2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kész, vége, ennyi volt!
A sokoldalú művész a Palotában fakad dalra
Mától kapható a farzsebes lemez
Lemezbemutató után először együtt Péterfy Bori és a Love Band
Kapcsolódó Kiadványok
Péterfy Bori & Love Band: Péterfy Bori & Love Band
Kapcsolatok
Péterfy Bori & Love Band
Amorf Ördögok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Egy Kiss Erzsi Zene - ELMARAD!
[2007. december 28.
péntek 20:00]
Péterfy Bori és a Love Band lemezbemutató koncert
[2007. december 27.
csütörtök 20:00]

Az Ördögök esete Borival - cím nélkül

A 2007-es évet felbomlással indító Amorf Ördögök ősszel új lemezzel jelentkezett - Péterfy Bori & Love Band néven: az énekesnő szóló albumát ugyanis az előző zenekarának a tagjaival vették fel. Elméletileg az Amorf Ördögök folytatása is lehetne. De ha meghallgatjuk a lemezt, akkor kiderül, hogy nem így van.

Október közepén jelent meg a cím nélküli lemez a Megadó Kiadó gondozásásban. Lovasi András nem csak a kiadásban segít a csapatnak, hanem közre is működik a lemezen: lényegében ő írta az album felét, a Délelőttök a kádba' című dalban pedig a hangját is hallhatjuk. A többi dalért Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs a felelős.

Az albumon a rock a legjellemzőbb, vagyis a tipikus rockos megoldásokat (és hangszerelést) keverik össze más stílus elemivel: legyen az retró, reggae, sanzon, elektronica vagy akár pszichadelia. Persze ettől még lehetne olyan, mint az elődzenekar eddigi bármelyik albuma. Ezzel szemben a Péterfy Bori lemez melankólikusabb, komolyabb és egyhangúbb is.

A kezdő dal, a reggae-s alapú, retrót idéző Hajolj bele a hajamba, amelyből már klip is készült. Kétségtelenül mindenki ezzel a számmal azonosítja Borit, a lemez egyik legmeghatározóbb dala. Ami ebben az esetben nem éppen a legjobb dolog: valamiért számos hallgatás után az helyett, hogy a fülbemászna, inkább "agyramegy".

A lemez második dala a vérszívós, beleharapós Vámpír se lett igazán "vérfagyasztó". Ennek ellenére ebből a dalból születhet meg a következő Bori-sláger (de nem ebben a formában, hiszen decemberben új stúdióváltozatot készítenek).

A szerzemények közül elsősorban az elektronikusabb beütésű dalok sikerültek jobban: pl. a balkáni motívumokkal és modulált hangokkal  színesített, elektro-diszkós Hello Modern Dizájn, a rendkívül kellemes Katapult vagy a néhol már elég kaotikus Szüret (ezekért már megéri beszerezni a valószínűleg nem túl drága lemezt). Az albumon talán a tombolós-kiabálós Hideg láng a legmeghökkentőbb szerzemény: szólókkal tarkított, néhol kemény, néhol szétesett, általánosságban "vargazsuzsás" dal.

Bori hangja jól illeszkedik szomorkodó, komor hangulatú, elektro-sanzon-pop számokhoz, észrevehető, hogy a dalokat (a szöveget és a zenét is) kifejezetten az ő ízléséhez, karakteréhez írták. Talán ezért is nehéz az Amorf Ördögök folytatásának tekinteni a Péterfy Bori lemezt. Picit többet (vagy talán mást) vártam ettől az anyagtól, de így sem rossz - maximum egy kicsit "fáradtnak" tűnik - a cím nélkül megjelent lemez. Sokszor végig kellett hallgatnom, hogy csak úgy meg akarjam hallgatni.

-nagyM-

[2007.11.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még