2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tankcsapda: Végre nem kellett figyelembe vennünk semmiféle cenzúrát
Megkezdődött a Volt Feszt - képes beszámoló a helyszínről
„Ne fürgyé le”: új neve lesz a Hegyaljának?
A nézőcsúcs ellenére veszteséges lesz az EFOTT?
Kapcsolatok
Bëlga
Tankcsapda
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
EFOTT 2007
[2007. július 24. - 29. ]

Furfangos főiskolás az EFOTT-on

A vizsgaidőszaknak már rég vége, az indexünk a TO-n porosodik, hát már épp itt volt az ideje a szokásos nyári összejövetelünknek. Forró nap, hideg sör, koncertek…

Az igazi EFOTT-os már annyira türelmetlenül várja az év legöregebb és egyben legfiatalosabb fesztiválját, hogy mínusz egyedik nap nekivág a nagy útnak, még akkor is, ha első éjszakáját buszmegállóban alva kell töltenie. Na de másnap korán kelve, már az első tömött sorban beférkőzhet a fesztivál területére és még nyugodtan válogathat a legjobb sátorhelyek között. Majd ha már sikerült kis hajlékunk felállítása, korsó sörrel a kezünkben indulhatunk felfedezni közel egy hetes nyaralásunk helyszínét.

Felfedező utunk első csalódása, hogy a tó vizében nem lehet fürdeni, viszont a sörünkből nem hiányzott a H2O. Na, de mindkét problémára sikerült megoldást találnunk! Debrecenbe gyakran járt be az ingyenes fesztiválbusz, és a helyi közlekedést is jegy nélkül vehettük igénybe. A fürdőben karszalaggal felfrissülve, majd egy rövid városnézés és helyi feltöltődés után már kellő hangulatban tértünk vissza a nap egy-egy várt programjára.

Nem csak féktelen mulatozásról szól egy fesztivál?

A színpadok sorban kígyóztak a Vekeri-tó partján több száz méteren át. Így nem kis megerőltetésbe került eljutni az áttombolt Belga koncert után a fesztivál másik végén lévő Pepsi sátorba, ahol Dévényi Tibi bácsi kezei alatt pörögtek a retro korongok. Tibi bá’ nagy beleéléssel bíztatta a fiatalokat, és a legjobban tomboló gócpontokat pöttyös labdával jutalmazta. A fesztivál hazai pályás zenekara, a Tankcsapda, hozta a szokásos sláger nótákkal telepakolt koncertprogramját, mely sok embert bemozgatott, habár sokan panaszkodtak a hangzásra, és mintha Lukács sem énekelt volna a megszokott minőségében.

Ne, de ez a fesztivál nem csak a féktelen mulatozásba átcsapó koncertlátogatásokról szólt, hanem a kulturált szórakozás jegyében még színielőadás is színesítette a napokat, valamint rengeteg civil szervezet, pár cég és egyetem is bemutatta a maga árucikkét. Némely multi egy-egy kérdőív kitöltéséért cserébe cselesen adatainkhoz próbált férkőzni, csekély ajándékokért (labda, frizbi). Na, de a furfangos főiskolás nem adja könnyen magát, és lenyúlja a jutalmát.

Feltehetjük a kérdést, hogy miért is jó az EFOTT, még akkor is ha néha nem is tökéletes a szervezés? Miért bírja már 31 éve? Mert nincs megkötött helyszíne, az egyetlen hazai fesztivál, ami minden évben újabb és újabb élményekkel gazdagíthatja életünk. Sosem lehet előre tudni pontosan, hogy mit nyújtanak az évről-évre változó szervezők. Az egyik legkultúráltabb és legbarátibb fesztivál, ahol lépten-nyomon főiskolás/egyetemista haverokba botolhatunk, vagy éppen újakat ismerhetünk meg. És végezetül az egésznek olyan (EFOTT) fílingje van, mely egyik másik fesztiválhoz sem hasonlítható.

Varjú Dávid 

[2007.07.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még