2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A.D. Studio - darabokra szedi és újraépíti a lelked
60 perces utazás a Föld körül: Pluto Project - One Dirt
Myrtill ismét hozza a kellemes jazzt
L.L. Juniornak nincs határ
A Takáts Tamás Band új lemeze igazán szerethető
Kapcsolódó Kiadványok
Bee Gees: Number Ones
Kapcsolatok
Bee Gees
Legnépszerűbb csengőhangok

Minden korosztálynak: Bee Gees - Number One

Megjelent a többszörös Grammy-díjas Bee Gees együttes válogatásalbuma. Ez már a csapat negyvenedik lemeze, mely megjelenése óta több millió példányban kelt el szerte a világon.

A Barry, Robin és Maurice Gibb alkotta bandát nem nagyon kell bemutatni. Ők azon kivételes zenekarok közé tartoznak, akik még a ’60-as, ’70-es években kiadott korongokkal szereztek ismertséget. De a gépezet nem állt le, évente ontották magukból a kislemezeket.

Az egész világot bejárták családi költözéseknek köszönhetően, a csapatot ért zenei hatások néhány dalukban fel is lelhetőek. Ami persze egyáltalán nem baj. A pop és rock kiváló egyvelegét alkotják és sajátos hangzásvilágukkal végleg beírták magukat a zenei történelembe. Maurice 2003-as halála után a testvérek bejelentették felbomlásukat. 2003-ban átvették az életművért járó Grammy-díjat. 2004-ben a Stayin’ Alive-t beszavazták a valaha megjelent 10 legsikeresebb mozifilmsláger közé.

Nem egyszer adtak már ki válogatást, de volt is miből szemezgetniük, hisz a több mint 40 éves zenei pálya és a rengeteg dal megfelelő alapot adtak. 1990-ben megjelent a The very best of The Bee Gees, 2004-ben a Love Songs válogatásalbum, majd 2006-ban a 3 nagylemezt magába foglaló The Studio Albums 1967-1968.

A Number One is egy ilyen, melyben nem csalódhatunk. Ha külön-külön is kedveljük a Bee Gees dalokat, akkor ez egy tuti anyag. Olyan felvételek kerültek rá, mint a Massachusetts, Don't Forget to Remember, I've Gotta Get A Message To You, World, Too Much Heaven, How Deep Is Your Love, Stayin' Alive és még sok más remek dal. Nem akarom és nem is tudnám egyenként dicsérni a dalokat.

Ezek már mind olyan szerzemények, melyek bizonyítottak. Maga az együttes az, ami remek, és tiszteletre méltó a munkásságuk. Ajánlanám inkább ezt a cd-t, talán mindenkinek. Idősebbeknek, olyanoknak akik egyidősek a zenekarral, de ugyanúgy azoknak a fiataloknak is, akik nem csak a mai pörgős popzenét szeretik.

Mindenki megtalálja rajta magának azokat a dalokat, amit szeret. Van itt szerelmesen összebújós, andalgós, táncolós, merengő, bulis, vidám, szomorú. Minden élethelyzetre találunk megfelelőt. Biztos vagyok benne, hogy az a korosztály aki ezen nőtt fel, felfedez rajta egy-egy olyan slágert, amiről eszébe jut egy régi barát, egy régi osztálybuli, vagy épp egy elfeledettnek hitt randevú.

A fiatalabbak pedig meglepődnek, hogy „jéé ez is Bee Gees?” Mert van egy-két dal, amit vagy a tv-ből vagy éppen egy feldolgozás miatt a diszkóból jól ismerhetnek. Remek karácsonyi ajándék, kívánom tehát minél többek karácsonyfája alá, szépen becsomagolva.

-Pernyész Kitti-

[2008.12.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még