2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Kapcsolatkoncert 2005

Kapcsolat koncert

Budapest ismét megmutatta igazi hangulatát, hiszen szinte az egész város ébren volt, mint a mediterrán országokban szokás éjjel.

Szombaton a Budapesti Búcsú színes programjai várták a vendégeket a Lánchídnál adott koncerteken és a Hősök terén, az Erzsébet híd az egyidejű csókolózás rekord kísérlet helyszínévé vált és a fényfestők is adtak a hangulatnak, hiszen különleges megvilágítást kapott a híd, majd jött a Múzeumok éjszakája ami úgyszintén több éve sikeres rendezvénye Budapestnek és idén is több ezren találták izgalmasabbnak az éjjeli múzeumlátogatást mint a nappalit. Ezek után, a színes hétvége lezárásaként, a Kapcsolat koncert várta az érdeklődőket vasárnap délután.

Viszonylag korán kb. fél öt magasságában értem a helyszínre, ahol már akkor óriási tömeg várta a kezdést és szemmagasságból már nem lehetett látni, hol a tömeg vége.  A Műcsarnok épülete egy fantasztikus átalakuláson ment keresztül, hiszen erre a napra a rendezvény VIP főkapujává avanzsált, a beengedés rendben ment és természetesen maximális udvariassággal igazították el az érkező vendégeket, belépve az épületbe külön termek voltak kialakítva a vendégek fogadására és kiszolgálására. Csodálatos gyümölcstálakkal hideg és meleg ételekkel várták a prominens személyiségeket, valamint a szponzorok termékeiből is kaptak kóstolót, vagy kisebb reklámajándékokat.

A 9-ik KAPCSOLAT koncertet Liluék (Lilu és Hepi Endre) nyitották meg, és röviden vázolták az elmúlt nyolc alkalom sikeres eseményeit és neves fellépőit. Hiszen eme programnak köszönhetően az elmúlt nyolc évben összesen több millió ember láthatta a világsztárokat a teljesen ingyenes program keretei között, mint pl.: Stinget vagy Sir Elton Johnt, vagy a régebben fellépők között a Modern Talking-ot, Cool And The Gang-et és még sorolhatnám a fellépőket.

A ma este is kiemelkedő, hiszen a Megasztárokat Jimmy Cliff követi, majd a sztárvendég Lionel Richie lép fel. A rövid bevezető után sajnos egy szomorú hírt is közöltek. Sajnos (2005) az év hangja Caramel (Molnár Ferenc), nem tudott eljönni betegsége miatt erre a fellépésre, ezért a stúdióban felénekelt egy dalt amit most hallhatott a nagyérdemű először (CD-ről) és mivel ez a koncert az esélyegyenlőségről, toleranciáról is szólt, így erről, a romák és nem romák boldogulásáról szólt a dal "Együtt élünk" címmel.

Majd az összes megasztár (tizenegyen) a színpadra jött és közös műsort adtak elő, majd külön-külön egymást felkonferálva, adtak elő egy-egy számot, illetve további közös produkciókat. Volt ott a legújabb Duran Duran sláger megasztáros adaptációjától kezdve minden kedvelt dallam. Itt azért meg kell említenem őket név szerint is: Bartók Eszter, Bálint Ádám, Bella Levente, Gál Csaba „Boogie”, Kovács Timea, Kósa Ivett, Palcsó Tamás, Pál Tamás, Pflum Orsolya, Torres Dániel és Tóth Gabriella. Mondanom sem kell hatalmas sikerük volt és még ők maguk is meg voltak illetődve, hiszem több százezres tömeg előtt fellépni nem mindennapi dolog, főleg a fiatal, még kiforratlan előadó palánták is lámpalázasak voltak. Természetesen a Csillagdal is felhangzott.

Mivel, mint már említettem az esélyegyenlőségről is szól ez az este, ezért a mozgáskorlátozottak, kerekes székesek külön elkerített és akadálymentesen megközelíthető kiemelt helyet kaptak a VIP szektorral egy magasságban. Így már „európai körülmények között”, jó látási viszonyok között tekinthették meg Ők is a programot, és több figyelmet kaptak. Fiatalok, gyerekek, mozgáskorlátozottak, hátrányos helyzetűek, egyszóval mindenki együtt örülhetett a zenének. A vip szektor is szépen megtelt a közismert médiaszemélyiségekkel, zenészekkel, sportolókkal és közéleti személyekkel, és a megasztárosok is kijöttek megnézni a külföldi sztárok koncertjét.

Majd kis pihenő után Liluék felkonferálták Jimmy Cliff-et a reggae koronázatlan királyát, (aki kimondottan Lionel Richie kérésére jött el) és reggae csapatát – nem mondtam, de a megasztárok alatt picit szemerkélt az eső - a reggae dallamokra az esőfelhők is odébb úsztak az égen és Jimmy napsárga ruhája a lemenő nap fényét is előcsalogatta. A műfaj sajátossága - a béke és a szeretet igehirdetése - és a fantasztikus ritmusok mindenkiből kicsalogatják a mozgás és a tánc önkéntelen reflexeit. Fantasztikus hangulat, fantasztikus feeling és olyan dalok, mint a Hakuna Matata igazi Reggae Night-ot varázsolt Budapestre.

Ismét kis átszerelés és jött Lionel Richie (aki alig egy hete ünnepelte 56. születésnapját), akin szintén látszott, hogy talán ekkora tömeg előtt még ő sem lépett fel és látszott nagyon élvezi, amit csinál, számára sem egy sima koncert volt. A szemében látszott mennyi öröme volt abban, hogy a közönség ismerte és vele énekelte a dalait (és ő is felkészült Magyarországból, hiszen még soha nem járt itt előtte).  Hihetetlen jó hangulatot csinált az első számtól kezdve és elhozta nagy slágereit (Hello, vagy a Say You, Say Me), ami a 80-as évek szép emlékeit idézték fel bennünk. Ekkora már szinte az összes környező utca is megtelt emberekkel és a Felvonulási tér legvégén álltak már a később érkezők. Az idén a hangtechnika is javult és már CD minőségben szólt, valamint az óriás kivetítők minősége is vetekedett a tv képernyőjével. A koncert tíz óra táján ért véget, és egy hatalmas, látványos tűzijátékkal búcsúztak a fellépőktől és a közönségtől a szervezők.

Köszönet a mecénásoknak, akik hosszú évek óta támogatják ezt a rendezvényt és nyereségükből erre fordítanak nem kevés pénzt, hogy a budapesti polgár (és a vidékről érkezők is) részesei lehetnek ennek a fantasztikus rendezvénynek, hiszen napjainkban egy hasonló fizetős koncertre több mint tízezer lenne a jegy, amit nem mindenki engedhetne meg magának, főleg, ha a családdal együtt szeretné megnézni. Így esélyt kaptak azok is, akik egyéb okok miatt nem juthatnak el ehhez hasonló rendezvényekre, koncertekre.

Köszönet a szervezőknek, hogy idén ott lehettünk és részesei voltunk eme rangos eseménynek. Kíváncsian várjuk a szuper szervező csapat mivel rukkol elő a 10., jubileumi kapcsolatnapi koncerten jövő ilyenkor. Reményemet szeretném kifejezni, hogy mi is ott lehetünk, és ismét beszámolhatunk az eseményekről.

-BK-

[2005.06.28.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
gitároslány 2005.07.01. 10:32 • [1]
tényleg jó volt. megérdemelt volna egy helyesírási hibáktól mentes cikket!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még