2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Henrik Freischlader koncerten jártunk
Sari Schorr koncert - a New York-i énekesnő Billboard-első blues lemezzel tér vissza Budapestre
Kapcsolatok
LOTS Music

Sari Schorr az Analog Music Hall színpadán

2024.03.22-én újra ellátogatott hozzánk Sari Schorr new yorki blues rock énekesnő. 

Tavaly ismertem meg az énekesnőt, a „Szolnok Reptárban” tartott Kiefer Sutherland koncerten lépett fel Kiefer vendégeként. Azonnal megszerettem a hangját, a zenéjét, a vibe-ot, ami körbeveszi. Korábban is járt már nálunk, szintén az Analog Music Hallban.

Dalait, szövegeit is maga írja. Szólóban 2015-ben kezdte a pályáját, 2016-ban jelent meg első szóló albuma. Korábban saját szavaival élve, mindig szeretett valamilyen kisebb nagyobb zenekarhoz csatlakozni háttérénekesnőként, és a „család” részévé válni.  Példaképei Ella Fitzgerald és Billie Holiday. Édesapja pilóta, édesanyja modell volt, mindig fontos volt a családban a zene szeretete. Emellett versenyszerűen bringázik és maratonfutó, illetve állatjog védő, Brooklynban él férjével és három mentett pitbull kutyájával.

Ilyen elképesztő hangterjedelemű nőt én még nem hallottam, pedig azért jó pár tucat kedvencem van, még ha nőben kevés is (pont azért, mert akármilyen női hangot hosszú távon valamiért nem tudok hallgatni, nagyon karakteresnek kell lennie, de ez szubjektív).

Mindemellett kisujjából rázta ki a hangokat. Mély, karakteres hangja van alapvetően, de a legmagasabb hangokat is tisztán, hosszan kitartva énekli.

Kicsit úgy tűnt megszeppenve jött fel a színpadra, elképesztően szerény és alázatos előadó. Elsőnek elmondta, hogy nagyon hálás, hogy eljöttünk ma este, és engedjük meg, hogy elmondja, hogy most lett először number one dala az USAban.
A „The Circle of Complete” dallal indított, fokozatosan követték egymást a lassabb tempójú dalok után a tempósabb témák.
A gitáros jó értelemben vett őrült zseni, olyan szólókat nyomott, hogy az összes ismert gitárhőst kenterbe verte ezen az estén.
Az „Ordinary Life” dalt nekünk címezte kis felvezetéssel. „Örüljünk az apró dolgoknak is az életben, bármennyire is nehéz időszakon megyünk keresztül, mindig koncentráljunk a pozitív dolgokra.”
A koncert közepe táján a turnémenedzserének is köszönetet mondott, akinek aznap volt a születésnapja, amit a közönség „Boldog születésnapot” énekléssel jutalmazott. (Azt nem értettem, miért nem az angol verziót énekeljük, de ez maradjon az én problémám).

A koncert második felében a tempósabb dalok következtek, köztük a 17 percesre nyújtott „I Just Want To Make Love To U” dal, ahol a gitárszóló hét perces, a basszus szóló nyolc percesre nyúló volt, majd az egész egy öröm jammelésben végződött. A basszeros itt eleve a stílusnak megfelelően a hóna alatt tartja szinte a hangszerét, a gitárosunk pedig ennek a dalnak a végére már olyan extázisba került, hogy térden állva gitározott az arcunkba. Üdvrivalgás, vastaps, minden volt az este folyamán, Sari nem győzött hálálkodni a szeretetünkért .

A „Valentina” dallal zárult az este, majd a zenekar tagjai és Sari is kijöttek dedikálni, fotóra. Úgy körbe zsongtuk, mint az iskolások a tanár nénit, mindenkivel türelmesen beszélt pár mondatot, hálálkodva, hogy eljöttünk, merch pultnál is vásároltunk (én egy lemezt, persze alá is irattam, ahogy illik).

Fantasztikusan jó hangulatú, családias, meghitt este volt.

A szervezésért köszönet a Lots Music-nak

Balázs Adrienn

Videók

Setlist:
01. The Circle is Complete
02. The Distance
03. Joyful sky 
04. Ain't Got No Money
05. Demolition Man 
06. Ordinary Life 
07. Peace of Mind 
08. Damn the Reason 
09. Aunt Hazel 
10. Beautiful
11. Highway 69
12. Maybe l'm Foolin
13. Thank You
14. Black Betty
15. I Just Want To Make Love to U
16. Valentina

[2024.03.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még