2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Akkor most mi van?! Megbukott vagy átment a vizsgán a Nox?
Kapcsolódó Kiadványok
NOX: Időntúl
Kapcsolatok
NOX
Kapcsolódó események
NOX - lemezbemutató
[2008. október 24.
péntek 20:00]

Nehezen indult be a Nox buli, voltak akik otthagyták a koncertet

A Nox egyéves hallgatás után teljesen megújult arculattal és zenei stílussal lépett ismét színpadra. A legújabb, Időntúl című stúdióalbumának anyagát, élőben először 2008. október 24-én, a Papp László Budapest Sportarénában hallhatta a közönség. Egyik látogatónk is jelen volt a fellépésen, de három szám után csalódva hagyta el az Arénát, míg egy másik olvasónk jól érezte magát végig.

"A 3. szám után felálltam és otthagytam a bulit. Csalódást okozott, hogy olyan hangosításnak lehettek a fültanúi a koncert látogatói, mely minden zenei élményt tönkretett.

Meggyőződésem, hogy az alapvető probléma ott volt, hogy kb. 2-3-szor hangosabb volt a hangosítási rendszer, mint amit az Aréna megkívánt. Annak ellenére, hogy a 110-es szektor U sorában a 13-as széken ültem, ami gyakorlatilag a színpaddal szemben attól a legtávolabbi pont középen, ennek ellenére olyan teljesen felesleges hangnyomás áldozata voltam, amit az első három szám után elviselhetetlennek éreztem és otthagytam a koncertet. " - írta.

Nem lehetett érteni a szöveget

"Másik igen jelentős probléma volt, hogy az iszonyatos hangerő mellett érthetetlen volt az énekes Péter Szabó Szilvia, azaz gyakorlatilag kb. 10%-ban lehetett érteni a szöveget, ami élvezhetetlenné tette a programot. A Dolby Sourround hangzás az est elején érdekes hatást keltett, mindezek mellett egy idő után a hallgatónak fogalma sem volt, hogy egy házimozi rendszert vagy egy koncertet hallgat, így nagyon zavaró volt.

Mindent összefoglalva a színpadkép, a világítás, a táncosok ugyan mind-mind a helyükön voltak, de a fent leírtak miatt számomra élvezhetetlen volt a fellépés, így annak ellenére, hogy gyakorlott koncertjáró vagyok, életemben először ki kellett jönnöm egy könnyűzenei koncertről.  A bejárat előtt vártam családom többi tagját, akik "hősiesen" végig állták a 130-150 dB-t. A várakozás közben többen elhagyták az eseményt és szinte mindenki a hangosításra panaszkodott. " - folytatta, majd így fejezte be:

Nehezen indult be a Nox buli

"Külön említést érdemel, hogy a koncerten nagyon sok 8-14 éves gyereke volt, akik számára egy ilyen hangerő kifejezetten káros. " - zárta levelét olvasónk, miután megjegyezte, hogy a fentiek ellenére továbbra is kedveli a Nox zenéjét és Péter Szabó Szilvia számára igazán remek és profi énekes, de élete első és utolsó Nox koncertje komoly csalódást okozott.

K17 olvasónk így ír a buliról:
"Ha annyira élvezhetetlen lett volna vajon miért maradt ott végig szinte mindenki? Én a 119 szektorban ültem a színpad jobb oldalán és kiválóan lehetett hallani és látni az egész műsort.Valóban kicsit nehezen indult be a műsor de az első pár szám után fergeteges hangulatot varázsoltak a csarnokba. De mindig vannak örök elégedetlenek.

Olvasd el ezt is: Akkor most mi van?! Megbukott, vagy átment a vizsgán a Nox?

Voltál a koncerten?

Írd meg véleményedet a fórumunkba.

