2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Paul Haznedonk - 2006 - Magyarországi fellépés
Kapcsolatok
Paul Hazendonk

Paul Hazendonk - exkluzív interjú a holland DJ-vel

A múlt hétvégén Paul Hazendonk-al töltöttük időnk nagy részét, így volt egy kis időnk beszélgetni vele egy kicsit. A holland techno DJ meglepően nagyon jó zenét játszott, melyre én megmondom őszintén, személy szerint nem számítottam.

Pénteken Gödöllőn, szombaton Kiskunmajsán voltunk és a szettjei alatt esküszöm végig járt a lábunk. A srác az egész közönséget a táncparketten tartotta végig, mely szerintem alapvetően az Ő vidám természetéből is adódik. Ő is végig táncol a pultban a közönséggel együtt! Nagyon jó élmény volt vele lenni és már alig várom a következő hétvégét Keszthelyen és Kazincbarcikán. Nagyon kellemes ember és annak ellenére, hogy nálam több évvel fiatalabb, rengeteget tudunk egymástól tanulni. Örülök, hogy Szeifertéknek eszébe jutott behozni ide őt, mert csak kellemes élményeim vannak, annak ellenére, hogy egyik helyen sem volt teltház és én azt hittem, hogy egy ilyen kemény techno zenét fogok hallgatni, amit egyáltalán nem élvez senki, csak a „white fülűek”. Föltettem Neki néhány kérdést, amire lehet Ti is kíváncsiak volnátok, mixeket meg lehet hallani tőle a héten is Szegeden, Kiskunmajsán és reményeink szerint az eheti fellépései környékén lévő rádiókban is.

- Fiatal korod ellenére (24 ) a nemzetközi techhouse és techno szcéna ismert figurája vagy. Hogyan kezdted a zenélést?
- Már gyermekkoromban megszállott zenehallgató voltam, amióta az eszemet tudom. Ezek eleinte idióta muzsikák voltak, aztán 9 évesen megvásároltam az első kazimat house zenével és ettől a pillanattól csak ez a stílus létezett számomra.

12 évesen hallottam először dj-t mixelni, ahogy addig soha, ezt látva teljesen megőrültem és tudtam, ez az, amit csinálni akarok! A szomszédoknál autókat mostam és összeszedtem elég pénzt két olcsó lemezjátszóra, egy kezdetleges keverőre és elkezdtem gyakorolni.

15-16 évesen megnyertem egy rotterdami dj tehetségkutató versenyt, de túl fiatal voltam ahhoz, hogy klubokban lépjek fel, így ezzel várnom kellett pár évet. 18 évesen állást kaptam Rotterdamban a Basic Beat nevű kiadónál, ami a holland elektronikus zenei szcéna középpontja volt és a mai napig az. Jelenleg ennek a kiadónak vagyok a label-menedzsere és a nemzetközi beszerzésekért felelek. Szóval sok promóter, dj. és zeneipari szakember jött hozzánk folyamatosan, így kapcsolatba kerültem velük és elkezdtem kisebb partikon játszani.

19 évesen szerződtetett egy svéd ügynökség és elindult első nemzetközi turném. Nemsokára sorra jöttek az európai országok klubjai és nagy rendezvényei. Fellépek majd Franciaországban, Belgiumban, Szlovéniában, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Svájcban és úgy tűnik még Magyarországon is. Igaz?

- Ez igaz, mert érdeklődnek utánad többen is. Voltál már Magyarországon egyébként? Tudsz valamit a magyar klubéletről? Milyen zenét játszol?
- Európa szinte összes országában folyamatosan megfordulok, Magyarország eddig kimaradt, ez lesz az első alkalom, viszont két egymást követő hétvégén négy nagyon jó klubban játszom majd. Most van az első hétvégénk vége és sajnos sok mindent nem láttam, de úgy gondolom szép az országotok. Amikor a Basic Beat-hez kerültem, megismerkedtem Szeiferttel, aki mesélt nekem a magyar klubéletről. Vele azóta is tartjuk a kapcsolatot, valamint így ismerkedtem meg Andreával az Ő managerével és a segítségükkel, jöhettem most hozzátok játszani. A bulikban igazi party zenét ígérhetek vidám, tech-es hangzásban. A zenei palettám egyébként elég széles skálán mozog, a minimaltól a funk-prog-tech-house-on keresztül a technoig. Pénteken voltunk egy nagy budapesti klub záró bulijában is a fellépésem után, ahol nagyon sokan voltak és a hangulat is cool volt. Tetszett nekem a buli nagyon, csak sajnos nem tudtunk végig ott maradni, mert Krash másnap a Megasztár döntőn lépett föl és mi Andival fáradtak voltunk és másnap még mentünk Kiskunmajsára.

- Megkóstoltad a magyar ételeket ? Bocs, de ez egy kihagyhatatlan kérdés.
- Hát igen. Pénteken, amikor megérkeztem gulyáslevest ettem és marha pörköltet és ez elég is volt nekem egészen szombat délig. Egyébként még soha nem ettem igazi magyaros ételt. Ízlett, de nagyon nehéz volt :) és szokatlanul finom! Lehet, hogy még szétnézünk a héten is és lehet, hogy még több ételt fogunk megkóstolni, ha lesz rá egy kis idő.

- Úgy tudom, jelenleg öt kiadó/label/ tulajdonosa vagy. Mesélsz ezekről egy kicsit?
- Első labelem, a Technique Records 2003-ban debütált és funk-techno zenék jelentek meg e név alatt világszerte. Pár hónapra rá a Work Hard Play Hard-ot indítottam el, amely nagyon sok nemzetközi techno kiadó alkiadója lett, crossover techno darabokkal. Tavaly jegyezték be a Fly Life Records-t, ami fiatal, felfedezetlen művészeknek ad teret zenéik megjelentetésére a funk-techno stíluson belül. Az Adult Records is tavalyi, de már jól ismert név a techno szcénában. Legújabb kiadóm a Manual Music, e név alatt jelenik meg a mixlemezem is. A label stílusa techfunkyprogminimal:). A mixalbum is ezt a zenei sokoldalúságot fogja követni.

- Mit gondolsz, mi a holland zeneipar különlegessége?
- Hatalmas, néha mégis túl kicsi. Sok zenei stílus központja, a világ vezető dance-ipara. Ha belekerültél, viszonylag rövid idő alatt megtanulhatod, mitől és hogyan működik ez az egész. Sok holland dj többet játszik hazáján kívül, mivel hétről hétre a világ vezető dj-inek tömege lép föl Hollandiában, így a hazai dj-knek kevesebb lehetőség jut, mert az ország azért nem olyan nagyon nagy.

(Egy vidéki rádiós kollega)

[2006.05.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még