2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hangfoglalás - I. Magyar Zenei Szemle és Hangszerkiállítás
Három napos zenei ünnep október első hétvégéjén
Kapcsolatok
Jamie Winchester és Hrutka Róbert
Sugarloaf
FreshFabrik
Žagar
DJ Bootsie
Gál Csaba "Boogie"
Szekeres Tamás
Mester Tamás
AD. Studio
Nagy Ádám (Ádám)
Papp Szabolcs
Gödör Underground (Gödör Klub)
Almássy Hall (Almássy téri Szabadidőközpont)
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Kultea)
West-Balkán
Kapcsolódó események
Hangfoglalás Zenei Kiállítás és Szemle
[2007. október 5. - 7. ]

Többszáz tonnányi, többmilliárd forintos csodák a Hangfoglaláson

Ma kezdődött el minden idők legnagyobb magyarországi hangszerkiállítása és zenei demonstrációja a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban. A Hangfoglalás központi helyszínét már kedd óta építi 300 munkás és ugyanennyi kiállító, hogy a 80 kamionnyi, 1200 tonna áru három napon át 6400 négyzetméteren elkápráztassa a látogatókat.

80 kamionnal szállítják az 1200 tonna árut

Kedd reggel óta lényegében megállás nélkül építi 600 ember – 300 munkás és ugyanennyi kiállító – a Hangfoglalás helyszínét a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnok ’A’ és ’C’ csarnokában. Az 1200 tonnányi árut 80 kamionnal szállították, illetve szállítják oda, hogy aztán holnap délelőtt 10 órától vasárnap este 8 óráig minden látogatót elkápráztassanak.

A rendezvényen több tízezer hangszer látható és kipróbálható. A monstre méretű iparági kiállításon a fúvós, az ütős, a pengetős (akusztikus és elektromos), a vonós és billentyűs hangszerek minden elképzelhető és elképzelhetetlen fajtája megtalálható majd. Emellett a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, színház és a diszkó-technika összes elemével találkozhat a látogató. Utóbbiba például beletartozik a füstgépek, a lézerek és az effektek világa.

Zenéljen a többmilliós hangszerekkel!

Számos különlegességnek is helyet ad a Hangfoglalás. Ott lesz például a legdrágább Magyarországon kapható gitár, egy Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1957 Reissue. Ára 1.3 millió forint. Több éven át speciálisan szárított faanyagból készült, aranyozását úgy koptatták, hogy hű legyen 1957-es másához. Ilyen gitáron játszik például a Guns ’n’ Roses-ből Slash, csak az ő hangszere olcsóbb…
A kiállításon az 5 millió forintos tekerőlant ugyanúgy kipróbálható, mint a 20 millió forintos Bösendorfer zongora vagy a többszáz forintos keverőpult. A SYMA-ban bemutatott termékek összértéke több milliárd forint.

Zagar és Boogie is demonstrál

A SYMA-ban számos koncerttel demonstrálják a hangszerek tudását, megszólalását a zenekarok és előadók. Fellép többek közt Hrutka Róbert & Jamie Winchester, a Sugarloaf, Zagar & DJ Bootsie, Szekeres Tamás és a cemid.net band, az AD Stúdió, Mester Tamás, a Fresh Fabrik, Papp Szabi (Supernem), Ferenczi György, Nagy Ádám (Roy és Ádám) és a Megasztárból ismert Boogie.
Számos zenész és együttes tart közönségtalálkozót a ’C’ csarnokban, például Nagy Feró, Molnár Ferenc Caramel, Bartók Eszter, Varga Feri és Balássy Betty illetve a Back II Black.

Hangszerbütykölde gyerekeknek és zeneterápiás foglalkozások

A Hangfoglalás központi helyszíne, azaz a SYMA további programokat nyújt a három napban. Helyet biztosít a mesterhangszer készítőinek, a restaurátoroknak, a hangszerjavító műhelyeknek, a manufaktúráknak és azoknak a kereskedőknek, akik minőségi hangszerekkel foglalkoznak. Kiemelt része a programnak a gyermekek hangszerbütyköldéje, a világtalanok hangszersimogatója és a fogyatékkal élők zeneterápiás foglalkozásai. Ezeket hangszerkészítő mesterek, óvodapedagógusok és gyógypedagógusok tartják.
Szakmai előadás lesz még a következő témákban is: beszédhibák javítása hangszerekkel és Dawn-kóros gyerekek fejlesztése zeneterápiával.

Négy klubban további koncertek

A Magyar Zenei Exportiroda szervezésében október 5-én és 6-án este a Hangfoglalás programja négy fővárosi klubban folytatódik. A West-Balkán, a Gödör Klub, a Kultea és az Almássy Téri Szabadidőközpont ugyanis ismert és kevésbé ismert, de mindenképpen zseniális magyar illetve közép-kelet-európai zenekarok koncertjeinek ad helyet. Itt lesznek Mike Patton lengyel tanítványai, az Orange The Juice, akik hihetetlen gyorsasággal váltanak jazz-ből death metalba, majd diszkóból sanzonba. Érdemes megtekinteni a budapesti belezős rakkendroll zenekart, a Yellow Sportot, a Fresh Fabrik, Rémember és Warpigs tagokból álló Turbot vagy a szlovénok büszkeségét, a dub/hip-hop vonalon mozgó Moveknowledgementet.

[2007.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még