2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Koós János
Kovács Kati
Aradszky László
Mary Zsuzsi
Payer András
Gallusz Nikolett
Abebe Dániel "Bebe"
Bella Levente
Delhusa Gjon
Apostol

Tarolt a zenés valóságshow - Szenes Iván újra csúcson

A Szenes-turné döntőjét a 18 év felettiek 12,7 százaléka, azaz közel 1 millió néző kísérte figyelemmel. Az – ezúttal 20 órakor kezdődő - 100 perces műsor kedvéért a televíziózó felnőttek 22,6 százaléka kapcsolt az m1-re.

A nyolc részből álló turné átlagos nézettsége a 18 év felettiek körében meghaladta az 1,067 ezer főt, közönségaránya átlagosan 25,2 % lett, azaz minden negyedik felnőtt tévénéző a nemzeti főadót választotta péntek esténként.

Húsvét hétfőn debütált a képernyőn a Magyar Televízió új szórakoztató koncert-körútja, a SZENES-TURNÉ. A közszolgálati show-ban Szenes Iván felejthetetlen dalai versenyeztek adásról adásra a helyi közönség és a nézők kegyeiért. 7 állandó szereplőt (Koós János, Kovács Kati, Aradszky László, Mary Zsuzsi, Payer András, Gallusz Niki, Bebe) vittünk turnéra az országban. A turnévezető Bakacsi Béla.

Aki pedig mindezt a helyszíneken összefogta, Bella Levente. Vác, Budapest, Kisbér, Szentendre, Békéscsaba, Litér, Gyöngyös és Győr felé követhettük a farmotoros Ikarus-busz utasainak életét. A népszerű szerző személyesen készítette fel az előadókat, aktív résztvevőjévé vált a műsornak – a háttérből. Jól ismert meglepetés-vendégek is csatlakoztak a fellépőkhöz, köztük Bodrogi Gyula, Voith Ági, Túri Lui, Gáspár Laci, Harangozó Teri, Delhusa Gjon és az Apostol együttes. A koncert-helyszíneken megszavazott dalokból állt össze a 8. adás anyaga és ebben derült ki, melyik a legnagyobb túlélő sláger, vagyis melyik a legnépszerűbb Szenes-dal.

- A legszebb randevú, találkozás a közönséggel, a legnagyobb kitüntetés. – kezdi lapunk tájékoztatását Szenes Iván. - Az ő szeretetük és a legnagyobb öröm, hogy ezt érzem a nézőtér jobb és bal oldalán egyaránt. Végtelen boldogság látni, hogy hosszú évtizedeket is túléltek a műveim. Az idősebb generációkban még elevenebb az emlék, hiszen az utolsó százasuk elköltésekor ők énekelték azt, hogy: Isten veled, édes Piroskám, vagy amikor kikapott a válogatott, hogy: Kicsit szomorkás a hangulatom máma... Az pedig, hogy Nem csak a 20 éveseké a világ, különösen szállóige lett manapság, hiszen már a 40 éveseket is hajlamosak egyesek öregnek tekinteni. Ezeket a gondolatokat szedtük csokorba – furcsa, felemás műfajt teremtve.

A népszerű dalszerző hozzátette: A Szenes-turné egy valóságshow, de más, mint az eddigiek. Nézőként nem szívesen láttam hasonló produkciókban, hogy kiesnek, elbuknak a szereplők. Arra törekedtem, hogy nálunk a szép, a jó, a bent-maradás domináljon. Itt nincsenek vesztesek. A dalok versenyeztek. Persze, az igazat megvallva, ha egy-egy olyan dalszövegem, amelyhez személyes élményem fűződik, nem úgy szerepelt, ahogy szerettem volna, akkor egy kicsit az én hangulatom lett szomorkás.

A döntő eredménye:

1. helyezett - Úgy szeretném meghálálni
2. helyezett - Nem csak a 20 éveseké a világ
3. helyezett - Kislány a zongoránál

- Bíró Zsolt -

[2006.06.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még