekintetét. Nagyon élvezzük ezt a közös turnét”

Alapvetően ez egy érdekes elképzelés volt, és bár a fogadtatása a rajongók körében is megosztó volt, mégis azt gondolom, hogy nagyon jó lehetőség volt ez az este arra, hogy Tibi (gitár, ének, mandolin, zongora), Livius (ütőhangszerek, ének, vokál) Szilárd (zongora, orgona, szintetizátor, vokál), Faszi (dob), Dódi (trombita), és Feri (basszusgitár) nagyközönség előtt bemutathassák kevésbé ismert oldalaikat is. Külön élmény volt Faszit frontemberként látni. Sikerült is megszerettetniük velem néhány eddig nem hallott dalt, és szerintem ezzel a közönség nagy része is így volt.

Ez a turné most véget ért, de már most újabb nagy dobásra készül a Quimby, Cirque du Quimby címmel, a Budapest Parkban. A tavalyi produkcióhoz hasonlóan egy különleges cirkuszi produkcióval egybekötött koncertre számíthatnak a rajongók, csak most a Dürer Kert porondjánál egy jóval nagyobbat szemeltek ki a show-ra. A koncertet idén is a Freak Fusion Cabaret underground társulatának szürreális játéka kíséri majd, de a meglepetések várhatóan jócskán felülmúlják majd a tavalyi élményeket is, hiszen most a teljes társulat részt vesz a produkcióban.

Suri Andi

További képekért klikk a következő oldalra.

[2019.04.09.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok