2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Jegyvásárlás a Szigetre
Kapcsolódó cikkek
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - szerdai kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - csütörtöki kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - pénteki kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - szombati kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - vasárnapi kavalkád
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - keddi kavalkád
Kapcsolatok
Sergent Garcia
Szájról szájra
Sidestepper
Mari Boine
Legnépszerűbb csengőhangok

Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - hétfői kavalkád

Nem ismered a Világzenei Nagyszínpad fellépőit? Kíváncsi vagy melyik együttes milyen zenét játszik? Mi összeszedjük, neked csak válogatnod kell. Augusztus 13, hétfő.

Latin és drum'n'bass - Sidestepper

Az angol-kolumbiai Sidestepper az elektronikus latin zenei színtér egyik meghatározó zenekara :1997-ben kezdett hódítani Logozo című maxijával. A Bogota-London-tengelyen működő Sidestepper az angol Richard Blair és a kolumbiai Ivan Benavides közös vállalkozásaként – s hozzá meg-megújuló felállással – azóta három albumot készített (More Grip, 3AM: in beats we trust, Continental), s egyben jelentős élő produkcióvá vált, a salsa, a cumbia és a drum ’n’ bass keverékével. A Sidestepper a sziget hétfői napján, azaz augusztus 13-án, 17:00-kor lesz.

Népzene másként - Szájról Szájra

A Szájról szájra három nagyszerű fiatal énekesnője külön-külön már sokat tett az asztalra. Bognár Szilvia útja az Anima Sound Systemtől a Makámon át vezetett a szólópályáig, Herczku Ágnes a Magyar Állami Népi Együttes énekes szólistájaként és a Fonó zenekar énekesnőjeként ragyogott, míg Szalóki Ági az Ökrös együttes és a Besh o droM énekesnőjeként, majd a Szalóki Ági Quintet élén futott be.

Az elmúlt évek talán legnagyobb zenei meglepetései közé tartoznak azok a zenei kísérletek, amelyek a magyar népdalkincs legszebb dalaihoz nem a megszokott módon közelítenek, vagyis nem autentikus népzenével kísérve adják elő: ma már tudjuk, hogy egyaránt gyönyörűen illeszkedik a népdalokhoz egy ízlésesen megkomponált dzsessz kíséret, csakúgy mint a más népek hangszeres hagyományaiból merítő és a lelki rokonságot hangsúlyozó világzenés hangzás. A Szájról szájra projekt újító szellemű zenészeket gyűjtötte egy csapatba. Augusztus 13, Világzenei Nagyszínpad, 18:15.

A lapp zene hírnöke - Mari Boine

Mari Boine a norvégiai lapp zenekultúra múltjának és jövőjének legizgalmasabb hírnöke. Boine jó tizenöt éve gyakorolja küldetését, s azóta, hogy 1990-ben Peter Gabriel kiadója megjelentette Gula Gula című lemezét, kijött egy fél tucat lemeze, olyan remekművekkel, mint a Leahkasin vagy a Jan Garbarek közreműködésével készült Eight Seasons. Legújabb anyaga, a tavalyi Idjagiedas az életműve legintimebb darabja, mely egymásba olvasztja az Északi-sarkvidéket Afrikával, az ősi lapp tradíciót a naprakész elektronikával, a szenvedélyt az elfojtással, s miközben megtáncoltatja a természeti erőket, Boine sötétlő démonjaihoz éppoly megindítóan szól. Világzenei Nagyszínpad, augusztus 13, 19:45.

Salsamuffin - Sergent Garcia

Bruno Garcia 1997-ben mutatkozott be Párizsban – akkor még a Ludwig Von 88 élén – a New Morning Club latin zenei fesztiválján. Akkoriban a punkot, a reggae-t és a latin melódiákat keverő sound systemsben utazott, a hirtelen siker hatására azonban néhány hét múltán új csapatot szervezett. Ez lett a Sergent Garcia, mely a raggamuffin és a salsa ötvözetéből alkotott „salsamuffin” műfajteremtője, 1999-es Un poquito quema’o című debütáló albumával pedig Franciaország – és az európai latin zenei színtér – egyik legkedveltebb zenekara lett.

Koncertjeit a napsütéses karnevál és a határtalanság szinonímájaként tartják számon, melyből a latin zenei irányzatok – salsa, son, cha-cha, rumba, cumbia – , továbbá a ragga, a ska és a reggae mellett a cigányzenék és az észak-afrikai irányzatok rajongói is kiszippanthatják a magukét. Legújabb albuma, a tavalyi Mascaras mexikói színektől pompázott; egyszóval, minden okunk megvan, hogy egy könyörtelenül táncos bulit várjunk a Világzenei Nagyszínpadon, augusztus 13-án este fél tízkor.

-nagy/sziget-

[2007.08.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még