Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. március 30. | hétfő | Zalán nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Kapcsolatok
Bauchklang
Brains
Harcsa Veronika
Legnépszerűbb csengőhangok
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Kapcsolódó események
Brains lemezbemutató koncert, Bauchklang (A), Top Cat (UK), Irie Maffia
[2008. május 23.
péntek 22:00]

Pörgött a nyelv a fedélzetén a Brains lemezbemutatón

Komoly ízelítőt kaptunk zenei stílusokból május 23-án péntek este a Hajón. Hiphop, reggae, ragga, drum ’n bass, beatbox ritmusok csendültek fel és a fellépőknél a főszerepet a fergeteges ütemek és a gyors szövegek szolgáltatták.

22.30: az első zenekar még sehol. Egy DJ áll a keverőpult mögött, a kivetítőn bulira hangoló képek váltakoznak, az egynegyednyi hajóközönség, pedig a bárpult körül csoportosul. Ebből is látszik, hogy meglepően későn indult a buli az A38-on aznap este.

23.00: megérkezett a várva várt pillanat és a hazai Irie Maffia megjelenik a színpadon. A 2005-ben alakult zenekar mindhárman frontemberének ugyanolyan gyorsan pörög a nyelve. MC Columbo és Busa Róbert mellett pillantásunk az átütő hangú énekesnőre, Senára esik, akinek kiváló hangja belengi a hajót. Beindult a buli, a legelső sorok megkezdték a táncot! Természetesen hallhatjuk a rádión már sokat hallott „Hands in the air” című dallamos nótát is. Profi előadásmód és sokféle stílus jellemzi őket, így nem csoda, hogy európai hírnévvel kecsegteti őket a sors. Sajnos csak pár szám erejéig maradnak, azonban kiváló parti hangulatot teremtettek a következő fellépőnek.

Az osztrák Bauchklang zenekar gyorsan beállt, bár a hangszerek hangolásával nem kellett bajlódniuk. A hattagú beatbox stílusú banda az utóbbi időben igen népszerű lett egyedi hangzásvilágával. Nem csoda, hiszen hangszerek nélkül, csupán a szájuk és a kezük segítségével kreálnak olyan számokat, hogy arról pár zenekar példát vehetne. Ritkán jönnek Magyarországra, de akkor a közönség álmélkodva élvezi amit a színpadon művelnek.

Gyönyörű és tiszta az ének, pontosak a „torokdobok” és kellemes a fiúk megjelenése. A zenekarban mindenkinek megvan a saját szerepe és hangszere. Döbbenetes a látvány és a hangzás együtt! Néha odasandítunk a keverőpulthoz, mert hihetetlen, hogy ennyiféle hangszer, például: dobot, gitárt, fuvola hangját csak szájjal és kézzel megszólaltassanak. A lágyabb kezdet után a fiúk hamar átváltanak a pörgősebb számokra, hogy aztán méltán fejezzék be az estét, átadva a következő fellépőnek a mikrofont.

Meggyőző énekhang

Az est főszereplője a drum and bass hazai képviselője Brains volt, akik Top Shotta című új albumukat hozták el a nagyérdeműnek. A közönség már az első vendégüket Harcsa Veronikát is vastapssal köszöntötte. A hölgy most ugyan nem szaxofonnal a kezében jött, de énekhangja annál meggyőzőbb volt. Érdekes, hogy a romantikus, jazzes, blues-os dallamokat kedvelő Veronika nagyon jól megállta a helyét ebben a stílusban is.

Aztán jöttek a keményebb, gyorsabb ütemek, amelyhez a szöveget többek között a zenekar frontembere Kéri András, azaz MC Cloumbo szolgáltatta. Az eddig a terem végében bulizók előre merészkedtek, a közönség ugrálva tombolt a zenére, a hajó szinte elindult! Forrt a hangulat, miközben a vendégművészek között köszönthettük KRSA-t a PASO-ból.

Az énekesek kiválóan szövegeltek egymásnak és nekünk, miközben szólt a Tilos Rádióban már 10 éve dübörgő drum ’n bass. Az elképesztő elektronika, a hihetetlenül gyors szövegek és a számtalan stílus jó talpalávalót adtak. Mindenki táncolt, a lábak fáradtak, de csillogtak a szemek! Tapsviharral búcsúztatták a fiúkat és a koncert végén elköszönő vendégművészeket. A lágy reggae kezdet után, az érdekes beatbox, majd az elektronika meghozta a remek hangulatot, nemhiába vártuk ezt az estét.

– Krisztyina –

[2008.06.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
Képes beszámoló! Five Finger Death Punch, Megadeth és Bad Wolves az Arénában
beszámolók még