2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új stílusban nyit a legendás budapesti szórakozó hely
Kiderült! Elvonási tünetei voltak a Nox énekesnőjének - dögös képekkel
Meglestük a NOX-ot - exkluzív felvételek a csapat megakoncert előtti próbájáról
Voltál a Nox koncerten? Láttad Kowalskyékat a Pecsában?
Nehezen indult be a Nox buli, voltak akik otthagyták a koncertet
Kapcsolódó Kiadványok
NOX: Időntúl
Kapcsolatok
NOX
Kapcsolódó események
NOX - lemezbemutató
[2008. október 24.
péntek 20:00]

Akkor most mi van?! Megbukott vagy átment a vizsgán a Nox?

Nagy vihart kavart olvasóink között, hogy hogyan is sikerült a várva várt Nox lemezbemutató, amelyet október 24-én tartottak. Hatalmas készülődés és megújulás előzte meg a bulit, pár olvasónk felháborodásának adott hangot, míg a többi elégedett volt. Viharfelhők gyülekeztek a fórumunkban… Lássuk a részleteket!

A Nox egyéves hallgatás után teljesen megújult arculattal és zenei stílussal lépett ismét színpadra. A legújabb, Időntúl című stúdióalbumának anyagát, élőben először 2008. október 24-én, a Papp László Budapest Sportarénában hallhatta a közönség. Egyik látogatónk is jelen volt a fellépésen, de három szám után csalódva hagyta el az Arénát, míg egy másik olvasónk jól érezte magát végig, ahogy az első cikkünkben is olvasható volt.

A fórum pedig beindult, jöttek a hozzászólások a koncert mellett és ellen is. Ezek közül szemezgetünk egy kicsit most, bízva abban, hogy egyes kérdésekre választ kaphatunk, bár ahogy a népszerű filmsorozatban volt: az igazság odaát van…

Sasjoe nem fogta vissza magát arra a kérdésünkre adott válaszában, hogy hogyan is érezte magát a koncerten. A lényegre tért első szavában: „Pocsékul! A párommal mi is eljöttünk előbb. Ezt az iszonyú erős hangerőt nem lehetett bírni. A párom több résznél a fülét is befogta, mert fájt neki. Ahogy néztem, az első 5 szám alatt több mint 100 ember haza is ment. Mi tovább bírtuk, végülis jegyenként 7000-et fizettünk, gondoltuk majd kibírjuk valahogy. Nem sikerült. Egy szó mint száz, ekkorát még nem csalódtunk koncertben. A hangosítót a Nox helyében kirúgnám!” Tehát ő is a hangosításra panaszkodott párja nevében is, és szintén kitért arra is, hogy többen elhagyták a helyszínt röviddel a kezdés után.

K17 pedig annyira élvezte az előadást, hogy a negatív véleményt olvasva elszakadt nála a cérna, így hozzászólását csak kicsillagozva tesszük közzé.”Szerintem meg tökéletes volt. Az ilyen vájt fülű k***- k meg hallgassák a Győzikét, az való nekik. Nem fognak hiányozni senkinek." Tehát eddig két panasz és két mellette szóló hozzászólás érkezett.

Menjünk tovább…

Csepikriszti érdekes megjegyzést tett hozzá a beszélgetéshez: „Sziasztok! Én is voltam a koncerten és igazán sajnálom, ha ilyen rossz élményekkel jöttetek el. A küzdőtéren sikerült helyhez jutnom, méghozzá az első sorban. Nem mondom, itt a basszus néha nagyon durva volt, és néha elnyomta az énekhangot, de alapvetően élvezhető volt a koncert. Arra pedig, hogy 3 szám után eljöttetek... szerintem kb. a 4-ik után szabadult fel mindenki a leginkább, Szilvi is, a hangjával együtt. Nem tudom hátul milyen volt a hangosítás, de ismerőseim ültek a hangosító pult vonalában, és ők nem panaszkodtak. Remélem azért lesz még jó benyomásotok is a Noxról és koncertjükről, mert higgyétek el, hogy szívvel-lélekkel készültek erre.” Tehát panasz itt nem volt, bár azért ő is a túlvezérelt basszust, ami elnyomta az énekhangot…

80pancsi is dicsért: „Sziasztok! Az, aki azt mondja rossz volt bármi a koncerten, az nem tudja, mi az igényes, jó showműsor! Én a 120-as szektorban ültem, elég közel a színpadhoz, és az az felett lógó egyik nagy hangfalsorhoz, de nekem semmi bajom nem volt a hangosítással! A koncertek hangosak, erős a basszus. Semmivel sem volt rosszabb a hangtechnika, mint bármelyik koncerten amin jártam, akár Nox, akár más koncerten. És tényleg a 4.-5. szám után lett felszabadult az egész, úgyhogy aki hamarabb elment, az egy életre szóló élményt hagyott ki. Az erős decibellel kapcsolatban: ha káros a kisgyerekekre, én csak annyit mondok, ezek a koncertek nem kisgyerekeknek valók! …”

Nem lehetett táncolni

Potyó becenévvel szereplő olvasónktól nem idézünk szó szerint, ahogy Old Boy-tól sem, mert igazán kimerítően elemezték az egész bulit. Szó volt arról, hogy Potyóék többször befogták a fülüket, és hogy a megvilágítással is gondjuk volt, nem nagyon látták Szilvit, sőt kitértek arra is, hogy egy biztonsági őr nem engedte a közönség néhány tagját táncolni. Illetve megemlíti, hogy nem kellene késve kezdeni a koncerteket...

Old Boy sem habozott sokáig, szerinte szánalmas volt a koncert. Részletesen kitért sok pontra, de azt is hangsúlyozta: „…Inkább azzal az elhibázott menedzsment-gondolattal lehet a baj, hogy ennek 5.1-ben kell szólnia....” De előjött itt a playback kérdése is, na meg a kivetítő. Az érdeklődők számára a fórumban minden nyomom követhető.

Lehetne még számos dolgot kiragadni, volt aki azt írta, hogy egyelőre csak mindenkinek szokatlan a Nox megújulása, mások szerint meg pont emiatt fognak rajongókat veszteni. S hogy mi lesz ebből? Az idő és a rajongók majd eldöntik, hogy átment-e a vizsgán a NOX, igazságot nem tudunk tenni és nem is akarunk…

Olvasd el a hozzászólásokat

Voltál a koncerten?

Írd meg véleményedet a fórumunkba.

– HAK –

[2008.10.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még