2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
A Five Finger Death Punch Budapesten lépett fel

Moody újra elvarázsolta a magyar közönséget - képekben

Five Finger Death Punch, Papp László Budapest Sportaréna, 2022.07.05 Sokáig elérhetetlen headliner volt, azonban rövid idő alatt másodszor lépett fel a fővárosunkban korunk egyik legközismertebb metál bandája, a Five Finger Death Punch. 

A magyar gitárost, Báthory Zoltánt is a soraiban tudó Los Angeles-i társaság hihetetlen karriert tudhat maga mögött. A 2005-ben alapított banda, ha hiszitek, ha nem 8 milliárd streaminggel és 3 milliárd videómegtekintéssel a Metallica mögött a második legnépszerűbb metál banda.

Ebből következően Moodyék – Ivan Moody, a frontember – kis hazánkban is hihetetlen népszerűségnek örvendenek. Ezt alátámasztva ezrek virítottak FFDP pólókban, százak pedig vörös festéssel az arcukon.   

Az eredeti felállás szerint a Hollywood Undead gondoskodott volna Báthory Zoliék felvezetéséről, de ők logisztikai problémák miatt nem érkeztek hozzánk. A gyors beugró a durva elektronikus beütésű metált játszó svéd Solence, valamint a latin zenével átitatott, a nu metál korszakban felbukkanó, hazánkban rutinosnak számító Il Nino.

Mindkét banda igazán kihasználta a számukra biztosított, olykor hálátlannak vélt, szűkített színpadi előadás időd.
Az Il Ninónak személy szerint igazán örültem, és ugyan ők sosem vonzottak akkora tömeget, mint a manapság menőnek számító Hollywood Undead, de mégis felüdülés volt nézni a hihetetlenül lelkes előadásmódjukat. Az egész este egyértelműen legüdébb színfoltja az 1998-ben alapított zenekar örökké energikus gitárosa volt, aki forradalmasította a „hátizsákos fellépésmódot”. Beszarás, mennyire élvezte a bulit. Amúgy az egész zenekarra átrakódott a jó kedve, mindenki úgy hasított, mintha nem lenne holnap. A jelenlegi frontemberrel kapcsolatban maximum annyi kritikát kell megfogalmaznom, hogy refrének kiéneklésénél messze elmaradt a 2019-ben távozó Christian Machadótól, de az átvezető részeknél nem lehetett rá panasz.

Az Il Ninó letűnését követően még gyorsan mindenki megtöltötte a re-poharát, majd kezdődhetett az FFDP előadása. A függöny lehullását követően feltárult a kígyót ábrázoló díszlet, majd belecsapott a lecsóba az est fénypontja. Vitán felül a jelenkor egyik legprofibb zenekaráról volt itt szó. Volt itt minden, konfetti, lángnyelvek, miegymás. A hangzás nyélen, egyik hangszer sem kullogott a másik mögött. Az időnként alkohol és drogproblémáktól sújtott Moody energiabombának tűnt, elkápráztatta az önkívületben lévő közönséget. Bevallom töredelmesen, sosem voltam nagy híve a nagy terpeszes „stadionmetálnak”, de egy cseppet sem bántam meg, hogy kilátogatta rá. Már kezdem kapizsgálni, vajon mire is ez a nagy felhajtás az FFDP körül.  A másfél órás szett kielégítő volt, minden nagy sláger helyet kapott, azt gondolom, hogy senkinek nem lehetett hiányérzete a látottak, hallottak miatt. 
           

A Five Finger Death Punch Budapesten lépett fel képekben - klikk a fotóra

 

[2022.07.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még