2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Alig hitte el! James Blunttal koccintott a magyar énekesnő
James Blunt egy fantasztikus, őszi albummal tért vissza
Képgalériák
James Blunt és The Tors
Kapcsolatok
James Blunt

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben

2024.március 05-én, egy keddi napon tért vissza hozzánk újra James Blunt, ezúttal az MVM Dome színpadán lépett fel.

Az előzenekar a The Tors volt, akik 2017-ben alakultak ugyan, de a covid és egyéb logisztikai problémák okán csak most kezdtek turnézni.

A három testvér Devonból származik, kinézetre azt híhetnénk, hogy az A-ha zenekart rakták időgépbe a nyolcvanas évekből, ellenben a zenéjük azonban tempósabb, táncolós, kellemes, igényes pop-rock rádió barát mainstream fajtából. Imádtam a fiúkat, ők pedig a közönséget, angol humorral ütötték el a dalok közötti villám átszereléseket. („Tegye fel a kezét, akinek törték már össze a szívét, mert a következő dalunk erről szól...ó kettő jelentkező...hát ez szuper, akkor Magyarországon mindenki boldog, szerelmes, kiegyensúlyozott, mi nem, vagyunk azok...” és ehhez hasonló viccelődések. Külön kérték, hogy a kivetítőn található QR kódot olvassuk be, mert az a honlapjukra irányít minket, és ha tetszett az előadásuk streameljük őket a zenei és videó megosztó platformok bármelyikén. Nekem lett is egy új kedvenc zenekarom személyükben.

Kis szünet után átrendezték a színpadot, majd következett az este főszereplője James Blunt.  

Rengeteg hangszer volt már előre berendezve a színpadon, három gitár (szebbnél szebbek), zongora, dobfelszerelés, valamint egy  ukulele (ez utóbbi a Postcards című dal állandó kelléke James koncertjein).

James Blunt és The Tors koncert képekben - klikk a fotóra


James Blunt esetében a laikusok azt gondolhatják, hogy szomorkodni jönnek az emberek az koncertjére. Hát nagyon nem. A pasi egy energiabomba, és  tüneményes, vicces, kedves, szerény emberi maradt a milliós hallgatottsága és rajongótábora ellenére. 2018-ban is járt nálunk – covid előtti világunkban, azt a koncertet is imádtam, a tavalyi veszprémi sajnos nekem kimaradt, de ez valami fenomenális volt. Óriási lendülettel beszaladt a színpadra, spannolva az MVM Dome közönségét (majdnem teltház), közben gitározva énekelve szaladgált oda vissza a színpadon. A líraibb daloknál megállt olykor a középen elhelyezett mikrofon állványánál, de onnan is folyamatosan kommunikált a közönséggel, sajátos angol humorával. Olykor bepattant a régi és új sláger nótáknál a zongora mögé, és onnan is kihajolgatva énekeltette a nagyérdeműt. Az egész MVM Dome kívülről énekelte a dalokat, és a beszédeinél vicceinél is sok nevetgélés volt, szóval értő, figyelő közönség volt jelen az eseményen. A kivetítőn csodás vizuált láthattunk mindig az adott dalhoz illően, az édesanyjának írt dalnál édesanyjával láthattuk fotón, az édesapjának írt dalnál pedig édesapjával közös képeket vetítettek a dalok közben. A színpad felett régies lámpák voltak elhelyezve belógatva, szám szerint hét darab, ezek csodás illusztris látványt nyújtottak már alap járaton is. A dalok közben különböző színekben pompáztak, piros, zöld, kék, arany színekben főként, és mindemellett le-fel mozogva hol jobban hol kevésbe voltak leeresztve a színpad és a zenészek fölé. Nagyon tetszett ez megoldás, családias hangulatot varázsolt a színpadra is.

 A „Coz i Luv you” dal közepén felpattant és leugrott a színpadról, „lightos stagedivingal” belevetette magát a közönségbe, és a közönség tetején úszott bő egy percet. Imádni valóan közvetlen és laza James.

A mini stagediving után következtek egymás után a slágerek (You’re beautiful, Bonfiee Heart, OK...).

Az „OK” dal alatt ismét ceremóniamesterként navigált minket, leguggoltatta az egész küzdőteret, majd guggolótámaszból ugrálással folytattuk a bulit a refrénnél.

Az utolsó dal a szintén klasszikus sláger „1973” (régóta bevett szokás, hogy ezzel a dallal zárja koncertjeit). Itt a dal közepén konkrétan felpattant a zongora tetejére, és azon ugrálva tapsoltatta énekeltette a közönséget.

Ezután James elköszönt a zenekarával, és megígérte, hogy hamarosan visszatér hozzánk, mert nagyon szereti Budapestet, és Magyarországot.

Várjuk vissza szeretettel minél hamarabb.

Balázs Adrienn
Fotó: Petró Adri

Videók

Setlist:
1. Beside You
2. Saving a Life
3. Wisemen
4. Carry You Home
5. All the Love That I Ever Needed
6. Dark Thought
7. Goodbye My Lover
8. Glow
9. High
10. The Girl That Never Was
11. Postcards
12. I Won't Die With You
13. CozI Luv You (Slade cover)
14. You're Beautiful
15. Same Mistake
16. Stay the Night
17. OK (Robin Schulz cover)
Encore:
18. Monsters
19. Bonfire Heart
20. 1973

[2024.03.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még