2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
József és a színes szélesvásznú álomkabát: Nagy-Polyák
József és a színes szélesvásznú álomkabát: Puskás-Ladinek
József és a színes szélesvásznú álomkabát: Serbán-Gallusz
Kapcsolatok
Gallusz Nikolett
Nagy Sándor
Musical

Gyerünk József, megy ez! A szélesvásznú álomkabát "segít" a musical-ben

Újra bemutatta a Madách Színház társulata a felújított „József és a színes szélesvásznú álomkabát” musicalt színes szélesvásznú szereplőgárdával.

A József darab egy iskolai előadásra készült eredetileg, és az ősbemutató 40 évvel ezelőtt volt egy iskolában. Akkoriban a mű csupán 15 percig tartott... majd a szerzők tovább dolgozva, megalkották a Jézus Krisztus Szupersztár produkciót, melynek a sikere visszahatott a József-re is, és elkezdték továbbfejleszteni azt is.

Innentől kezdve a musical sikere töretlen, ami nem is csoda, hiszen maga a történet egyszerű, mindenki ismeri a Bibliából. A darab pedig nagyon rugalmas, amit a mostani megvalósítás során is kihasználtak. Zeneileg egy jó nagy egyveleg, mindenki megtalálja a kedvenc stílusát.

Az előadást többféle szereposztásban játsszák, remélhetőleg mindegyik van olyan jó, mint az általam látott Gallusz Niki vezette műsor Nagy Sándorral, mint József és Posta Victorral, az alig önimádó fáraóval a címszerepekben.

Gallusz Niki, a nagy mesélő

Közülük is Gallusz Niki volt a bemutatón a leglelkesebb, és nekem ő jött be a legjobban. Olyan átéléssel mesélt a gyerekeknek, mintha egész életében kisiskolásokkal foglalkozna. A hangja teljesen ott volt a helyén, mind erősebb, mind a halkabb részeknél. Eddig is szerettem a hangját, de ez az előadás meggyőzött, hogy még messze nem használta ki senki ennyire éneklési képességeit.

Nagy Sándor viszont sajnos sehol nem volt. Az erőteljes részleteket elhalványította, a halk részeket hangosan suttogta, semmi átélés, mechanikus dinamikakompresszor. Persze az előadást nem tudta elrontani, de a többiekhez viszonyítva eléggé gyatrán énekelt, elsőre arra gondoltam, hogy talán megfázott a nagy készülődésben...

Posta Victor igazi fáraónak való, mind a hozzáállása, mind a rendkívül kifejezőre sikeredett sminkje, mind pedig színészi játéka miatt (bár itt alapvetően az éneklésről kellene regélnem, és az is teljesen rendben volt, de a körítés is tökéletesre sikeredett esetében)

Meg kell említeni, és nagyon szívesen teszem, hogy a tánckar – a koreográfust is dicsérve (Tihanyi Ákos) – nagyon élénken csinálta végig az előadást, és ezt értem ugyanúgy a felnőtt-, mint a gyerekkarra.

Mindent összevetve pozitívumokat, negatívumokat: egy nagyon szépen felépített, nagyon jó előadókkal megcsinált csodás estének lehettünk tanúi, ami amellett, hogy felhőtlen szórakozást nyújt még oktat is. Hiszen ne felejtsük el, hogy itt tulajdonképpen a Biblia egy szeletének mai változatával állunk szemben, és aki nem is veszi a könyvet a kezébe, az is kap belőle valamit.

Képek az előadásról:
József és a színes szélesvásznú álomkabát: Nagy-Polyák
Serbán-Gallusz
Puskás-Ladinek
 
SirOesh

[2008.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még