2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Moby: Go - The Very Best Of Moby
Kapcsolatok
Moby
Legnépszerűbb csengőhangok

Moby legsikeresebb dalai ismét egy csokorban.

The very best of Moby c lemezt hallgattuk meg így karácsony tájékán.

A karácsonyi nagy lemezözön jóval az ünnepek előtt elkezdődik. Mindenki arra hajt, hogy az ő nagy műve legyen a fa alatt. Na persze nívótól, és tehetségtől is függ, hogy kinek jön ez össze és kinek lesz ez hatalmas bukás. Válogatás albumot kiadni nem rossz dolog. Ezzel nem lehet olyan nagyon bukni, De itt is kétféle anyagot tudunk megkülönböztetni. Egyrészt léteznek azok, melyek az év legsikeresebb dalait, vagy épp egy adott téma köré csokorba gyűjtötteket tartalmazza. Másrészt, az egy adott előadó pályafutásának legsikeresebb számait összegyűjtő. Moby ezt tette. Sőt, Ö nem is késlekedett, nem akarta az utolsó pillanatra hagyni, ezért már novemberben, a lemezboltokban volt az új válogatás remeke.
Neki nem ez az első összegyűjtött albuma, pontosan a második. Talán annak a sikerén felbuzdulva, talán barátai ösztönzésére, de a lényeg az, hogy elkészült, és itt van Európában is. Ezt azért fontos kiemelni, mert a nálunk is kapható Közép Európai változaton 15 szám található, szemben az Észak-Amerikaival, ott 16, a Dél-Amerikai kiadáson pedig 27 dal található és a sorrendben is lehetnek eltérések.

A már említett barátok, ha nem is magánál az ötletnél, de a számok kiválasztásánál nagy szerepet kaptak. Egészen pontosan ők válogatták össze a dalok listáját, segítve a kopasz előadót a munkában. Az album címe: Go-The very best of Moby. Már ebből is láthatjuk hogy a sokak által imádott dal a Go, biztosan helyet kapott az albumon. A pontosan 15 éves dal, az elsö slágerek közül származik, egy kicsit a stílusa is még az eredeti, kezdetlegesen kiforrt stílust jeleníti meg. Inkább mondható még technósnak.

Pályafutásának egy-két lemeznyi dalát, melyek nem voltak olyan sikeresek, nem hallhatjuk. De jelen van a Lift me up és a Porcelain, melyet rajongásig lehet imádni. És imádják is nagyon sokan. A reggaes, bluesos, gospelos dallamok. Megtalálható a James Bond theme, melyről azonnal be is ugranak a 007-es szuperügynök kalandjainak filmkockái.

A CD közepén, - persze ez, a már említett okokból, országonként eltérő -, szerepel egy kakukktojás. Egy új dal, melyet Debbie Harry-vel ad elő. Címe: New York, New York. Hőn szeretett városukhoz irt dal ez, mely valóban igen jól sikerült lett, és ha meghallgatjuk mintha a rohanó, nyüzsgő Manhattant látnánk magunk előtt. Nem is kell klip, annyira jó lett a dal, hogy mindenki képek nélkül saját magának tud videót készíteni.
A lemez vége felé pörgősebb dalok találhatók, olyanok, mint a Move, a Honey, és a Feeling so real.

Az utolsó dal is különlegesség. A Hotel című album egyik nagysikerű dala, a Slipping away, melyet ezúttal egy francia hölggyel: Mylene Farmerral énekel. Pörgős, már-már, Mobyra nem oly jellemzően, diszkósra sikerült.

Sajnos ki kell emelnem, hogy azért vannak itt hiányosságok. Persze egy olyan termékeny zenéznek, mint Moby nem lehet egyszerű 15-16 dalt kiválasztania, abból a rengetegből. Mégis hiányérzetem van. Nem szerepelnek az albumon olyan hatalmas sikerű dalok, mint a Run On és a Sunday, pedig ezek mind olyanok, melyek egyből az emberek eszébe jutnak, ha a zenészről van szó. Azért sikerül legyőznöm a hiányérzetemet, és tudom élvezni ezt az új, mégis már tuti sikeres dalokat, tartalmazó albumot.

Pernyész Kitti

[2006.12.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még