2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Üresen maradt lapok - Megérkezett a Hét jel újdonsága
Klippremier: Hét Jel - Áldozni készül

Hatalmas csendek - Megjelent a Hét Jel legújabb dala és klipje

Már itt van a kanyarban a Hét Jel második lemeze, a megjelenés utolsó előtti állomása pedig a Hatalmas csendek című dalra forgatott klip publikálása. A különösen személyes hangvételű szerzeményhez egy még különösebb hangvételű kisfilm készült, aminek írója, rendezője és egyben főszereplője is a Hét Jel név mögött „megbújó” Pócsi István.

A túlzás nélkül különös hangulatú dal és elképesztően mély szöveg kapcsán István az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:
„A maga nemében ez egy szerelmes dal, bár sikerült úgy megfognom a szövegvilágot, hogy nem kézenfekvően az. Nem hullanak a rózsaszirmok, meg nincs szivárvány sem, de nagyon erősen van megfogalmazva a szeretés utáni vágy, de ennek nagyon sok aspektusa fogalmazódik meg a dalban. Igyekeztem olyan szöveget írni, ami a legkevesebb áthallással rendelkezik. Azt szerettem volna elérni, hogy amit érzek, az ne csak olyan legyen, mintha azt mondanám, hanem legyen a lehető legtisztább. Talán pont azért, hogy maga a szó, hogy ‘szeret’, a legkevésbé legyen eldugva. Hiszek benne, hogy sikerült.”



A dalhoz ezúttal is készült videoklip, aminek különlegessége, hogy Pócsi István nem csak a szinopszist, hanem a rendezést és a főszerepet is magára vállalta. Ennek okairól azt mondta:
„Igazából adta magát a helyzet. Voltak ötleteim, hogy kivel forgatnék szívesen, de rá kellett ébredjek, hogy ennek a dalnak a képi, és lelki kivetülését csak én tudom megfelelően átadni. Az, amit nézők látnak, nem elsődlegesen színészi játék. Egyfajta szerep persze, de igazából csak azt mutattam meg, a lehető legnagyobb őszinteséggel, hogy nekem mit jelent ez a dal, és amiről szól. És hogy miért éppen bohóc? Mert a bohóc az sír, ha nevet, vagy épp fordítva. Ambivalens szereplő, de közben a legőszintébb karakter számomra a színpadon, vagy a vásznon. Hányszor sírunk örömünkben, vagy épp nevetünk kínunkban. Ő meg meri ezt tenni. Ezt a fajta érzelmi amplitúdót pedig rajta keresztül tudtam a legjobban megmutatni. Rendkívül megterhelő volt az egész forgatás. Karácsony első estéjén forgattunk, eleve egy érzelmekkel teli időszakban és ott van még a dal valós mondanivalója. Igazából erre nem lehetett felkészülni. Épp ezért nem is hívtam színészt, a karakter megformálásra. Egyszerűen beleültem a helyzetbe, és hagytam, hogy az érzelmek legyenek az irányadóak. Iszonyatosan fárasztó volt. Tudtam, mindent csak egyszer lehet felvenni. Az volt Futó Zolihoz a kérésem, akivel már sokadjára dolgozunk, hogy jöjjön minden pillanatban, és forogjon, hiszen a smink miatt nem volt arra lehetőség, hogy újra és újra vegyük a jeleneteket. Amikor befejeztük a forgatást, és lemostam a sminket, egy órán keresztül ültem smink nélkül és csak bámultam ki a fejemből.”

A H-Music gondozásában március folyamán megjelenő második Hét Jel lemez, a Vérrel írva egy igazi érzelmi hullámvasút, ami az elmúlt évek mélypontjaira is reflektál, ugyanakkor próbál tartalmas gondolatokat és értéket közvetíteni a hallgató felé.
 

[2023.03.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még