2021. szeptember 18. | szombat | Diána nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Majka-Curtis koncert a Budapest Parkban
Kapcsolatok
Majka (Majoros Péter)
Curtis
Rácz Gergő

Megnéztük: Majka-Curtis tripla koncert a Budapest Parkban – képekkel

Sok zenekar teljes joggal büszke a telt házas koncertjeire a Budapest Parkban, de a jelek szerint van még hova licitálni: Majka és Curtis három egymás utáni este töltötte meg a legnagyobb nyári szórakozóhelyet Budapesten.

A három este három különböző előzenekar játszott Majkáék előtt: csütörtökön a New Level Empire, pénteken a BSW. Mi a harmadik, szombati esti koncertet láttuk, amikor Rácz Gergő Orsovai Reni kíséretében olyan slágerekkel melegítette be a közönséget, mint a Bennünk a világ vagy a tavalyi Dal-győztes Mostantól.

Majka & Curtis előadásán szerencsére a fáradtságnak semmi jele nem volt. Majka legtöbb átvezető szövege a járvánnyal foglalkozott, ami érthető, ezzel a tripla koncerttel is tavaly májusban akartak villantani, aztán 2020. augusztusra tolták, és most 2021. augusztusban sikerült megtartani. Vannak, akik szerint a járványban töltött idő nem számít bele az életkorba, de a test azért öregszik... - mondta a 42 éves öregúr.

A produkciójuk egyébként abban különbözik másokétól, hogy egészen elképesztő látványt nyújtanak: fények, füstök és láng minden mennyiségben, plusz színpad, hogy előre jöhessenek, így sokkal inkább a közönség körében lehetnek, valamint rengeteg szórakoztató ötlettel dobják fel a hangulatot. Volt például sztárvendég, T. Danny Curtis-szel adta elő a Faszagyereket. Volt egy LED-ekkel kivilágított táncos, illetve klassz ötlet volt a nem táncolós TikTok challenge, amit a sokezer vendég egyszerre bukott el a Nekem ez jár alatt, aztán a Belehalok alatt ismét... A Personal Jesus feldolgozását sem fogjuk rádióban sosem hallani, de a koncerten elképesztő hangulatot csinál.

Szintén Majka sztorizta, hogy lagziban kérték tőle a Tündibündit - koncerteken már kihagyják ezeket a régi dalokat, de ezek szerint emlékszik még valaki rájuk?! A közönség megszavazta, hogy ezúttal ne hagyják ki, sőt, végül rock, blues, funky és cigányzene stílusban is eljátszották... (Mi legközelebb a Kiszavazóshow-t kérnénk, köszi!)

Elhangzott 2020 legnagyobb, "nem futott ki, mert a járvány miatt nem hallottuk eleget buliban" slágere - szerencsére idén már hallottuk buliban, és most élőben is A csúcson túlt - bár a szinti rész ott, ahol én voltam, pont nem hallatszott, mindegy.

A koncert végén többször is méltatta Majka az elmúlt kilenc évnyi fejlődést, az egyre nagyobb bulikat, az egyre nagyobb sikereket és köszönetet mondott ezért a közönségnek. Nem Majka mondta, csak én teszem hozzá, hogy azért van még hová fejlődni: Daddy Yankee például 10-szer(!) nyomta le ugyanazt a bulit telt ház előtt a 14 ezres Coliseo de Puerto Rico arénában...

A Budapest Parkban a jövő héten fellép a Hiperkarma, Ruzsa Magdi és a Bagossy Brothers, további információk itt, Majka&Curtis legközelebbi koncertjeiről pedig itt.

Tóth Noémi
Fotó: Szatmári Péter

Majka és Curtis koncert a Budapest Parkban képekben - klikk a fotóra

 

[2021.08.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még