2024. február 25. | vasárnap | Géza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Szajré

Lopott pénz és koporsó - Szajré a Tháliában: képes beszámoló

Újabb csemege érkezett a fekete humor kedvelőinek! December 1-től itt a Szajré, az angolszász krimiparódia. 

A Szajré, a sötétebb humor kedvelőinek lehet majd nagy kedvence. Az erkölcsi tabudöntögető, angolszász krimiparódia december 1-től látható a Thália Télikertben.

Végy egy jámbor, megözvegyült csellóművészt, egy mélyen vallásos ápolónőt – aki már legalább hét férjet elfogyasztott –, egy problémás, lázadó huszonévest, egy zsivány temetkezési vállalkozót és egy szadista nyomozót, aki az álcázás nagymestere. Keverd jól össze őket egy történetben, és máris fogyasztásra kész a zseniális fekete komédia…

A darab 1966 óta fut sikerrel Anglia és Amerika színpadain, nálunk Szervét Tibor rendezésében, Szabó Győző, Gubás Gabi, Hevesi László, Jaskó Bálint és Zayzon Zsolt szereplésével kerül színre.

Szajré képekben - klikk a fotóra


Két tolvaj kirabolja a temetkezési vállalkozó melletti bankot. Az így szerzett pénzt egyikük nemrég meghalt anyjának koporsójában helyezik el megőrzésre, amíg a váratlanul beállító nyomozót nem sikerül lerázniuk. 

A történet Mrs. McLeavy temetésének napján játszódik. Gyászos a hangulat a házban, az asszony három napja hunyt el. Teste a nappali közepére helyezett koporsóban fekszik. Fay (Gubás Gabi), a meghalt feleség ápolónője, mindent megtesz, hogy a tisztességes, vallásos és jámbor Mr. McLeavy (Szabó Győző) a lehető leghamarabb túltegye magát a gyász időszakán – azt sem bánná, ha még ma éjjel megkérné a kezét. Hal (Hevesi László) – Mr. és Mrs. McLeavy fia – problémás huszonéves. Titkolózik, valamit rejteget a szekrényében, és láthatóan nem anyja halálával van elfoglalva – külföldi utazást tervez. Dennis (Jaskó Bálint), a temetkezési vállalkozó megérkezik, hogy a koporsót a temetésre szállítsa és Hallal egy rossz hírt is közöl: Truscott nyomozó (Zayzon Zsolt) gyanút fogott, és hamarosan idejön, hogy átkutassa a házat a bankrablásból származó pénz miatt…

Szervét Tibot, az előadás rendezőj, így vélekedik a darabról: "Nem szánom formabontónak, inkább úgy fogalmaznék, hogy megpróbálom kimeríteni azokat az asszociációs területeket, amiket a szöveg felidézett bennem – engem a rendezésben ez érdekel, mert pusztán a szöveg elmondása, és a szövegben leírt helyzetek egyszerű megmutatása számomra kicsit alsóhangos megközelítés. Tehát, megpróbálom színházivá tenni mindazt, amit egy-egy mondat, vagy utalás elindít, és ebben szerencsére a kollégák fantasztikusan partnerek."


Az előadás díszletét Bagossy Levente, jelmezeit Bujdosó Nóra tervezte. Fordította: Speier Dávid, rendező: Szervét Tibor.

Jegyvásárlás

Thália Színház
Fotó: Petró Adri

[2023.12.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hitel ajánlat 48 órán belül (Jelentkezze egyéb [2024.02.06.]
Hitel, pénzügyi segítség és kötvény egyéb [2024.02.02.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

István, a király 40. éves koncertturné - képriport
A Crescendo Music Management...

20 éve mutatták be a Rómeó és Júlia musicalt - képriport
A 2001-es párizsi világpremiert...

Elindult a Tankcsapda 35. éve - képriport  
Ha eddig úgy élt bennünk a Fekete Péter, mint egy "poros darab", akkor most irány a Centrál Színház
Szimfonikus metal est a Barba Negrában 
beszámolók még