2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Jön a Dicsőítő Sziget fesztivál Szigetmonostoron

Dicsőítő Sziget elnevezéssel immár második alkalommal rendeznek keresztény könnyűzenei fesztivált Szigetmonostoron június 24-25-én.

    A programban ismert keresztény és világi együttesek, előadók lépnek színpadra, mások mellett Mező Misi, Ferenczi György, Csiszér László, Dobner Illés, Molnár Levente, az Eucharist és a pápalátogatás összevont dicsőítő zenészekből álló csapata, a Pápamobil - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

    Mint írták, a zenén túl kerekasztal-beszélgetéseket, kultúrevangelizációs színházi előadást és festménykiállítást kínálnak a résztvevőknek.

    Gável Andrást, a fesztivál egyik főszervezője kiemelte: a rendezvény célja hidat képezni ember és Isten, valamint ember és ember között, a különböző művészeti ágak találkozása által. Molnár Zsolt, Szigetmonostor polgármestere hangsúlyozta: a helyi közösség erejét a személyes kapcsolatok adják, és ennek jó példája a Dicsőítő Sziget, hiszen idén, a nehéz gazdasági helyzet és a sok bizonytalanság közepette különösen nagy szükség van az összefogásra, a személyes felajánlásokra.

    A fesztiválon ismert színészek közreműködésével előadják a Dramatizált Bibliát az Eucharist együttes közreműködésével. A Ferenc pápa magyarországi látogatására összeállt keresztény könnyűzenei formáció június 25-én vasárnap áll színpadra a szerzőkkel, Sillye Jenővel, Borka Zsolttal, Varga Attilával és a Gável testvérekkel. A zenekar tagja továbbá Csiszér László, Nagy Lajos az Imperfectum együttesből, valamint Simon Bence, Sillye Gábor és Sillye Gergely.

    A Dicsőítő Sziget fővédnöke Székely János szombathelyi püspök és Böjte Csaba. A rendezvény támogatója mások mellett Szigetmonostor önkormányzata és a Petőfi Kulturális Ügynökség.

    Az egyéb hazai keresztény könnyűzenei rendezvényekhez képest szándékoltan magyar előadókat előtérbe helyező keresztény és összművészeti fesztivál részleteiről, a programról és az előadókról a dicsoitosziget.hu-n olvasható részletes tájékoztatás.

MTI

[2023.06.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még