2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Március 2-án indul a Régizene Fesztivál

Lemezbemutató koncertekkel és katalán reneszánsz muzsikával is várja a közönséget a Müpa Régizene Fesztiválja március 2. és 22. között.

    Az előadók között szerepel Baráth Emőke szoprán Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse társaságában, Rolando Villazón tenor az Ensemble L'Arpeggiata szólistájaként, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, valamint a barcelonai Palau de la Música Catalana Kamarakórus.


    Baráth Emőke, a Müpa 2021/22-es évadának művésze Händel-áriákból állította össze Kettősség című koncertjének műsorát. Az énekesnő művésztársa, Philippe Jaroussky ezúttal az Ensemble Artaserse karmestereként vesz részt a hangversenyen, amely lemezbemutató koncert is egyben. A budapesti közönség a világhírű szoprán Dualitá címmel február közepén megjelent albumát ismerheti meg élőben.

    Rolando Villazón tenor mesterségének címere ezúttal Monteverdi. A mexikói énekes Christina Pluhar együttese, az Ensemble L'Arpeggiata szólistájaként lép színpadra.

    Cherubini Les Abencérages című operáját Vashegyi György vezényletével ismerheti meg a közönség. A produkcióban a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar partnereiként világhírű énekesek lépnek fel, köztük Anais Constans és Edgaras Montvidas. Az esti programot az opera színpadra állításában szerepet vállaló velencei Palazzetto Bru Zane tudományos igazgatója, Alexandre Dratwicki zenetörténész műismertető előadása előzi meg.

    A katalán reneszánsz a magyar közönség számára ismeretlen világ. A 16. században élt Vila, Milá, Brudieu, Flecha és De Pastrana művei a barcelonai Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana énekesei és hangszeresei jóvoltából, autentikus tolmácsolásban szólalnak meg.

    A kénytelen házasság című darab közönsége a Le Concert Spirituel, a Les Malins Plaisirs és a Compagnie d'Eventail Hervé Niquet vezényelte összművészeti produkciójából megismerheti, hogyan működött együtt Moliére és Lully.

    A Metropolitan mezzoszoprán sztárja, Joyce DiDonato ezúttal is tematikus esttel áll színpadra. Régi művésztársai, a Zefira Valova vezényelte Il Pomo d'Oro társaságában a természet fenségét idézi meg Éden című műsorában, Cavalli, Händel, Purcell, Gluck, Wagner, Mahler, Ives és a főként filmzenéiről ismert kortárs brit komponista, Rachel Portman műveivel.

    A Régizene Fesztivál programjaihoz Prelúdium címmel ingyenes műismertető előadások kapcsolódnak a hangversenyek kezdete előtt 18 órától az Üvegteremben.

    A Müpa a fesztiválon mutatja be új, kétmanuálos Kirckman csembalóját is, amely a kiváló brit csembalókészítő mester, Huw Saunders műhelyéből származik.

MTI

 

[2022.02.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még