2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Énekelj a sztárokkal!
Képgalériák
Janza Kata show 2007 november
Kapcsolatok
Janza Kata
Budapesti Operettszínház
Legnépszerűbb csengőhangok

Teljesült a vágya Janza Katának

"Ez már én lennék" címmel nagyszabású koncertre készül november 19-én a Budapesti Operettszínház népszerű művésznője, Janza Kata. A több szempontból is különlegesnek ígérkező esten a színésznő pályatársaival kiegészülve lép a közönség elé.

Janza Kata a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként tűnt fel 16 évvel ezelőtt. 1993-ban az Eurovíziós Dalfesztivál negyedik, két év múlva pedig a Magyar Rádió Sztárkereső versenyének első helyezettje lett. 1996-ban csatlakozott az Operettszínház társulatához, s az akkor bemutatott Elisabeth című darab címszereplőjeként elsöprő sikert aratott. Munkáját az év musical-énekesnőjének járó EMERTON-díjjal ismerték el.

Valóra vált álom

A kiváló művésznővel számtalan zenés darab főszereplőjeként találkozhat a közönség. Az Elisabeth mellett láthattuk őt többek közt a Mozart!, a Rómeó és Júlia, a Rudolf, a Jövőre veled itt! musicalekben. A színházi szerepeken kívül pedig a mai napig rendszeresen színpadra áll különböző városokban, országszerte.

"Szeretek fellépésekre járni" - kezdte Janza Kata, mikor arról faggattam, hogy honnan jött az "Ez már én lennék" elnevezésű koncert ötlete. "Úgy
érzem, szükségem van rá, hogy kommunikáljak a közönséggel. Mivel a színházi előadásokon nincs lehetőség arra, hogy kötetlenebb formában énekeljek, és ha úgy tetszik, kiszóljak a színpadról a nézőknek, így a színészi munkám mellett egyéb rendezvényeken való szereplést is vállalok."


A művésznőnek régi vágya teljesül azzal, hogy a Budapesti Operettszínház lehetőséget biztosított számára egy önálló koncert megszervezésére, egyedül ugyanis nem tudott volna megvalósítani egy ilyen színvonalas estet, amilyennek a november 19-ei gála ígérkezik.

"A színház direktora, Kerényi Miklós Gábor tudta, hogy mennyire vágyom egy ilyen fellépésre és felajánlotta, hogy megszervezhetem a koncertet az Operettszínház falain belül" - mesélte lelkesen Janza Kata. "Az rendezvény egy erős csapatmunka eredménye, melyben - mivel jelenleg az intézmény társulatának tagjai közül többen épp külföldön turnéznak - külsősök is részt vettek."

Különleges látvány és koreográfia


A koncerten a művésznőt a Stúdió 11 zenekar kíséri, akikkel Janza Kata nem először dolgozik együtt. Annak idején velük lépett fel a Magyar Rádió Sztárkereső fesztiválján, ahol közös produkciójukkal első helyezést értek el, továbbá ők hangszerelték a Baba-mama című lemez dalait, melyeket Kékkovács Marával és Polyák Lillával együtt énekel. A november 19-ei est zenei vezetésére Bolba Tamást kérték fel, a rendezésért Somogyi Szilárd, a koreográfiáért pedig Kocsis Tamás a felelős. A show látványterveit az Operettszínház készítette, a fellépők előadását a Musical Együttes hat tagjának produkciója színesíti.

"Már régóta vágytam egy közös munkára Kocsis Tamással, aki számtalan ötletével valóban testre szabott koreográfiát készített számomra, mely amellett, hogy szexisnek és magabiztosnak érezhetem magam benne, rendkívül látványos és izgalmas, s közben nem kell attól tartanom, hogy esetleg nem bírom szuflával a koncert végéig"- mondta a színésznő. "Fekete Kovács Kornél munkájának köszönhetően, aki az alkalomra egy jazz-operettet is hangszerelt, igazi zenei csemegével szolgálhatok a közönségnek."

A koreográfián kívül a koncert többi alkotóeleme is személyes ötletektől vezérelve alakult ki, így Janza Kata egy soha nem látott showműsorral
kápráztatja el az érdeklődőket. Az alkalomra pedig - ezzel is megtisztelve közönségét - külön fellépőruhákat készíttetett.

"Olyan lesz, mint egy kötetlen koncert, melyet gyönyörű, bevillanó mozgó színpadi látvány tesz teljessé" - magyarázta a művésznő. "Egyes dalokat bárszéken ülve énekelek majd a színpadon az élő díszletként mellettem helyet foglaló Stúdió 11 zenekar kíséretével, s közben beszélgetek a közönséggel."

Vendégművészekkel lép fel a színésznő


A koncerten felcsendülnek a legismertebb dalok azok közül, melyeket Janza Katától a színházi előadások során hallhatott a nagyérdemű, illetve olyanok is, amiket - jóllehet, mindig is vágyott rá- nyilvánosan még soha nem énekelt. A művésznő barátai, pályatársai is fellépnek az esten - bár a rendezvény véges időtartama miatt jóval kevesebben, mint eredetileg tervezte. Természetesen a többi kolléga ott lesz majd a nézők soraiban.

"A dalok közt, melyeket Bolba Tamással közösen választottuk ki, lesznek olyanok, amikről szinte biztosan tudom, hogy szeretné hallani a közönség" - mondta Janza Kata utalva többek közt az Elisabeth illetve a Jekyll és Hyde című musicalekre. "S ha már élő zene kísér, eléneklem a Pardon, pardon című dalt, mellyel annak idején megnyertem a Magyar Rádió Fesztivált, illetve a Hamvadó cigarettát, amit a Bergendy zenekarral közösen adtunk elő. Ezen kívül több olyan dal is szerepel a repertoárban, amiket még soha, vagy csak nagyon régen hallhattak tőlem. A vendégekkel közösen pedig olyan duetteket énekelünk, amik életünk metszéspontjait idézik fel."

A meghívott művészek közül a színésznő egykori férjével, Pintér Tiborral az "Unforgettable" című számot adja elő, Bergendy Istvánnal a "Hadd főzzek ma magamnak" régi Bergendy slágert eleveníti fel. Az esten fellép Bereczki Zoltán is, akinek klubjain Janza Kata szinte már állandó vendégként szerepelt, s akivel közösen játszik a Jövőre veled itt! című darabban, illetve - a közönség nagy örömére - Janza Kata Szabó P. Szilveszterrel is színpadra áll, akivel jelenleg az Elisabeth című darabban játszik hatalmas sikerrel.

Janza Kata koncertje - mely az első önálló est a Budapesti Operettszínházban - már igen rövid idő alatt, rengeteg érdeklődőt vonzott, a nézők ugyanis, akiket a kiváló színésznő az előadásokon nyújtott alakításaival pillanatok alatt rabul ejtett, a színházi produkciók mellett a számtalan zenei csemegét ígérő rendezvényre is kíváncsiak. A színésznő izgatottan készül a páratlan eseményre, mely azontúl, hogy régi nagy álmát váltja valóra, igazán különleges zenei időutazásnak ígérkezik.

- Pogonyi Nóra -

[2007.11.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még