2024. július 15. | hétfő | Henrik, Roland nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Közösségi adakozással hoz létre jazzklubot a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál

Közösségi adakozással hoz létre jazzklubot az erdélyi városban a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál, melynek hétvégén zajló idei versenyprogramjába 39 ország 246 zenekara nevezett be - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

    A kolozsvári központi parkban, a Sétatéren július 5-7. között tartandó versenyprogramra ingyenes a belépés, de adományozni is lehet a szervezők által létrehozott alapba, melyből zenei projekteket támogatnak. Az idén összegyűlt pénzt a város egyik régi mozijának, a két világháború között alapított Edison mozinak a jazzklubbá alakítására fordítják. Ez lenne az erdélyi város első, kifejezetten jazzkoncertek tartására létrehozott koncerttere.


    Kelet-Európa legnagyobb jazz-zenei versenyprogramjára rekordszámú, 246 együttes nevezett be idén 39 országból - írták közleményükben a szervezők. A legjobb 13 zenekar produkcióit a hétvégén hallgathatja meg a közönség a Sétatéren.
    A jazzklub létrehozását 30 lejes (2377 forint) támogatói jegy megváltásával lehet segíteni, ez a helyszínen és a jegyértékesítési portálokon is megvásárolható.

    Alin Vaida, a Jazz in the Park fesztivál alapítója emlékeztetett arra, hogy 2015-ben vezették be a támogatói jegyet, az összegyűlt pénzből pedig zenészeknek biztosítottak ösztöndíjat, zenekarok turnéit, helyi projekteket, rászoruló művészeket támogattak. 2020-ig mintegy 100 ezer euró gyűlt össze, melyből 30 projektet finanszíroztak.

    Hangsúlyozta: az általa vezetett és a fesztivált is szervező Fapte Egyesület "a szárnya alá vette" az egykori belvárosi mozi épületét, ezt felújítják és helyi, valamint meghívott jazz-zenészeknek biztosítanak fellépési teret. Vajda a projektet a fesztivál legmerészebb kezdeményezésének nevezte, mely egyaránt szolgálja az épület újjáélesztését és a kulturális fejlődést. A jazzklubot egykori elnevezésére és a fonográf feltalálójára való tekintettel Edisonnak hívják majd.

    A Jazz in the Park hétvégén zajló versenyprogramja után augusztus 30. és szeptember 1. között magát a fesztivált is megtartják a Hója-erdő melletti skanzenben. Részletek a fesztivál honlapján (jazzinthepark.ro) találhatók.

[2024.07.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még