2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Jegyvásárlás a Szigetre
Kapcsolódó cikkek
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - szerdai kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - csütörtöki kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - pénteki kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - szombati kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - keddi kavalkád
Kapcsolatok
Söndörgő
Eddie Palmieri
Muzsikás Együttes
Alpha Blondy
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál '07 - ötödik nap
[2007. augusztus 12.
vasárnap ]

Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - vasárnapi kavalkád

Nem ismered a Világzenei Nagyszínpad fellépőit? Kíváncsi vagy melyik együttes milyen zenét játszik? Mi összeszedjük, neked csak válogatnod kell. Augusztus 12, vasárnap.

Délszláv hagyományok - Söndörgő feat. Ferus Mustafov

A Söndörgő Együttes 1995-ben alakult Szentendrén. Részben a családi hagyományok, részben pedig a délszláv népzenéhez való személyes vonzódásunk miatt tűzték ki célul e különösen gazdag és értékes hagyomány ápolását.

A zenekar jellegzetes hangszer-összeállítása a tamburazenekar, mely alkalmanként harmonikával, furulyával egészül ki. A balkáni dallamokban különböző fúvósokat (klarinét,kaval,szaxofon), dobokat (tarabuka,tapan), és pengetős hangszereket (litárka) használnak.

Legutóbbi albumuk - a Jávorfa - a dalmát tengerpartra „röpít”, és így lesz ez Óbudán is, ahol a zenekarral együtt szárnyal Ferus Mustafov, a macedón csocsekkirály. Augusztus 12, 17:00.

Muzsikás - 30 éve muzsikálnak

A három évtizede működő Muzsikás együttes előadásai rendkívüli élménnyé teszik a hagyományos magyar népzenét. Zenélésük a legkiválóbb falusi zenészek hagyományos előadásmódját és improvizálásait követi a jellegzetes Muzsikás stílusban.

A zenekar Európában, Amerikában, Japánban egyaránt ismert és közkedvelt, zenéltek már szinte a világ minden pontján. Műfajában a Muzsikás a legismertebb és legnépszerűbb együttes itthon és külföldön. Sokoldalúságukra jellemző, hogy egyaránt otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei, alternatív zenei, jazz, kelta zenét kedvelő, vagy zsidó zenei rendezvényeken.

Elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a világ legjelentősebb koncerttermeiben, lemezeik pedig világszerte kaphatóak. Augusztus 12, 18:15.

Alpha Blondy - a nyugat-afrikai Bob Marley

Az 1953-ban az afrikai Elefántcsontparton született Seydou Koné külföldi tanulmányait befejezve hazautazott és énekelni kezdett. Ekkor ragadt rá az Alpha Blondy név. A muzulmán hitű családban felcseperedett reggae-énekesre erősen hatott a kereszténység, majd rákapott a rastafarianizmusra is, minek következtében életművére rányomta a bélyegét az iszlám, a kereszténység, a zsidó vallás és a rasta hit egyesülésének hirdetése.

Mindez megszállott politikai kiállással párosult a rasszizmus, az erőszak és a korrupció ellen, így hazájában hamarosan „a nyugat-afrikai Bob Marleyként” kezdték emlegetni. Olyannyira, hogy nem kellett sok, Bob Marley kísérőzenekara, a Wailers két lemezén is közreműködött. Az afrikai reggae alapzenekarának számító Alpha Blondy napjainkig több mint egy tucat albumot készített, olyan korongokkal gazdagítva a reggae-rajongók gyűjteményét, mint a Massada, a Grand Bassam Zioin, a The Prophet és az Akwaba. Egy komoly ember komoly koncertje előtt állunk. Augusztus 12, este 8 óra.

Eddie Palmieri - a latin muzsika királya

Eddie Palmieri 1936-ban született New Yorkban, Puerto Ricó-i gyökerű zenészcsaládban. Huszonöt évesen alapította meg La Perfecta nevű zenekarát, mellyel elkészítette első albumát, amit napjainkig további harmincegy követett.

A zongorista Palmieri egyaránt mestere a haladó klasszikus dzsessz irányzatnak, a salsának és a latin dzsessznek, az elmúlt harminc évben kilenc Grammy-díjat zsebelt be (legutóbb a trombitás Brian Lynchcsal közös Simpaticóért), így minden idők legsikeresebb latin muzsikusává vált. A 2002-ben újraalapított La Perfecta élén mutatkozik be hazánkban, hogy kiderüljön végre, mi fán terem a veretes salsa. Augusztus 12, este fél tíz.

-nagy/sziget-

[2007.07.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még