2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Jegyvásárlás ITT!
Képgalériák
Illés főpróba
Kapcsolatok
Illés
Kapcsolódó események
Illés a Sziget nulladik napján
[2005. augusztus 9.
kedd este]

A visszaszámlálás elindult... három. - még kapható jegy a buliba

Az ILLÉS együttes utolsó fellépései - utolsó előtti előtti rész.

 Szeretnél ott lenni a buliban?
Még kapható jegy a koncertre. Érdemes igyekezni.  Jegyvásárlás
A júliusi  rekkenő melegben nem egy távoli művelődési ház fülledt termében képzeli el magát az ember, kivéve akkor, ha biztosan tudja felejthetetlen dolog része lesz. A visszaszámlálás ugyanis elindult. Az ILLÉS együttes az erdélyi koncertje és a szigeti búcsúkoncertje előtt 500 szerencsés néző társaságában főpróbát tartott.

A koraesti időpont ellenére a szerencsés társaság egy hidegkúti, modern művelődési házban gyülekezett, hogy a főpróbát végighallgassa. A kis előadóteremből egyetlen dolog hiányzott: hűtés. A már korosodó korosztály ennek ellenére nagyon komolyan vette a koncertet ugyanúgy mint az együttes akik egy nagyon profi főpróbát tartottak.

Ez az utolsó előtti előtti ILLÉS koncert - hárommal indult a visszaszámlálás, és Szörényi jól láthatóan nagyon komolyan gondolta, hogy ennek tényleg ennyi. Főpróba, Csíkszereda remélhetőleg több mint 100 ezer nézővel, Sziget aztán végleg lezárul egy korszak. Élt negyven évet, de még vagy hatvanig elmaradhatatlan része lesz minden házibulinak. Fergeteges koncert ígérkezik mindkét helyszínen, ez a mostani mégis más volt. Az este a 30 évvel ezelőtti klubok hangulatát hozta, ahol sokan újra átélhették, feleleventhették emlékeiket, mi pedig megtapasztaltuk azt, miről is beszéltek szüleink. Csupa csupa ismert szám, mindenki tudja őket, végig énekelt a nézősereg. Bár félig ülős buli volt, nagyon sokan tomboltak, és nem a mai csirkék közül.

Itt bemutatkozott Szörényi Örs is aki a már köztünk többé nem doboló Pásztory Lászlót helyettesíti, mégpedig egész jól.

A két koncert gondolata igazán Pásztory Zoltán ötlete volt, hiszen az ILLÉS zenekar még sosem lépett fel Erdélyben „és a Sziget fesztiválon sem”, sajnos Pásztory Zoltán halálával nagyon sok dolog megváltozott, hiszen ez a zenekar volt az, aki ugyan abban a felállásban zenélt 40 év alatt, így természetes a befejezés gondolata. Természetesen az élet ezután megy tovább, és mindenki a saját munkájára koncentrálva, reméljük, születnek még új rockoperák és musicalek, reméljük Bródy is ad még sok-sok koncertet.

Az ILLÉS mű érdekessége, hogy több korosztályt fog össze, hiszen a ma hatvan évesek és a tizenévesek is, akik szeretik az igényes és szép zenét,- és kutakodva a szülők régi bakelit lemezei között, felfedeztek valami különlegességet, ami megfogta Őket-, együtt „tomboltak” az ILLÉS eddigi koncertjein is és ez valószínű így lesz az utolsó két koncerten is.

Természetesen, mi, akik a zenében dolgozunk, nagyon várjuk ezt a két fellépést, ami egyszerre várakozással, szomorúsággal és örömmel is eltölti az ember lelkét.

SO

[2005.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még