- zene.hu -

[2008.10.25.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Kata05 2008.10.27. 09:49 • [4]
Hali!! A koncerten én is ott voltam! :) Szemben a szinpaddal, viszonylag közel. Látni, hallani tökéletesen lehetett. Valóban, hallani még jobban is időnként mint kellett volna, de nem gondolom, hogy ez annyira zavaró lett volna, hogy kritikát érdemelne. Ami az "újítást" illeti.. igen, más volt ez a NOX. A koncert elején valóban döbbenten hallgattam én is, hogy "ez mi?"De a lassú bevezető után, azért kialakult a kép, ami azt gondolom nem volt gáz egyáltalán. SŐT! Más volt. Nem jobb volt annál amit megszoktunk, vagy rosszabb, hanem más. Ez az amihez sokan nehezen alkalmazkodnak, megszoknak egy stílust, és az újtól idegenkednek. De ha meg nem újítanak, akkor megunják, azzal a címszóval, hogy nem képesek mást produkálni csak mindig ugyanazt. Az újításhoz bátorság is kell... Ők megtették.Mindenkinek megfelelni nyilván ez a csapat sem tud. De véleményem szerint, amit lehetett beleadtak, a hangulat kialakult,nekem úgy tűnt többen maradtak, énekeltek, és tapsoltak, mint távoztak a koncert alatt. :) A dalszövegek? A zongorakísérettel előadott szám nagyon ott volt. Mint ahogyan a Még egy perc c. szám is". És még sok másik.Összességében szerintem a koncerttel nem volt semmi baj egyáltalán. Az új számokat hallgatni kell, és a következő koncerten már azok számára sem lesz fülsértő, akik számára most az volt. :):)
Puls 2008.10.27. 09:04 • [3]
Nem voltam a mostani koncerten, de voltam már NOX-on korábban. Nem tudom NOX-os speciálitás-e, de azon a koncerten sem lehetett szinte semmit sem érteni a szövegből. Hozzáteszem kis helyen volt a koncert és annak is a szélén álltunk. Aztán most már minden úgyis mindegy alapon, az utolsó néhány számra előre mentünk (na jó, a Szilvit is látni akartam közelről....:))). Ettől aztán egycsapásra megváltozott minden: a hangerő is elviselhetőbb lett egy fokkal és az ének teljesen érthető volt.
Nekem igazából az új lemez a csalódás. Ha megfigyelitek az énekhang szinte mindig géppel manipulált, pedig többek közt ez volt a NOX vonzereje, a tiszta énekhang. (Néha még a CD-ről is alig érteni, hgy mit énekel. :(()
Másrésztől utálom, ha egy énekszám szövegét előre ki lehet találni, ha még nem hallottad korábban, akkor is. S bizony itt ez van.
Mintha lecserélték volna a szövegírót/költőt, aki korábban versminőségű tartalmat adott a daloknak. Most pedig, vannak refrének, meg refrének....és köztük kevés tartalom...a Szegény legény balladája is vicces....elkezdődik a történet, aztán végetér, miélőtt mélyebbre menn.
Szóval csalódás.
(A megjelenéshez nem illik igazából hozzászólni, de korábbi egyediséget felváltotta a sablonosság. Bár, el kell ismerni: "nívósan sablonos".)
Reméljük a következő jobb lesz!!!
musicboy1 2008.10.26. 22:48 • [2]
Sziasztok!Én is ott voltam a koncerten!A keverőpult háta mögött voltam!Nekem nem volt hangos!Amugy meg töbször voltam az Arénában koncerteken,és voltak ennél sokkal hangosabb koncertek!Szerintem bagyon jó volt a koncert,látványilag és zeneileg is!Mondjatok még nekem olyan pop zenekart aki ilyen nagy szinvonalu koncertet csinál!De a Magyar ember nincs ehez hozzászokva!Csak a régi jól bevált dolgok:)Ha valami újszerü dolgot próbál az ember az nem jó!:)Ugye tudjátok!Én nagyon örülök hogy már ilyen is van Magyarországon!Nekem a lassú dal jött be amit egy szál zongorával énekelt a Szilvi!Nagyon szép volt és a zongorista,asszem valamilyen Norbi nagyon jó volt!Persze a többiek is!Nekem nagyon tetszett!Csak igy tovább!!!!
2008.10.26. 22:00 • [1]
Sziasztok! Életem első Nox koncertjén a küzdőtér bal oldalán a legelső sorban voltam a korlát mögött. Semmilyen hangnyomásra nem panaszkodahttunk, sőt, meg is beszéltük, hogy voltunk már hangosabb koncerten is... érdekes, hogy egyes csalódott nézők miket írnak. Mondjuk, most hogy összeáll a kép lehet hogy benevezünk barátnőmmel egy hallásvozsgálatra. :)
A koncert kifejezetten jól sikerült, semmi panaszom nem volt az előadásra. Szilvi tökéletesen énekelt, ezért én is figyeltem nem playback-e de 1-2 alkalommal meg lehetett bizonyosodni róla, hogy valóban a mikrofon végén van. (lélekzetvétel, hajszálnyi intonálás, stb.)
Ha valaki egy ekkora helyen a leghátsó szembe ülőhelyen fullos élményt vár az lehetetlent kíván. Ezért mentem előre. Talán nem kizárólag legelől volt jó.
A felülről való világosítás nekem is feltűnt. Olyan volt az arca, mintha ödémás lenne. Ezt majd legközeleb...
A cikkíró kicsit feltűnően domborítja a rosszpontokat. Talán Ő Szilvi egy dobott ex barátja?! Ki tudja.
Azt kérném "állesz cuzámme" nézzünk körül kis hazánkban Ákoson kívül ki tud picit is hasonlóan tökéletes, minőségi, jelentésében mélyen elgondolkoztató aktualitású, dinamikus albumot kiadni mint az Időn túl. És itt ez után be is kellene fejezni a negatívumok borzolgatását.
De Tamás.hu kedvéért nosza tovább!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még