2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Animal Cannibalst és a Delta a Barba Negrában

Megnéztük az Animal Cannibalst és a Deltát a Barba Negrában

Kettős, sőt hármas bulit hirdettek október 21-ére a Barba Negrába: Animal Cannibals volt és Delta, előtte és közöttük pedig videó diszkó.  

Az első videódiszkós szettre érkeztünk, Will Smith és 2Pac klipek mentek a színpad mögötti kivetítőn. Arató András csinált ilyen videós bulikat régebben, megvan a maga hangulata, de az élő koncertet vártuk azért igazán.

Az Animal Cannibals volt az első fellépő, a szokásos negyven perces, fél playback műsorral. Szerintem teljesen jól működött a műsoruk a Barba Negrában, szívesen látnám őket zenekaros nagy koncerten is, és akkor a dalok közül is többet elő lehetne adni. A Tankcsapdának voltak ilyen tematikus koncertjeit, hogy első, második és harmadik évtized - most már az Animal Cannibals repertoárjából is kijönne 2-3 komplett műsor. Ebben a mostani negyven percben inkább a régi dalok hangzottak el: Ezittaz, Ülünk a vonaton, Takarítónő, bár a vadonatúj, 6 betű című dalból is elhangzott egy részlet.

A szünetben folytatódott a videódiszkó: Livin' on a prayer, Cotton Eye Joe, Coco Jambo - különösebb fantázia nem volt ebben a válogatásban, a Barbie Girl pedig a rockzenének ebben a szentélyében kifejezetten furcsa volt.

Kilenckor kezdődött a Delta koncert, a szokásos energiával és hangulattal. Bírtam, hogy nagyon sok saját dalukat eljátszották: Ragyog a világ, Mese, Tizenegy napja, Delta induló, Ne pisálj bele a Balatonba és így tovább, a közönség ezeket is ugyanúgy szerette és ismerte, mint mások legendás slágereit. Persze azok is jók voltak, a Szellemvilág az egyik legjobb tombolós dal, amit ismerek, a Neoton dalokat is imádtuk, Emergency House-t se hallunk máshol élőben.

Voltak új feldolgozások is - legalábbis a Deltától mi még nem hallottuk őket -, de ezek kevésbé jöttek be. Egyrészt sok volt köztük a lassú szám, és a koncert vége felé leült miattuk a hangulat. Deltára bulizni megy az ember, ugrálni és tombolni, még véletlenül sem andalogni.

Másrészt az elmúlt években újra lettek nagy, közös slágereink az országban: az Úristen, az Introvertált dal, a Szélcsend, a Mesélek a bornak... A Delta viszont visszafelé tekint az időben: Találd ki gyorsan a gondolatom (Kordáéktól miért nem a Reptér?!), Karthago, Cserháti Zsuzsa, Balázs Fecó?! A mulatós-tombolósnak vélt Delta együttesnek ez az irányváltása nekem nem jött be, a TikTok-generációs gyerekeim pedig talán a Bella Ciao-t ismerték volna egyedül az egész este műsorából.

A koncert végén a Két pejlóra persze újraindult az őrület, a lófejet viselő zenekari tagok is viccesek voltak.

Az Animal Cannibal mindenkori fellépéseiről a holnapjukon lehet tájékozódni (https://www.animalcannibals.hu/fellepesek-esemenyek), a Delta koncertekről a Facebookon (https://www.facebook.com/deltabuli.hu), ahogy a Barba Negra következő műsorairól is (https://www.facebook.com/BARBA.NEGRA.HUNGARY)

Szatmári Péter

Animal Cannibalst és a Delta a Barba Negrában - klikk a fotóra

 

[2023.11.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még