2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A munkaerő-kölcsönzés 3 fő résztvevője

A munkaerő-kölcsönzésről egyre többen vannak jó véleménnyel, bár még léteznek olyanok, akik nem tudják, mi ennek az együttműködési formának a lényege, sőt sokan össze is keverik a munkaerő-közvetítéssel.

Hogy tisztázódjon mindenkiben, mi ennek az atipikus foglalkoztatásnak az előnye, röviden ismertetjük, kik a folyamat résztvevői, és melyikükre milyen kötelezettség hárul.

  1. A megbízható munkaerő-kölcsönző cégek jellemzői

Manapság sok munkaerő-kölcsönző cég működik a piacon, nem mindegy, hogy kivel szerződünk. Érdemes olyat keresni, akinek már többéves tapasztalata van a téren, és meggyőző referenciákkal rendelkezik. Ilyen például a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég is, akik elsősorban a gyártó- és szolgáltatóiparban tevékenykedő autóipari beszállítók számára kínálnak együttműködési lehetőséget.

Előfordul, hogy olykor akár egyszerre 30-50 dolgozó felvétele is szükségessé válik egy adott cégnél, és ilyenkor hatékonyan kell toborozni. Ebben a jó kölcsönző cégek partnerek.

Bejáratott csatornákon teszik közzé az álláshirdetést, átvizsgálják a beérkező önéletrajzokat, sőt a potenciális jelölteket akár el is kísérik az állásinterjúra a kölcsönvevő vállalathoz. Rengeteg adminisztrációs terhet le tudnak venni a HR-osztály válláról.

Nem mindegy azonban, kivel szerződünk! Beszédes lehet, ha a cégnek nincs irodája, vagy nehezen elérhetők a munkatársak. Érdemes leellenőrizni, hogy az adott cég nyilvántartásba került-e az illetékes munkaügyi központnál és szerepel-e a köztartozásmentes adatbázisban.

  1. A kölcsönvevők, azaz a vállalati partnerek

A folyamat másik szereplői azok a vállalatok, amelyeknél szükség van nagyobb létszámú munkavállaló felvételére. Jellemzően gyártóiparban tevékenykedő cégekről van szó, ahol kékgalléros munkakörben sok embert foglalkoztatnak.

Vannak olyan időszakok, amikor a termelékenység növelése érdekében muszáj felvenni új dolgozókat, ilyenkor érdemes megbízható munkaerő-kölcsönző céghez fordulni. Az együttműködés szabályait a munka törvénykönyve rögzíti, ezeket az előírásokat betartva hosszú távon gyümölcsöző kapcsolat jöhet létre a két fél között.

A kölcsönvevő cégnek is vannak jogai és kötelezettségei: akkor lesz hatékony a közös folyamat, ha a kommunikáció is megfelelő a két vállalat között.

  1. A munkavállalók

A munkavállalók is részesei a folyamatnak: ők azok, akiket a munkaerő-kölcsönző cégek szerződtetnek, majd “kölcsönadják” őket egy-egy adott vállalatnak. Ez azért előnyös, mert így az álláskeresők a kölcsönzők által könnyebben találnak munkát, és segítséget kapnak a munkakezdés körüli időszakban.

A korrekt munkaerő-kölcsönző cégek, mint amilyen a Beraman Hungary is, több mindenben tudják segíteni a kékgallérosok munkába állását – például előlegek kifizetésével, szálláskereséssel, meggyorsított orvosi alkalmassági vizsgálatokkal. Érdemes felvenni velük a kapcsolatot!

 

[2023.10.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még