2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Világhírű producerrel dolgozik a békéscsabai hiphop előadó
Magnó, fatévé, c64 - SOG mesél régiről, újról
A Children of Distance dalát több millióan hallgatták meg világszerte
Phat élvezte a lemez munkáltait - megérkezett A skorpió mérge
Lendületben a baranyai King-Kong
Busta Rhymes és Wayne Wonder koncert az Arénában
Képgalériák
Busta Rhymes az Arénában
Wayne Wonder + Freestyle Jam
Kapcsolatok
Busta Rhymes

"Egy igazi bohóc ez a Busta" - Busta Rhymes az Arénában

November 19-én Busta Rhymes tartott egy fergeteges bulit az Arénánban, előtte Wayne Wonder adott koncertet, az estét pedig a magyar hiphop élet legismertebb képviselői nyitották meg egy Freestyle Jam keretében.

Az este 8-kor kezdődő bulit a magyar hiphop krémje vezette fel egy Freestyle Jam keretében, ami lényegében abból állt, hogy az MC-k ötös csoportokban megjelentek a színpadon és mindenki lenyomott egy néhány perces saját freestyle-t az éppen játszott zenei alapra. Kicsit talán túl gyorsan is, az egészre kb fél órát szántak a szervezők, lehetett volna kicsit többet is eröltetni a magyar volnalat.

Aztán az eredeti programhoz viszonyítva kicsit késve érkezett meg a jamaikai Wayne Wonder, akinek kissé lightos dancehall/reggae műsorával nem igazán sikerült megmozgatni a Bustára várakozó, meglehetősen pici tömeget. Táncosokkal kiegészülve egy laza fél órában megtette, amit elvártak tőle és máris következett az est fő attrakciója: Busta Rhymes.

Freestyles Jam + Wayne Wonder

Busta Rhymes járt már hazánkban, néhány évvel ezelőtt a Szigeten. Az akkori produkció finoman szólva is hagyott némi kívánnivalót maga után: rövid volt, sok volt a duma és kevés a zenélés. Kicsit tartottam tőle, hogy most sem kapunk lényegesen mást, amint akkor. Ennek ellenére a több mint egy órás show után hatalmas mosollyal a fejemen hagytam el az Arénát, mert Busta megtette azt, amit a legtöbb előadótól elvárunk: szórakoztatott!

A kezdésnél a Busta besétált egy üveg jó minőségű konyakkal (Hennessy?), amit egy háromdecis pohárból fogyasztott a számok között, majd persze a végén már a közönség közé locsolta. Volt egy segédje is, egy bizonyos Spliff Star, végig együtt nyomták a számokat. Nos a két úriember - annak ellenére - hogy elég sokat dumált, rendesen hozta a show-t, poénkodtak, viccelődtek, kommunikáltak a közönséggel, kértek egy kis hazai füvet, amit aztán a színpadon el is fogyasztottak. Dícsérték a magyar csajokat, meg persze a végén megígérték, hogy nem ez volt az utolsó fellépésük nálunk. Busta sok slágerét lenyomta, annak ellenére, hogy nem vagyok teljes mértékben tisztában az életművével, szinte mindegyik szám ismerős volt. Kicsit sajnálom, hogy a legnagyobb slégereket nem játszották végig – sokszor csak másfél perces ízelítőt kaptunk – de ez hozzátartozik az előadásmódhoz: berobbantják a számot, majd a felénél hirtelen megállítják....

Busta Rhymes az Arénában

 A hangulatra nem lehetett panasz, aki ott volt az valószínüleg nem bánta meg, bár az Arénába tervezni ezt a koncertet nagy hiba volt, egy ennél jóval kisebb helyen feltehetően mégjobb hangulat kerekedett volna.

-busta-

[2010.11.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még