2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Maszkura mindig popzenét szeretett volna csinálni, de nem akármilyet
Elkésett a Betyárvizit
Megjelent a Suhancos második albuma!
Szégyentelen: itt a Maszkura és Tücsökraj első albuma
Magyaros zenék és a hét lemeze a zene.hu rádión!
Kapcsolódó Kiadványok
Maszkura és a Tücsökraj: Szégyentelen
Kapcsolatok
Maszkura és a Tücsökraj
Maszkura
Legnépszerűbb csengőhangok

Pimasz és szégyentelen: Maszkura bemutatja lemezét

Maszkura és Tücsökraja debütáló, "Szégyentelen" címre keresztelt albuma már kapható. A szerző szerint pontosan olyan a lemez, mint amilyen ő maga is: hol keserű, hol vidám és sokszor pofátlan.

Olyan lett ez a lemez, mint amilyen én is vagyok: hol keserű, hol vidám és sokszor pofátlan, ezért is a címe „Szégyentelen" Nem törekedtem az emészthetőségre csak próbáltam tükrözni azt, amilyen vagyok, amilyenek vagyunk. Szeretném, ha ilyennek is maradna meg a zenénk, egyik fele pimasz és szégyentelen, a másik meg sötét és nyers de lágyan szép.

Szégyentelen

Valójában ilyen vagyok és mindent úgy gondolok, ahogy leírtam, ahogy elhangzik. Vicces, táncolható, énekelhető dalt akartunk, meg szerettük volna kacagtatni az embereket, ha már annyi komolyság van a lemezen.

Árvák a napok

Ez a dal pontosan a másik véglet. Éjszakai ember vagyok, nappal meg alszom és ha felkelek, sokszor nem történik semmi és csak a besötétedést várom, hogy tovább tudjak utazni, zülleni az éjszakában. Nyilván, nem minden napom ilyen árva, de gyakori. Sok helyen ez a dal is pofátlanul szégyentelen mert "utolsó nótámat húzza a prímás, előlem szalad a hazug Szentírás". Ezért is lett az utolsó a lemezen ez a kesergős nóta.

Jó itt

Ez egy rövidke összefoglaló a Pesti életemről, annak is szebbik oldaláról. Nem sok dologra van szükségünk ahhoz, hogy boldogok legyünk az életében, vagy, hogy megmaradjunk, de mégis sokan elégedetlenek. Én meg éppen arról próbálok énekelni, hogy megvan mindenem és nyugodt szívvel, lélekkel kimondhatom: szerintem jó itt Magyarországon. Legalábbis nekem…

Én

Mindnyájan mások vagyunk de mégis mindenkiből egy, viszont én ebben a dalban megéneklem a prototípusságom, meg a maszkura-egyediségem.

Ki van festve

Erről videóklipp is készült. Egy „modern dáridós”, „roma-punk” dal, amiben dicsekszem magamról. Sajnos, vagy nem, de imádom magam és néha ironikusan, néha meg teljesen komolyan kérkedek a szépségemmel.

Csak inni, inni

Ez az egyetlen a lemezről, ami nem az én irományom. Nagyon szép a szövege és valahol magamra is találtam a sorokban. Eleinte csak egyedül játszottam, harmonikán, de így, hogy a tücsöktársaimmal meghangszereltük, annyira tetszett, hogy nem maradhatott le az albumról.

Éjjeli bagoly

Egyszer azt mondta egyik nagyanyám - Isten nyugosztalja -, hogy olyan vagyok, mint egy élőhalott, mert éjjel élek és nappal döglöm. Ez így van talán sokunkkal, akik ezt az utat választották.

Dr. bácsi

Sok a beteg muzsika és néha bizony jó lenne egy doktor bácsi, hogy meggyógyítsa őket a varázspálcájával. Régebben elképzeltem, hogy a színpadon leszek majd és elöttem hatalmas közönség tombol, de ha velem táncolnak, elég tíz is.

Pesti nők

…nagyon tetszenek. Akkor írtam ezt a dalt, amikor Pestre költöztem. Elég sokat nézegetem őket metrón, villamoson, vagy séta közben és gondoltam, dícsérgetem kicsikét őket samba ritmusra.

Tiszta gyümölcs

Az első szerelmemmel való szakítás után írodott. Ágyból pattantam ki a sok gondolkodás közben, hogy kiírjam magamból. Mindig egy tiszta lányt akartam, de sajnos elég nehéz megtalálni.

Csak a verseim

Csak ehhez értek és más nem is érdekel igazából. Gondolom sokan így vannak ezzel. Szép dolog, ha valaki megtalálja azt, amit szeret és mégszebb, ha csak azért él.

Zenét vagy zajt

Törekszem jót nyújtani, adni valamit és mindig lesz olyan, akinek nem fog kelleni de ezzel nincs mit tenni, meg kell békélni vele. A zaj, az viszont bőséges, sok van belőle.

A Magyarok Istene

A Magyarok Istene a szóló rappes dalaim közül való, de játszuk a tücskökkel is, mert sokan szeretik. Azt gondolom, hogy egy ilyen dalra szükség van. Egyszerű, magyar érzelmű és politikamentes. Azt akarom mondani mindenkinek, hogy egyek vagyunk és szeressük egymást, ne gyűlölködjünk!

"Pálinkát igyon a szád és a Magyarok Istene vigyázzon rád"

-zene.hu-

[2009.01.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még