2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ez állati! A jubileumi R-GO koncert furcsa előzménye
Szőke Kapitány az R-GO-val lép fel?
Gyermekbarát gesztus az R-GO-tól
Imádja Szikora Robit a közönség - hétezer ember tombolt az R-GO bulin
Kapcsolatok
Szikora Róbert
R-GO

Az utolsó R-GO bulira készülnek Szikoráék?

Az eredeti felállásban lép fel Budapesten az R - GO együttes. A 25 éves jubileumi koncertre szeptember 15-én kerül sor. A rajongókat soha nem látott színpadkép fogadja majd.

A népszerű zenekar az eredeti felállásban lép színpadra a Kisstadionban. Bár már adtak itt koncertet, most nem vonul fel az R-GO egyetlen más "korszaka" sem, csupán az a "nyertes csapat", akik beírták magukat a hazai poptörténelembe. Szikora Róbert, Környei Attila, Kozma Tibor, Holló József, Barile Pasquale, valamint a két ”ős-gida”, Charlotte Clavier és Varga Évi megmutatja, hogy a Csiki-dam még mindig él!

Meghatódik a frontember

Szikora Robi a koncert napjának reggelén is elmegy a szentmisére, utána jöhet a buli, amit a zenész egy születésnaphoz hasonlított.
- Vendégül látjuk a kitartó közönségünket. Kicsit meghatja az embert, ha sokan eljönnek. Rácsodálkozik, ”nézd már, emnnyien eljöttek rád a nagy faluba!”. Úgy érzem ugyanolyan összhangban vagyunk, mint régen, így biztos vagyok benne, hogy elégedetten távoznak az érdeklődők.

A nagyszabású koncerten eddig még (tényleg) nem látott színpadkép fogadja a nézőket, amelynek díszleteit Kentaur tervezi majd, amit a frontember is látott. Szerinte nagyon szép és érdekes lesz. Ráadásul Szikora Robiék élő tevéket is szeretnének a színpadra vonultatni, tehát biztos, hogy nem lesz izgalmaktól mentes az este.

Megtudtuk, hogy a koncerten több mint 20 dal csendül fel, köztük az R-Go legnagyobb slágerei, mint a Ballag a katona, a Szeretlek is + nem is, a Létezem vagy a Bombázó.

Új lemez, exkluzív ajándékok

Ami pedig igazán szenzáció, a régi slágerek stílusában és hangulatában a fiúk 20 év után először kizárólag új dalokat tartalmazó stúdióalbumot készítenek, ami a megabuli napján fog megjelenni, mint ahogy az a könyv is, ami a 13 éves kora óta színpadon lévő Szikora Róbert életéről szól.

A buli előtt olyan exkluzív ajándékokat is piacra dobnak, mint a Pampalini-kalap, a Military kabát vagy a Kitűző tevékkel, ami egy valamire való R-GO-rajongó ruhatárából nem hiányozhat.

Robi arra a kérdésre, hogy „Ez lesz-e az utolsó R-GO buli” azt válaszolta: Nem tudom megmondani.

„Létezem!”

Az egyik legsikeresebb magyar zenekar volt az R-GO a nyolcvanas években, több százezer rajongójuk volt, teltházas koncerteket adtak, szédítő gyorsasággal terjedt a Csiki-dam láz. Szikora hívta életre a bandát, aki 1982-ben kivált a Hungáriából. Bár a zenekar átesett pár névváltozáson, de népszerűsége vitathatatlan volt.

Az eredeti felállás 1988-ban oszlott fel, de Robi utána még különböző formációkban tovább vitte az R-GO nevet 1994-ig. Egy kis kihagyás után azóta ismét tovább létezik a zenekar, de úgy, hogy kizárólag az ”ős-tagok” állnak a színpadra, húsz éve nem láthattuk őket.

Most is minden úgy lesz, ahogyan régen, újra szól majd a Csiki-dam, újra előkerülnek a kalapok, a sípok, a jelvények és a sivatag egy estére a Kisstadionba költözik. Szeptember 15-án várhatóan hatalmas tömeg fogja kiabálni: „R-GO! LÉTEZEM!”

- Bíró Zsolt -

[2007.09.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még