2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Dés László
Legnépszerűbb csengőhangok
B. Nagy János
Ifj. Sánta Ferenc
Perényi Miklós
Párkai István
Ligeti András
Kern András
Psota Irén
Sass Sylvia
Kovács Apollónia

Zenészeket díjaztak a Parlamentben

Átadta a köztársasági elnök a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, továbbá a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseit a Parlamentben. Az idén 8 zenész vehetett át elismerést és elismerték az énekesnek sem utolsó Kern András és Psota Irén művészi tevékenységét.

Kossuth-díjat vagy Széchenyi-díjat az kaphat, aki kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményt ért el a tudományok, a műszaki alkotások, a kutatás, a gyógyítás, az oktatás-nevelés, a művészet és a kultúra területén. A Széchenyi- és Kossuth-díjjal járó jutalom összege idén 1,2 millió.

Dés Kossuth-díjat kapott

Kossuth-díjat kapott B. Nagy János a Magyar Állami Operaház Liszt Ferenc-díjas magánénekese az operairodalom tenor szerepeinek kiváló megformálásáért, művészi pályafutása elismeréseként, Dés László stílusteremtő művészi tevékenységéért, a kortárs improvizatív zene és jazz nemzetközileg is elismert műveléséért, sokoldalú zeneszerzői munkásságáért, Ifj Sánta Ferenc hegedűművész a XIX. és XX. századi klasszikus és népszerű zeneirodalom magyar stílusban való tolmácsolásáért, a hazánk zenei kultúrájának részét képező cigánymuzsika magas szintű műveléséért.

Perényi Miklós gordonkaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára az egész világon elismert előadóművészi tevékenységéért, a szebbre és jobbra való szüntelen törekvéséért, Párkai István karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ny. egyetemi tanára, professor emeritus több évtizedes kiemelkedő művészi munkájáért, a magyar kóruskultúra nemzetközi hírnevének öregbítése, a magyar zenész-társadalom generációinak felnevelése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként, Ligeti András hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi docense, a MATÁV Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója, művészeti vezetője több évtizedes karmesteri, zenekarvezetői, valamint zenekarépítő és művészetoktatói tevékenységéért, zenei kultúránk nemzetközi hírnevét öregbítő művészi pályafutásáért kapta meg az elismerést.

A Magyar Köztársaság elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - március 15-e, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából Kossuth-díjat adományozott: sokoldalú művészi munkássága elismeréseként Kern Andrásnak, a Vígszínház Jászai Mari-díjas színművészének, Kiváló Művésznek, színházi és filmszerepek emlékezetes megformálásáért, méltán népszerű, sokoldalú művészi munkásságáért, életpályája elismeréseként Psota Irénnek, a Madách Színház Kossuth-díjas színművészének, Érdemes Művésznek, a Nemzet Színészének.

Érdemrendet kaptak
Sass Sylvia operaénekes, nemzetközileg is elismert művészi munkásságáért, a magyar operakultúra hírnevének öregbítése érdekében végzett tevékenységéért, míg Kovács Apollónia előadóművész népi kultúránk, népdalkincsünk ápolásáért, sokoldalú, nagy népszerűségnek örvendő előadóművészete elismeréseként Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje.

- bíró - 

[2007.03.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még