2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az a mennyei és pokoli rockzene...
Jön a Balatone második felvonása
Ez történt még a Balatone Fesztiválon - képekkel
Kapcsolatok
Road
Legnépszerűbb csengőhangok

Rock n' ROAD avagy Heves megyei bandatalálkozó a Wigwamban

Nem másért tolongott a nép november 15-én a Fehérvári úton, minthogy megtekintse a három észak-magyarországi zenekar koncertjét, és egy fergetegeset bulizzon velük.

A trió tagjai: Holtidő, DLG, valamint a tavasszal harmadik lemezessé vált Road. A menet ezért Domoszlóról indult, majd egy hosszú közös turné állomásaként érkeztek el a fővárosba. Legközelebb pedig már egészen biztosan a PeCsát célozzák meg, hiszen bebizonyosodott, ez a hely már kicsi a csapatnak…

De hát a rokkoncert tömegben jó, itt pedig abban nem volt hiány. Fázni senki sem fázott a két bemelegítő zúzás után, amikor alig öt perc telt el, és felcsendült a domoszlói banda -kissé karácsonyi hangulatú- introja. Majd egy megpendített basszus, és a srácok már ott is voltak a színpadon. Nem tétováztak, hiszen rögtön olyan eszmefuttatásba kezdtek bele, amin talán még egy filozófus is sokáig gondolkodna együltő helyében. Állat és „emberkínzás”, és a meg nem született gyerek története.

Igazán megérdemelnek néhány percet ezek a kérdések… A Road zenekar legújabb albumával, a márciusban rockvilágot látott Aranylemezzel, egy világ terhét vette a nyakába, hogy megváltoztassák ezt a jelenlegi falnak rohanást. Aztán ott a szerelem-téma, amit ezen az estén a ’Nem rólunk szólt’ átdolgozott verziója hivatott képviselni. Szintén nem egy egymondatos beszélgetés a téma.

Újra-írt szerelmesdal, aztán pedig last minute utakkal rohantuk körbe a Földet. Először a KFT zenekar után szabadon a "jó meleg Afrikában" néztük meg, hogy hogy vannak a szavannák és a fekete nők, majd visszaugorva Európába, egy rövid túrabeszámolóval emlékeztünk meg arról a bizonyos felejthetetlen ’római vakációról’… ami, hmm nem lehetett egy rossz buli.

A kérdések nagyon ott voltak

A Road minden egyes száma tartalmaz úgynevezett „jó kérdéseket”. Olyat, ami mindenkit foglalkoztat. És azt hiszem sokaknak meg kéne még hallgatni ezeket a nótákat, főleg azoknak a tipikus strucc-gondolkodású embereknek…

De még ennyi kérdés, pörgős rock'n'roll, és partihangulat ellenére is egyszer lejár sajnos az a bizonyos megszabott műsoridő… Road-ék azonban a fináléban még teljesítik minden közönségek leghőbb vágyát, azaz eljátsszák a kedvenc dalokat.

Így persze senki sem hitte hogy „na most vége van az estének”, amikor elhallgattak a hangszerek… hiszen vannak olyan Road nóták, amik nélkül nem lehet hazamenni. Én például ezek közé sorolom a rövid visszataps utáni ’Ne mondd’-ot, amivel ismét jó irányba indultunk, egy nagy adag használati utasítással az élethez. Személy szerint, mikor meghallom a kezdő akkordjait ennek az ominózus dalnak, mindig nagyot ugrom örömömben… nem kis adrenalint szabadít fel bennem. Hiszen valóban így kell élni, és az tud igazán valamit, aki így tesz.

Aztán mégis minden véget ér, sajnos ez alól, még a Road koncert sem kivétel… és eljutottunk oda, ahol a közönségnek már tényleg nem kellett semmi más, csak a ’Nem kell más’… Tehát egy utolsó tombolás, a pogo végső verejtékcseppjei, üvegszilánkok, és… ami maradt, fergeteges hangulat egy hevesi bandatalálkozó után…

– rocket queen –

[2008.11.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még