2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az ország legnagyobb házibuliján jártunk - képes beszámoló
Kapcsolatok
KFT együttes
Fürgerókalábak
Ganxsta Zolee
Eleven Hold
Kowalsky meg a Vega
Heaven Street Seven (HS7)
Bikini
Black Out (Black-Out)
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Kispál és a Borz
Kapcsolódó események
Kotta Fesztivál
[2006. július 27. 16:00 - 30. hajnal]

Az idén is megrendezik az ország legnagyobb házibuliját

Ebben az évben a tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a hajdúböszörményi Kotta fesztivál. Az ország legnagyobb házibulijának, illetve egyik legkisebb könnyűzenei fesztiváljának programjának legfontosabb pontjai már kirajzolódtak.

Alakul, mint púposgyerek a prés alatt – mondhatnánk a három nap eseményeit összefoglaló táblázatokról. Ugyan még korántsem teljes a könnyűzenei menü, az biztos, hogy a felsőoktatási ponthúzásban érintettek önfeledten örülhetnek vagy vigasztalódhatnak a böszörményi fürdőkertben felállított három színpad előtt. Július 27-30. között a Kottától már megszokott családias hangulatban koncerteznek együtt kis, kevésbé hírneves és nagy, befutott zenekarok.

Csütörtök, 27-e legígéretesebb fellépése a Kispál és a Borzé lesz. Lovasiék koncertjét megelőzően inkább punkos, ska-s hangulat fog uralkodni a nagyszínpadon, többek között a Monchichi Potencial és a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenéjének hála.

A nagyszínpad mellett három színhelyen szórakozhat a fesztivál látogatója. Az Est-színpadon csütörtökön többek között az egykori Tankcsapdás Labi által alapított Benzin és a Viva Megawatt legjobb hazai rockzenekara, a Black Out fog koncertezni. Éjjel kettőtől pedig igazi partyt varázsol a Sonekraft-tal kiegészült DJ Mr. Die. A Kisszínpad legmeghatározóbb fellépői az alternatív MZ/X, a britpoppos, indies Gonzo és a pszihedelikus Viative lesznek.

Nagypapa koktélbárja

Pénteken a nagyszínpadon két kisebb zenekar, a Hurkatöltő és a Frogshow melegíti be a hallgatóságot az ismert, közkedvelt és egymás közönségnek is játszó Elevenhold, a Kowalsky meg a Vega, a Heaven Street Seven vonzza koncertjeire. Fontosnak érzem megjegyezni, hogy a HS7 énekese, Szűcs Krisztián a Zene.hu-nak adott interjújában a Kotta fesztivált kedvencének nevezte. „Európai áttörés” díjasainkat igazi stílusváltásként Magyarország talán legismertebb raperje, Ganxsta Zolee és formációja követi.

Az Est-színpadon eközben számos, különböző stílusú zenész, így a punk Fürgerókalábak, a jazz-zenét játszó Spatzen Jodler Sextett a drum and bass-es Brains ad koncerteket. Az éjjel közepén pedig két dj, a mindenki által jól ismert Palotai, majd az ex-tilosrádiós brackeout hercegnő, Ludmilla keveri a lemezeket.

Szombat este ismét ska-val kezdődik a nagyszínpadi élet. A Skafunderz fellépését követően két öreg nagykutya, a balatoni nyárban lubickoló KFT, valamint a részegen hazafelé fagyit nyaló Bikini együttesek fellépésén tombolhatunk. Levezetés képpen különleges hangszerekkel (hegedű, furulya, stb.) kiegészült rockzenekar, a NarcoPolo zenél majd. Akik pedig nem találják elég zúzósnak a nyolcvanas évek popslágereit, kiváló hardcore és metál zenekarok koncertjein durvulhatnak az Est színpadja előtt. A kisszínpadon többek között a dalszövegeiről híres Malacka és a Tahó fogja szórakoztatni közönségét.

Rövid ajánlónkban nem írtunk Nagypapa koktélbárjáról, mivel ennek programja még igencsak homályos. Fontos megjegyeznünk azonban, hogy a háromnapos bérlet a változatos kínálathoz viszonyítva igen csak olcsó, 6500 forintért kaphatunk bőséges ízelítőt a legkülönbözőbb hazánkban szeretett zenei stílusokból.

- Molnár András -

[2006.07.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még