2022. január 16. | vasárnap | Gusztáv nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Az élet kabaré, igen... Rád is vár a Kabaré a Vígszínházban
Képgalériák
Sally Potter – Party
Kapcsolatok
Pesti Színház
Vígszínház

Fekete komédia a Pesti Színházban - képekben

„Minden sikeres férfi mögött áll egy nő” – tartja a mondás. Sally Potter Party című darabjának esetében azonban ez az állítás valahogy így hangzana: „minden sikeres nő mögött áll egy másik nő”. Néhány éve A vendégek címmel nagy sikerrel vetítették a mozik az angol forgatókönyvíró és rendező filmjét, amiből saját maga készített színpadi változatot. A fordulatos fekete komédiát Magyarországon először a Pesti Színházban láthatja a közönség. A Paczolay Béla rendezte előadásban, melynek bemutatója december 4-én volt, Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Kovács Patrícia, Igó Éva, Szilágyi Csenge, Telekes Péter és Brasch Bence lépnek színpadra.  

A főszereplő, Janet ambiciózus politikus, akinek az a leghőbb vágya, hogy talpra állítsa hazája egészségügyi rendszerét. Álma megvalósulása most végre elérhető közelségbe kerül, hiszen megválasztották a brit árnyékkormány miniszterévé, és férjével, illetve a legközelebbi barátaival szeretné megünnepelni a győzelmét. Az összejövetel azonban balul sül el: szép lassan kiderül, hogy minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit szívesen magában tartana, de ezen az estén minden napvilágra kerül. A nagyratörő tervek, magasztos elvek és személyes álmok kártyavárként dőlnek össze. A vendégek egyre kevésbé figyelnek Janetre, lassan már nem is róla, nem is az ő sikeréről szól az este. Rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég pedig távol marad, és egyszer csak előkerül egy pisztoly is... 

2017-ben A vendégek címmel mutatták be az angol forgatókönyvíró és rendező, Sally Potter filmjét, amely a 67. Nemzetközi Berlini Filmfesztiválon elnyerte a Guild–díjat. A filmből a szerző saját maga készített színpadi változatot, amelyet az elmúlt időszakban több európai színház is műsorára tűzött. Magyarországon először a Vígszínház Pesti Színházában láthatja a közönség Paczolay Béla rendezésében. 

„Ez egy igazi fekete komédia. Remélhetőleg sokat lehet majd rajta nevetni, mert elképesztően szórakoztatóak a figurák és a helyzetek, miközben nagyon komoly és fájdalmas dolgokról van szó. Szélsőséges helyzetbe kerülnek a szereplőink, és azt látjuk, hogy az ember képes feladni a legszebb elveit, képes elárulni a barátait és saját magát is, ha a helyzet úgy kívánja. Mindemellett a Party egy krimi is: van benne sok titok, egy pisztoly, egy elég nyomós indíték, előre eltervezett szándék és erős felindulás is – minden, ami egy jó krimihez kell. De hogy végül ki is az áldozat, hogy elsül-e az a bizonyos fegyver és kinek a kezében marad, azt csak a néző tudja meg majd” – meséli a rendező.

A fordulatos fekete komédiában Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Kovács Patrícia, Igó Éva, Szilágyi Csenge, Telekes Péter és Brasch Bence lépnek színpadra.
„Olyan ez a darab, mint egy hullámvasút: vannak benne érzelmi csúcspontok, aztán kiderül valami hajmeresztő dolog, zuhanni kezdünk, majd villámgyorsan érkezik egy újabb meglepetés, ahonnan újra visszakapaszkodunk. Az általam játszott Janet is a csúcsról a mélybe zuhan ezen az estén, de többször megpróbál visszakapaszkodni. Nem árulom el, hova jut végül...” – mondta a főszereplő, Hegyi Barbara.

Az előadás 18 éven aluliaknak nem ajánlott. 

Jegyvásárlás

Sally Potter – Party
Pesti Színház
Bemutató: 2021. december 4.
Janet - Hegyi Barbara
Bill - Lukács Sándor
April - Kovács Patrícia
Gottfried - Telekes Péter
Martha - Igó Éva
Jinny - Szilágyi Csenge
Tom - Brasch Bence

Fordító/Dramaturg: KOVÁCS KRISZTINA
Díszlet: KHELL CSÖRSZ
Jelmez: LISZTOPÁD KRISZTINA
Világítás: HLINKA MÓNI

Súgó: ÁDÁM DOROTTYA
Ügyelő: KORMÁNYOSI MIKLÓS
A rendező munkatársa: SZLÁDEK KATA
RENDEZŐ: PACZOLAY BÉLA

Vígszínház

Sally Potter – Party képekben - klikk a fotóra

 

[2021.12.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Mi lehetne jobb módszer a...

A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még