2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A zene által beszívva - videóinterjú
Kapcsolatok
Cop
Sadant
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
A jazztaminute bemutatja: Jazz n Bass Special
[2008. december 30.
kedd 22:00]

Előszilveszteri buli lágy drumandbasszel

Az idén nyolc éve működő Jazztaminute szervezőcsapat újabb elő-szilveszteri Jazz n Bass–szel jelentkezik az év utolsó előtti napján a Merlinben. Itt mutatkozik be a Sadant nevű formáció is.

A Jazz n Bass partyk alapvető zenei jellemzője, hogy a drumandbass lágyabb, jazzesebb, vokális darabjai kerülnek előtérbe, ám most ettől egy kicsit eltérve, visszatekintve a gyökerekre a klasszikusnak tekinthető drumandbass kap kiemelt szerepet - ennek megfelelően a helyszín is kap némi extra hangtechnikával. A nagyteremben a élő zenei produkciós vonalat ez alkalommal a Sadant zenekar képviseli, akik a mostani Jazz n Bass-hez kötötték lemezbemutatójukat és egyben első budapesti önálló fellépésüket.

A teremben a pécsi, az Egyesült Királyságban is tevékeny, c0p kezd este 10-kor, aki extra mély dubstep szettel melegít be a koncertre. A sokak által várva-várt Sadant zenekar pontban éjfélkor lép színpadra, hogy az eddig csak szűk, de vájt fülű körben ismert zenéjét végre élőben is megmutassa a nagyközönségnek, ráadásul teljes felállásban, vonósokkal kiegészülve.

A tagok különböző zenei kultúrákat képviselnek, így a Sadant nagyon tág értelemben vett hip hop zenéje változatos stílusjegyekkel keveredik. A Sadant lemez készítése és színpadra állítása legkevésbé sem a klasszikus folyamatok mentén zajlott. Mivel a tagok sosem voltak egy időben egy helyen, nem próbáltak, nem koncerteztek, a csapatmunkának egy igen ritka és szokatlan módja alakult ki.

Extra szett is lesz

A koncert után az Allnightbreakz csapat, azaz Vida G, marka, Vida L táncoltatja hajnalig a nagyérdeműt egy extra hosszú, több stílust (breakbeat, house, drumandbass, dubstep, hiphop, funk, stb.) érintő speciális szettel, amely alatt három lemezjátszót, két keverőt, cd játszót és seratot is használnak majd.

Eközben az előtérben este 9-kor Morcx kezd, aki a szépreményű, ámbár  hamvaiban elhalt TanuTuva alapítója, a dub-ot a lehető összes szemszögből megközelítő Dubbapest kiötlője és rezidense. Majd Longman lép színpadra, aki mostanában a mélyebb hangzású kevés hangból építkező zenéket szereti és ezeket fogja a buliban vegyíteni a klasszikus jazz and bass hangzással. A hangulat tovább fokozásáról, a Guerilla Crew és a WeekendBass vonzásköréből ismert Danny Darko és Reload fog gondoskodni az este fennmaradó részében.

[2008.12.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még